מאמר של ביילין ב-ynet

DSCreat

New member
מאמר של ביילין ב-ynet

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3207451,00.html מה פרוש הדברים? האם ביילין נתקע בהכחשה של המציאות? לדבר עם אש''פ כאשר זה נהפך למיעוט? מה יצא מזה? וגם: "סיום הכיבוש שלא בהסכם יהיה כיום בלתי סביר". למה? והאם סיעת מר''צ העתידית תתמוך בנסיגה החד-צדדית הבאה? אם התשובה לשאלה האחרונה היא לא, אז אני קורא לכל מי שסיום הכיבוש חשוב לו לעבור להצביע למפלגות המתאימות.

הוזה מתמיד (או צ"ל הוזה כתמיד)

הוא מציע להמשיך "לדבר" עם אש"פ. אין לי בעיה עם דיבורים, אבל האם אש"פ יכולים היום לספק איזו שהיא הסחורה? הרי גם כשהיה בשלטון הוא לא יכל לעשות זאת. ביילין,ף כמו פרס, חיים במין מציאות וירטואלית שהם יוצרים עבור עצמם - מציאות שבה הערבים הם שבדים...

gershon17

New member
וביילין יכול?

זה לא הפריע לביילין מעולם, ואין סיבה שזה יפריע לאש"ף.

gershon17

New member
וביילין יכול?

זה לא הפריע לביילין מעולם, ואין סיבה שזה יפריע לאש"ף.

eman70

New member
כן, באמת תמוה.

וגורם אפילו לי להרהר על הצבעה למפלגה אחרת בבחירות הבאות. הוא באמת חושב שעדיין אפשר במצב שנותר להגיע להסכם קבע? עם ארגון לא נבחר, כאשר בחירות דמוקרטיות למופת הוכיחו שאין לו מנדט מהעם? ועל בסיס מה? שאש"ף מייצג גם את הפליטים? ודוקא לו יהיה יותר קל להתפשר על זכות השיבה?! נו באמת! הוא צודק בקשר לרוב ניתוח העבר. אבל המסקנות לעתיד מופרכות לגמרי, ומגיעות לא מניתוח הגיוני, אלא מזה שהוא מושקע לחלוטין בכיוון של הסכם קבע, בגלל הסכם ז'נווה. מצטער לומר, אבל זה לא ריאלי בשנים הקרובות.

samc

New member
הסכם קבע המטרה תמיד ריאלית

זאת היעד- ויתכנו גם הסכמי ביניים.

לא כל כך תמוה

החמאס הוא תנועה מוסלמית פונדמנטליסטית הקוראת להשמדת ישראל ולא מוכנה להידברות איתה, כל עוד אלו האחרונים לא משתנים, ישראל צריכה להימנע ממתן איזושהי לגיטימציה להם. המו"מ בין ישראל לפסלטינים היא תמיד דרך אש"ף, הוא נציגם הרשמי המוכר של הפלסטינים בעולם וכן בליגה הערבית. הפלסטינים כולל הפליטים, אגב. היה וכשנגיע להסכם, נחתום עליו בר"ת, ואז נביא איתו לאשרור במשאל עם בשני העמים, בהתחייבות ממשלת החמאס שהיא תתחייב לקיים את ההסכם היה והוא מאושרר במשאל.

מרצקה

New member
האיש חזוי!!

קשה לי,קשה לי להודות שבחנו נפל פוליטי לראשות המפלגה. אבל מה? התקופה הזאת תחלוף עם כל משבריה ולאחר הבחירות נצא פצועים ומצולקים אבל בהחלטה נחושה ,להקים שוב בית רעיוני לשמאל ולא גימיקים תקשורתיים כמו היו"ר.

samc

New member
מאמר מצויין

הרבה יותר טוב מכל החקירות מדוע "הופתענו" שוב... יש הרבה מתונים אצל הפליסטנאים וצריך לדבר אל שכנינו.

gershon17

New member
כלומר להתעלם מהפלסטינאים?

להתעלם מהרוב המוחלט של הפלסטינאים שבחר בחמאס? יוסי ביילין יודע יותר טוב מהם מה דעתם האמיתית?

samc

New member
לא להתעלם- לדבר

הבעיה איננה לדבר או לא לדבר אלה על מה! ביילין ואני מבינים שאסור לוותר על המטרה של שלום ודו קיום עם הפליסטינאים כ-יעד וצריך לדבר עם אותם פליסטינאים שמוכנים לדבר על ההסדר אפילו עם הם במיעוט.

DSCreat

New member
אפשר לדבר עם אש''פ

ואפשר לדבר עוד הרבה זמן, אך כל עוד אש''פ במיעוט, הסכם לא יהיה. ומה נעשה בינתיים? נמשיך בכיבוש?

מרצקה

New member
זו הבעיה!!

אנחנו טובים בלדבר,גם אם הגורם לא רלוונטי. כך אנחנו נראים,מפלגה לא רלוונטית שמדברת ומדברת ומדברת.....

ההיפך הוא הנכון

הפלסטינים בחרו ראיס לתקופה של 4 שנים ופרלמנט אופוזיציוני לאותו ראיס. אותו ראיס הוא גם יו"ר אש"פ שהוא הארגון שמוכר בעולם כנציגם של הפלסטינים כולל הפליטים (בניגוד לרש"פ שהיא נציגה רק של הפלסטינים החיים בשטחים) ואגב, מוכר ככזה גם בליגה הערבית. ניתן להגיע אם אותו ראיס להסכם שישמור על האינטרסים הישראלים. אותו הסכם ייחתם בראשי תיבות ויובא למשאל עם גם ברשות וגם בישראל בהתחייבות של ממשלת החמאס שהיא מחוייבת לקיים את ההסכם היה ומשאל העם תומך בו.

הצבע הוא אותו הצבע

אמנם מרץ ירוקה וכך גם החמאס, אבך האם אתה מוסמך לדבר בשם ממשלת החמאס ולהתחייב בשמה לעשות משאל עם? מרץ ירוקה וגם העלה ירוק ונראה לי שגם אתה וגם ביילין לקחתם כמה שאכטות וייצרם לעצמכם (שוב) מציאות וירטואלית. כשתעבור ההשפה של הצינגלה, בטח תזכור שאין גוף סטטוטורי שמייצג את כל הפלסטינים חוץ מהרש"פ, ושכל הסכם של הראיס צריך לעבור אישור בפרלמנט הפלסטיני שם יש רוב לחמאס (כן! החמאס זכה בבחירות ברש"פ)

יופי של רמת דיון...

השאלה הרלוונטית היא האם אתה תתמוך בהליכה להסכם שבו יש התחייבות דוגמת זאת שהצעתי מצד החמאס? הגוף הרשמי שמייצג את הפלסטינים באשר הם, הן בעולם והן בליגה הערבית הוא אש"ף ולא הרש"פ. ושוב פעם - אם אבו מאזן מגיע להסכמה כזאת עם החמאס, שכל הסכם עם ישראל יובא לכדי משאל עם בהתחייבות של החמאס, האם תתמוך במו"מ עם אבו-מאזן?

השאלה הרלוונטית

השאלה הרלוונטית איננה מה היא עמדתי אם האירועים במציאות הוירטואלית שלך יעברו למציאות הממשית. השאלה הרלוונטית עכשיו היא אם הפרלמנט והממשלה בראשות החמאס יכירו בהסכמים שכבר נחתמו . זוהי נקודת המוצא, שהרי לא יעלה על הדעת שבכל חילופי שלטון ברשות נתחיל את כל הסיפור מהתחלה. מי שמייצג את הפלסטינים כיום זה הרש"פ, מי שבחר את אבו-מאזן הם הפלסטינים בשטחים והם בדיוק אותם פלסטינים שבחרו בפרלמנט.

gershon17

New member
זה היה מזמן

בבחירות האחרונות, אחרי ההתנתקות, זכה החמאס. אותו חמאס שמודיע שהוא לא מכיר במדינת ישראל ושצריך להשמיד אותה. לדון היום עם אבו-מאזן זה כמו, אההה, לדון איתו ב-1995. אין לו שום יכולת להעביר שום דבר.

w24

New member
משמיציו של ביילין טרולים בתשלום

לתשומת לב המנהלים מי שקורא לביילין הזוי פוגע במרצ וצריך להעיף אותו זה כמו לומר שמרצ הזויה הם בטח פעילים של האבודה

למעלה