מאמר מעניין

SmartToyBoy

New member
מאמר מעניין

חבר שלי שלח לי את זה: http://www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp?id=9089&Catogory=4&SubID=6763 זמיר כהן הוא באמת אדם יוצא דופן מאוד מאוד. הוא מרתק באופן יוצא מגדר הרגיל (למי ששמע הרצאות שלו או קרא מכתביו). במאמר הוא מנסה לחוות את דעתו על ההומוסקסואליות. מפתיע לראות אגב, יש לו נקודת מבט מעניינת. היא "הגיונית" אולי לפי הדת, אבל גם להגיון יש פרמטרים להגדרה - ושלו נדירים למדי בעולם זה. שווה קריאה

ריק בש

New member
../images/Emo51.gif

באמת מעניין, וסובלני מאוד במונחים חרדיים. התיאוריה שלו על יצירת זהות:"אני עדין אבל עדיין גבר" שתעלים את ההומוסקסואליות דומה לרעיונות של "עצת נפש" ומזכירה את הקומוניזם, תיאוריה יפה, אבל בפועל זה לא ממש עובד.

אני כולי המום מהכתבה הזו!!!!!!!!!!

קודם כל, המקור בתנ"ך לקשרים הומוסקסואלים שהתקיימו בפועל: "כמבואר במדרש: דור המבול לא נמחו מן העולם, אלא על ידי שכתבו גומסיות (שטרות נישואין) לזכר. (מדרש רבה, ויקרא כג)" מתוך כתבתו של הרב זמיר כהן. המדהים הוא, שמדובר פה דווקא בדור המבול שלאחריו אלוהים נתן את קשתו בענן!!!! ולא בכדי, נבחר סמל הגאווה לקשה. על אף שברור שלא עלה בקצה דעתם הסוד הנסתר המוביל אותם לכך.מנגד, יצאתי מבולבל ומגומגם משם. אני פתאום נסוג בי מההחלטה להכיר בנטיה המינית שלי ולנהל אורך חיים שכזה. הדברים היפים שהוא כתב בזהירות ורגישות רבה בכדי לא לפגוע, מעוררים בי התפעלות ורצון לסגת מהרעיון תמורת יופי וזוך של דת. זו כתבה מדהימה, שונה ויוצאת דופן מכתבות ברוח דתית בנושא זה. שווה קריאה ומחשבה

ריק בש

New member
התרשמתי יותר מפסק דין שקראתי היום

מטבעו של האדם, מטבע בריאתו ממש, לחפש לו את זוגו או את זוגתו, עמם יחיה את חייו, עמם יקים את משפחתו. כך מזה עידן ועידנים וכך גם בימינו אנו, חרף שינויים רבים אשר באו על דרכי האדם ועל משפחתו. גם פעם וגם היום נאמר, כי "לא טוב היות האדם לבדו" (בראשית ב', י"ח) ונכיר ברצונו העז של האדם למצוא "עזר כנגדו", אשר גורלם ייקשר יחדיו. 2. על חיפושיו של האדם אחר "עזר כנגדו", אודות משמעות הקשר בינו ובין מושא אהבתו, נכתבו מילים כה רבות, עד כי נדמה, כי חלק הארי של היצירה האנושית מוקדש לבחינתו של קשר זה. נדמה שקולעים לעניין דבריו של המחזאי הקדום אריסטופאנס אודות קשר זה, המובאים על-ידי אפלטון: "שאם נהיה ידידי האל ובני בריתו, נזכה למצוא איש איש את האהוב שהוא בשר מבשרו, – דבר שבדורנו זוכים לו רק מועטים. . . . . [מדבר אני] בכללו של הדבר, בכל הגברים והנשים, ואומר שהמין האנושי יהיה מאושר, אם נביא את האהבה לכלל שלימות, ואם כל אחד יזכה לאותו אהוב שהוא בשר מבשרו, וישוב להוויתו הקדומה. ואם זהו הטוב מכל, הרי שעכשיו, בהווה, יהא טוב מכל, מה שהוא קרוב לזה ביותר; היינו – שיזכה אדם באהוב לפי רוחו." (אפלטון, "המשתה", כתבי אפלטון, (מתרגם י' ג' ליבס, 1999, כרך ב') 116. 3. בחיפושו אחר בן-זוגו, בחייו המשותפים עמו, ביצירת משפחתם, מגשים האדם את עצמו, יוצר את זהותו, בונה מפלט ומגן מפני העולם. נדמה שדווקא בעולמנו הסוער והמורכב, מעטות הן הבחירות, אשר בהן מגשים האדם את רצונו החופשי, כמו בחירתו באדם עמו יחלוק את חייו. (שופט בית המשפט העליון סלים ג'ובראן על הזכות לחיי משפחה)

אני מותש מדיונים פילוסופים בנושא

לא רק כאן. אממ... ומה עם אדם שאת תחושת האושר הוא משיג בשני תנאים, לא אחד בלבד! אהבה ודת. יש דת שמתירה אהבה לאותו המין? ומכאן לשאלה הבאה (פחות רלוונטית אולי), יש אמונה באל ללא דת? וכך הוא נופל בין שני הכיסאות. הוא לעולם לא ימצא את אושרו!!!!! והרי כל מה שכתבת כאן יפה ומקסים, רק שמעניין אם אפלטון או אריסטופאנס היו הוגים כך לו היו (חלילה כמובן) הומוסקסואליים.......

ריק בש

New member
אפלטון אכן היה הומו...

ואריסטופנס במפורש התייחס גם לזוגיות הומואית. הוא האמין שבמקור בני אדם היו מחוברים זה לזה, חלקם לבני המין השני וחלקם לבני מינם, והאהבה הרומנטית היא רצון למצוא את המחובר שהופרד...

../images/Emo12.gif מה ? ! תביא לי מקורות לזה!!

אני מתקשה להאמין!! תביא מקורות להומואיות של אפלטון ולהתייחסות של אריסטופנס להומוסקסואליות. זה מזכיר לי את הסיפור שמישהו כתב פה על זוג פינגווינים הומוסקסואלי שאימץ אבן כילד כהוכחה לכך שגם בעולם החי ישנה נטיה כזו. ומה כאן?! הוכחה שגם בעולם ההגות והפילוסופיה קיימת נטיה שכזו? באמת שאני מתקשה להאמין, למרות שידוע שהוא לא נשא מעולם אישה. אבל מכאן ועד לומר שהיה הומו?! טוב, אולי זה באמת נכון...לא יודע, הגילויים שאני חווה יום יום בנושא הסבוך הזה, משאירים אותי רק מבולבל, המום וחסר מעש. מקווה לצאת כבר משלב ההלם לשלב המעשה... מי אומר "אמן"?

Carmen Sandiego

New member
הומוסקסואליות

היתה נפוצה ביוון העתיקה, ויש הוכחות רבות לכך בספרות וביצירות אמנות. אפלטון הוא רק אחד. עשה מחקר על הומוסקסואליות אצל אישים בהיסטוריה. יכול להיות שתהנה.

dkey

New member
בעיני לא שווה קריאה כלל וכלל

אבל תודה סמארטי. מאמר שמנסה לקדם דעות חסרות כל בסיס. עצת נפש נשענת על כל השטות הזאת שהומואים לא גבריים וצריכים להתחבר לגבריות שלהם ואז לא ירצו גבר כדי שישלים להם את זה. מאוד מצער המאמר הזה.

ריק בש

New member
לא שטות

הקשר בין הומואיות לתחושה מסוימת של נשיות וריחוק מהגבריות הוא לא שטות בכלל, וזו השקפה שפסיכולוגים מודרניים שותפים לה, אם כי, בניגוד ל"עצת נפש", הם לא מאמינים שהנטייה בת שינוי. בכלל, יש משהו טראגי בהומואיות שמתבטא במשפט שאומר:"כל הומו רוצה גבר אמיתי, אבל גבר אמיתי יעדיף אישה".

dkey

New member
אודה לך אם תביא מראה מקום להשקפה

של הפסיכולוגים המודרנים הללו. ומהיכן המשפט הסטריאוטיפי שהבאת? מזכיר לי משפטים גזעניים, הומופוביים וכו'.

ריק בש

New member
זה מבוסס על זה שהומואים נשיים

רוב ההומואים דומים לנשים כבר מילדות - אותם משחקים, ברבי במקום כדורגל וכו'.

dkey

New member
זה חמור מאוד לזרוק כאן סטיגמות

ולשייך דברים לפסיכולוגים שאין להם כל ביסוס. מאמרו של הרב הוא מאמר דומה לזה של אנטישמים על יהודים או לזה של גזענים על כושים וכיו"ב.

אין להם כל בסיס ? !

הרי אלה עובדות. אמנם ברור שזו טעות גמורה להכליל, זה פשוט לא נכון. אבל מה יש לתמון ת'ראש בקרקע?! המציאות מוכיחה שהומואים רבים (!!!) הינם נשיים.

dkey

New member
אתה נשי?

אני לא נשי, גם לא בן זוגי, גם לא אלה שאני מכיר בפורום. אני מכיר מעט מאוד הומואים נשיים. ידוע לכל שהתנהגות נשית ונטיה מינית אינן זהות ורבים הסטרייטים הנשיים. הסטיגמה נובעת מהתקופה בה רק הומואים נשיים יצאו מהארון כי החברה לעגה להם וסימנה אותם. אלה שיכלו לשחק אותה סטרייטים החביאו זאת. הנושא הוא מה שריק בש משייך לפסיכולוגים!

או קיי, יכול שזו אכן סתם סטיגמה

שהחברה יצרה. לא!!! אני ממש לא נשי, אם כי אני קצת חושש שהרגישות הגובהה שלי מאפיינת יותר נשים. ונוסף לזה אני אוהב לטפח את החיצוניות שלי-גם מאפייין נשי מעט. והגבר שבו אני מאוהב ג"כ טיפוס מאוד רגיש ורך. ובכלל, יש לו פנים מאוד עדינות ונשיות. "נשיים" - הכוונה לאו דווקא לאלה שמטפחים מראה והתנהגות נשית (סוג מיקי בוגנים), הם שיצרו את לעג החברה. זה יכול להיות מאפיין מסויים שקיים יותר אצל נשים ובכלל לא חייב להתבטא כלפי חוץ.

למעלה