מאמר: מטריקס ודת.

twigy

New member
מאמר: מטריקס ודת.

כאשר אתה מוציא אדם אל מחוץ למעגל הדת אתה במובן מסוים מוציא אותו אל ה-real world הדת סוגרת אותו בבועה של דברים ברורים ומובנים-מאליהם שצריכים לבצע וזו התכלית להשגת אושרו של האדם. כשהוא מיתנתק מהפלאג הרוחני הזה ויוצא אל העולם האמיתי שהוא לא בהכרח טוב יותר - להיפך הוא האמת המכוערת. אז לפעמים נורא קשה לעכל את זה. אבל לפחות זו האמת. והדרך הטובה ביותר לתקן מצב היא קודם להכיר בקיומו. מכרנו לך זבל כדי שתהיה מוסרי. ברוך הבא אל העולם האמיתי. יש מספר מאפיינים דומים לאנשים שדובקים בדת. 1.לקיחת דתם כמובן מאליו, לא שואלים ולא מעוניינים לשאול הרבה שאלות, זוהי האמת המוחלטת והבלתי מעורערת עבורם. 2.דתם היא הדת הטובה ביותר - כל השאר הבל הבלים יחידי סגולה שמצאו את הדרך האמיתית והנכונה, כל השאר מבזבזים את זמנם באמונות שונות או בחיים רגילים. 3.יש ישות מסוימת והיא חזקה מהם. 4.קישור בלתי מעורער של אירועים מחיי היום יום לאותה ישות חזקה היוצרת מניפולציות של הדברים כך שיקרו כפי שהם קורים, בכך בעצם הם מוכיחים לעצמם כל פעם מחדש את קיומה של ישות זו. 5.חוקים ברורים שניקבעו ואותם צריך לבצע בחלקם חוקים מוסריים שנועדו לשמור על סדר בחברות העתיקות אך בחלקם נוצרו כסגידה לשמה אל הישות החזקה מהם. 6.מתן תשובה לכל שאלה שהרי הישות שהיא חזקה מהם היא גם כל יכולה. בשביל לצאת מהמעגל צריך להבין על מה הדת מיתבססת, גרעין הדת הוא אי הודאות. כשיש אי ודאות הדמיון משתולל כשהדמיון מישתולל. הדת זה מה שנוצר. הדת נותנת תשובה לדברים בהם המדע ניכשל מלתת תשובה מדויקת, כגון המוות,הקשר בין צירופי מקרים, בריאת העולם ואני בטוח שתוכל למצוא דוגמאות רבות נוספות. ואכן, ניתן למצוא קשר ברור בין התפתתחות המדע הרציונלי וכמות האנשים הנחשפת אליו, לבין מספר המאמינים בדת. ככל שהמדע מוצא תשובה ליותר דברים. כך כוחה של הדת והצורך בה. פוחת גם הוא. תכלית הדת היא לתת רוח של תיקווה. כשיש לך במי להאמין, יש לך גם על מי לסמוך, כשיש לך על מי לסמוך אתה מרגיש בטוח, כשאתה מרגיש בטוח יש לך תקווה (לעתיד טוב יותר). במובן מסוים הדת זה כן אמצעי חשוב. זה הופך אנשים למוסריים יותר ומפיח בהם תיקווה. אך מתי עובר הגבול? במדינת ישראל ממומנים מפעלי דת על ידי הממשלה מאות אלפי שקלים מכספו של העובד מועברים אל מערכת משומנת של אנשים שכל תכליתם הוא לשבת,לקרוא ולדון על טקסט בתנ"ך - דיונים שכבר שנים מיתנהלים ומעבר לחינוך של להמשיך לדבוק בדת הם אינם מובילים לשום מקום. מתי עוד עובר הגבול? בדת האיסלם קיים סעיף המכונה "גיהאד" מלחמת קודש שכל תכליתה רצח של החפים מפשע רק מפני שהם אינם מאמינים באללה. מתי עוד עובר הגבול? כשאנשי הדת מישתמשים באמון הזולת וגוזלים ממנו סכומי עתק של כסף שהוא עבד קשה כדי להשיג וכל זאת תמורת לא מעבר לברכה זולה ומכירת אמונה לעתיד טוב יותר. כדי שתוכל לצאת ממעגל הדת עליך להבין קודם שהדת עשתה הרבה יותר רע מאשר הועילה. עד היום הדת תרמה הרבה יותר למוות מאשר היא תרמה לחיים: מאז גלות בבל יהודים היו מפוזרים בכל העולם. מלחמת העולם שהתנהלה במאה העשרים הביאה למשבר כלכלי במדינות אירופה ובכללם גרמניה. יהודים שהו בגרמניה כשם ששהו בכל מדינה אחרת יהודי גרמניה היו אזרחים לכל דבר. יהודי גרמניה סבלו לא פחות מהמשבר הכלכלי מאשר הגרמנים עצמם. כמו שהיו גרמנים עשירים היו גם יהודים עשירים בלי כל קשר סטטיסטי בין היותם עשירים לבין היותם יהודים. מאפיין אנושי ידוע הוא שכשיש בעיה יש הצורך למצוא אשמים בבעיה. כשהמואשם איננו באמת אשם הוא מכונה "שעיר לעזאזל". השעיר לעזאזל בדרך כלל שונה מכל השאר וזה מה שמהווה את הגרעין להאשמתו (ההיסטוריה האנושית מגלה לנו שהרבה פעמים מי ששונה מהרוב השולט הוא זה שיצא מקופח). האזרחים בגרמניה שהיו משויכים לדת היהודית נהיו השעיר לעזאזל של הגרמנים וכתוצאה מכך 6,000,000,000 בני אדם מדת זו הושמדו. הם הושמדו כי הם היו שונים. הם היו שונים כי הם היו יהודים ואזרחי גרמניה האחרים האמינו בדת אחרת. בעקיפין הדת גרמה למותם של המאמינים בדת היהודית. שהרי מובן שתסכים איתי שאם לא הייתה הדת מבדילה בין אזרח יהודי בגרמניה לבין אזרח נוצרי (לדוגמא) בגרמניה אז לא היה נגרם מותו של איש. כמו הדת, כך הדגלים. גם הם תרמו יותר למוות מאשר לחיים. אימפריות שלמות במהלך ההיסטוריה קמו בשם הדגל כדי להישתלט על כמה שיותר שטחים,לשלוט בכמה שיותר אזורים ולהטיל את מרותם על האחר באמצעות כוח. תמונות זוועה של מוות כה גדול אותו הטילו האימפריות השונות בתקופות שונות הם חמורות מאשר אוצר המילים שלי או הדמיון שלך יכולים לתאר. מלחמות בשם הדגלים התרחשו למעשה לאורך כל שעון ההיסטוריה של אלפי שנים כך כשהמלחמה הגדולה ביותר הידועה כאם כל המלחמות הסתיימה רק לפני פסיק קטן בהיסטוריה שמונה 50 שנה (מלחמת העולם השניה). שרידי הדגלים כמו שאתה רואה אתם היום לאחר כל התהפוכות הם התוצאה של כל אותם מלחמות שתכליתם הייתה הצבת גבולות ברורים של אנשים בין אנשים למען הגדרת טריטוריית הדגל. למעשה אם הייתה אדם של 200 שנה מהיום והיית צופה על קשת ההיסטוריה בצורה מהירה כאילו היו האנשים בעצם עוד זן מזן החיות בערוץ הטבע בודאי היית מיתפרץ מצחוק וחושב אוי כמה הם טיפשים. אני בטוח שאיש לא יוכל להגיד בצורה מדויקת מהו סך כל ההרוגים במלחמות שבין אדם לאדם עד היום, אך אני בטוח כי אין איש המערער על כך שהמספר הוא עצום. מספר עצום של קורבנות, שהוקרב כדי להציב גבולות בין אנשים. כדי שיוכלו לסמן את הגבול הזה ביריעת בד עם ציור. כדי שיתנו עוד סיבה לעשות הבדל בין אדם לאדם. אם קראת ללא דילוגים בפיסקה זו אתה מבין כי השוני הסימלי בין בני אדם הוא הגורם לאדם אחד לסמן את האדם האחר כמטרה. במקרים מסוימים להפוך אותו לשעיר לעזאזל. במקרים אחרים להרוג אותו בשל כך. לאדם יש מספיק בעיות מתכליתו, הדת והדגלים הם אמצעים מלאכותיים שנוצרו על ידי האדם, הדת והדגלים פגעו באדם יותר מאשר הם הועילו לו. על האדם לצאת ממעגל הדת כדי שיוכל להתעורר אל העולם האמיתי. על האדם להשתחרר מהדגלים כדי שיוכל לעשות את העולם הזה לטוב יותר. על הדת והדגלים להיות מבוטלים באם האדם רוצה להתחיל לבנות לעצמו חיים טובים על פני הארץ.

hsotrt

New member
מסכים איתך ב100%!

מאמר ענק אני זוקף לזכותך נקודה גדולה על כתיבת מאמר מכליל, שווה ביותר ושהצלחת להכניס הרבה עובדות למאמר בגודל בינוני. אך להבא הוסף את המאמר כקובץ, בבקשה...

nissimhania

New member
תרשה לי לא להסכים

ראשית- כל הכבוד על עמדה נחרצת, מבוססת ועשירה. שנית- אתה טועה. אסביר את כוונתי: 1. יצאת מנקודת הנחה שהדת אינה נכונה, דבר שהגיוני מאוד שהרי קיימות אלפי שיטות דתיות, ולא יתכן שכולם נכונות, יתרה מזאת- ייתכן שאף אחת לא נכונה. האומנם בידך הוכחה ? 2. דיברת על "העולם האמיתי" על "אמת מכוערת", היש בכוחך להוכיח לי שקיים עולם כזה ? והרי משתמע מדבריך שאתה אתאיסט, אז כיצד תאמין לטענות כה לא מבוססות ? 3. ציינת את ה"מאפיינים של הדת"- לא נכון! אלו המאפיינים של אנשים לא-חושבים שמשתמשים בה. (כן זה הרוב, אבל כמה אנשים חושבים יש בכלל ? אנחנו במיעוט, מה לעשות). 4. תיארת מה הדת עוללה לאנושות, לא נכון! זה מה שריבוי דתות עולל.אם היתה דת אחת שלטת בכל העולם כולו לא היו המלחמות בשם הדת או הדגל, ולכן על אף קיומה של הדת ההסטוריה לא היתה אכזרית כפי שתיארת, ולכן טיעון זה חלש מאוד. 5. ואחרון חביב, המתימר ביותר והשגוי בצורה שקשה לעכל- אצטט: "צריך להבין על מה הדת מיתבססת, גרעין הדת הוא אי הודאות." לא נכון! דת שהגרעין שלה הוא אי הודאות, היא בהכרח לא נכונה, אך מי אמר שלא קיימת בכל העולם דת שמסתמכת על עובדה ודאית ?? והרי שוב הנחת הנחה לא מבוססת הדורשת הוכחה ! אבל בעצם אתה לא צריך להוכיח לי כלום, די בזה שתיזנח את דבריך הלא מבוססים ותדרוש ממני הוכחה. כי אני המתיימר לומר שקיימת אמת, ועל כן נטל ההוכחה עלי. בעצם, מספיק שנשלול את טענה מס´ 5, כדי שכל דבריך יהיו חסרי ערך, כשם שכאשר דת מבוססת על אי וודאות כל דבריה יהיו חסרי ערך. ולכן אני צריך למצוא לך דת אחת, שמבססת את כל אמונתה על עובדה היסטורית ותו לא. מסכים עד כה ?

twigy

New member
תגובה.

1.דת מבוססת על אמונה. לא ניתן להוכיח שאמונה היא לא נכונה שהרי היא אמונה ומתכליתה מבוססת על אי ודאות. זה בדיוק הגורם למלחמת דת. אני מאמין ב-א אתה מאמין ב-ב אני לא יכול להוכיח ש-א בודאות נכון אתה לא יכול לסתור את א-בוודאות וכנ"ל לגבי ב´. הפתרון הוא להעיף את שניהם. לצאת מהבועה ולהשתכל לאמת בפנים.אף אחד לא אמר שזה קל לנתק את המוח מצורת החשיבה הזאת. וככל שיש יותר שנות אמונה כך הניתוק מזה יהיה קשה יותר. 2.העולם האמיתי הוא העולם הנוכחי כפי שהוא נתון בידינו בני האדם מבלי עירוב אמצעים מלאכותיים כגון השקפת דת מסוימת או טריטורייה מלאכותית. ותו לא. 3.אני טוען כי אנשים המשויכים לדת מסוימת בכל מקרה מיוחסים לקטגוריה של אנשים לא חושבים, אך אינני אומר שהם טיפשים, הם פשוט לא חושבים או מפעילים שיקול דעת בדברים שעשויים לערער את מעמד דתם. הדת שובה את מוחם ולכן אני מישתמש במונח יציאה לעולם האמיתי כשבאה לידי ביטוי ההישתחררות מהדת. 4.מסכים איתך שריבוי דתות הוא הגורם.והרי המצב הנתון בידינו הוא עולם עם ריבוי דתות. הפתרון הוא 0 דתות. אך גם אם הייתה דת אחת ומכך שהיו נמנעות מלחמות דת, אין זו עושה את הדת הזו מסלול להצלחה של המין האנושי. זה עדיין סוגר את מוח האדם בתוך גבולות ידועים ומונע ממחשבתו להיות חופשית ובכך מונע את קידמתו ואת חקירתו של הדברים הקיימים שאינם מיתבססים על אמונה. הדת היא אמצעי מלאכותי שסוגר את האדם בגבולות ידועים מראש. 5.זה תלוי מהי בשבילך עובדה ודאית: הנוצרים טוענים שישו הלך על מים. מבחינתם זו עובדה ודאית. (והיסטורית). המוסלמים טוענים שוחמד הוא שליח האל. מבחינתם זו עובדה ודאית. היהודים טוענים שהמשיח יגיע. מבחינתם זה דבר ודאי לחלוטין. (שאגב אם היינו הולכים לפי גישה זו עד היום היינו זרוקים בגולה). הדת מבוססת על אי ודאות. כי בעני המבונן מהצד כל אחד מהעובדות הודאיות של כל דת היא שטות מוחלטת. כולל של כל מאמין בדת אחת על הדת האחרת.

nissimhania

New member
"ידיעה" אינה אלא אמונה בוודאי.

אתה חוזר על דבריך, לא התקדמת בכלל ! קוראים לזה אמונה כי אין דבר כזה "ידיעה מוחלטת", תחשוב על זה- איך אתה יודע שאתה קיים? אולי אתה מישהו אחר שחולם ממש ברגע זה שהוא אתה ? אתה לא יודע ! אתה מאמין!! כמובן שהדוגמא שלי אבסורדית, ברור שאתה קיים, אבל זו עדיין אמונה! ואל תגיד לי שאתה לא מאמין שאתה קיים, כי אז אדע שאתה לא רציני... רוצה לומר, בהיותנו יצורים מוגבלים לחמשת חושים והיגיון שלא תמיד עוזר (לדוגמא פארדוכסים הינם הוכחה למוגבלות ההגיון שלנו), לא נותר לנו אלא לנהל את חיינו ע"י אמונות. כאשר אמונה ודאית כגון "אני קיים" כה ברורה מאליה שאנו קוראים לה "ידיעה". ולכן "ידיעה" אינה אלא אמונה בוודאי.

twigy

New member
אף אחד לא אמר שההגיון הוא לא מוגבל

כמובן שהוא מוגבל אבל ככל שהזמן עובר היכולות שלו גוברות. זה מוכח שכל דור חדש הוא בעל אינטיליגנציה גבוהה יותר מהדור הקודם לו. ככל שהזמן עובר. המדע מתקדם. האדם מיתפתח. דברים מישתנים. אין בי כל ספק (אני מאמין) שבסופו של דבר יבוטלו טריטוריית הדגלים והדת..יבוטלו זו לא המילה הנכונה..הם פשוט יהיו לא רלבנטיים יותר וככל שהדורות יעברו הם רק יתפכחו ויבינו יותר ויותר כמה זה לא נכון. כל פעם קצת. מה שרציתי לעשות במאמר הזה הוא לא לעורר מהפכה אלא להביא לתודעה של האנשים, גם אם למספר קטן יחסית, את הרעיון. חושפ הבחירה שלך ושל האחרים הוא לתת למאמר הזה לעבור כהרף עין. או להסכים איתו. שנה אזרחית טובה לכולנו תחת קורת גג העולם.

למעלה