אני מסכים איתה שהיא ממש לא צריכה להסביר
שום דבר למישהו שהיא לא רוצה לנהל שיחה איתו , ולא חייבת ללמד אף אחד שום דבר. זה לדעתי מובן מאליו.
מצד שני אם היא כן רוצה ומחליטה לנהל שיחה אם מישהו, אני חושב שזה באמת נכון או מעיל לנהל את השיחה לפי תנאים שהיא נותנת. בפרט אני לא חושב שזה נכון, צודק או מועיל, (רוב הזמן), להשתמש בביטוי "הכר את פריבילגיות שלך" כטענה מרכזית ובסיס של דיון,
אם באמת מעוניינים להתחיל דיאלוג אמיתי על איזשהו נושא. וכשאני אומר את זה אני לא שולל שפריבילגיות כאלה או אחרות באמת יכולות להתקיים, אלה שימוש בביטוי כדי לשלול טענות של אנשים, שלא מסכימים איתם
אני חושב שמאמר זה באנגלית וסיפורים של חלק מהאנשים בתגובות מסביר מצוין איך הטענה ""הכר את פריבילגיות שלך" יכולה להיות מגוחכת.
http://www.cracked.com/blog/3-ways-checking-your-privilege-never-fixed-anything/
כדי לסכם, במאמר מעלה 3 טענות
1)כשדורשים מישהו להכיר ופריבילגיות שלו, בדרך כלל עושים הנחות על בן אדם, בלי באמת להכיר אותו. יוצא שלמעשה שופטים בן אדם ודעותיו אף ורק על סמך הרקע שלו, בין אם זה מין, גזע, לאום, נטייה מינית ועוד. מאמר אומר שאי אפשר לסכם מהות של מישהו רק לפי סטטוסים אלה, ושזה בדיוק סוג ההתנהגות שאנשים שמתנגדים לדעות קדומות והפליה נאבקים בה. זה בעצם סוג של לומר לבן אדם "אתה לא צודק כי אתה ____"
2) זה ציני ולא באמת עוזר, גם אם באצת לאותו בן אדם באמת יש את הפריבילגיות, כי בדרך כלל כשדורשים """הכר את פריבילגיות שלך" בדיאלוג , זה כדי לומר "אתה לא כמוני, לכן חוויות שלך הן שונות ולכן אתה לא יכול להבין אותי, אתה לא יכול להרגיש אמפתיה". המאמר לא מסכים, וטוען שאנשים כן יכולים להרגיש אמפתיה לאנשים אחרים ששונים מהם ושחוויות שלהם שונות, מעצם העובדה שכולם בני אדם". המאמר אומר שלמרות שזה האמת שאף אחד לא יכול עד הסוף להבין את כל הכאב של אחר בדיוק , אם הוא לא עבר על בדיוק אותם חוויות, הוא טוען שגם בקרב אנשים בעלי בדיוק אותו רקע ( לדוגמה שני יהודים טרנסג'נדרים מפורטו-ריקו), אי אפשר להניח שחוויות שלהם זהות.
3)כי אמירה זאת בעצם מסיימת דיאלוג ולא מתחילה אתו, כי זה רק שולל את דעות של אנשים, בלי לנהל שיחה, בלי להסביר. המאמר טוען שאם המטרה שלך בשיחה להסביר את עצמך,כדי שיבינו אותך, לשכנע אחרים בצדקת דבריך, ולא רק לומר למישהו שהוא לא צודק, הגישה כזאת לא מועילה, אם המטרה הסופית שלך היא לגרום לאנשים לשנות את התנהגותם