מאמר מאת איתי אפק

Roobie

New member
מאמר מאת איתי אפק

תיאור המאמר, באתר "לגוז": איתי אפק משוכנע שהתקשורת מגוייסת בעימות הנוכחי, ולכן הוא פנה למקורות מידע נוספים. אחרי שקרא ובדק גם אותם, הוא הכין טבלה השוואתית על המצב, שמוצגת כאן לפניכם. אתם מוזמנים להיכנס ולהגיב.

שאלה של מדיניות

האם זוהי מדיניות האתר שאותו אתה עורך להכניס כתבות אנטי ישראליות ופרו פלסטיניות? האם עורך עיתון מעריב יכניס מאמר שנכתב ע"י יאסר ערפאת?

Roobie

New member
הכתבה אינה אנטי-ישראלית

אני לא יודע אם קראת אותה בעיון בכלל. בכל אופן, מדיניות האתר היא להכניס כל מאמר שאינו עובר על החוק ואין בו הסתה. במאמר זה אין הסתה. כבר התפרסם מאמר אחד התומך בטרנספר, ובימים הקרובים יתפרסם עוד אחד שאחד הכתבים שלח לי היום. אם אתה מעוניין, אתה מוזמן לכתוב מאמר תגובה, בני שיפמן שהוא מצוות האתר אמר לי שהוא דיבר איתך בעניין.

חמור מאוד

שאדם העורך עיתון, ולא משנה איזה עיתון ולא משנה תפוצתו - בוחר לפרסם מאמר כזה שבפירוש ניתן להגדירו כאנטי-ישראלי. כתגובה לטענה "מדינת ישראל הוקמה כדי להוות בית לאומי לעם היהודי" הכותב טוען שליהודים יש מקום גם באירופה או בארה"ב. הייתי שואל אותו מדוע הוא כאן בכלל, אבל מכיוון שאיני מתכוון להתדיין עם חלאות מסוגו אפנה את ההאשמה אליך, כאדם שקול, ואשאל אותך: האם אתה חושב שיש מקום לדברים כאלו בעיתון כלשהו? הבחור אף מלין על התמיכה האמריקאית בישראל. הוא אומר שהטענה הישראלית הנפוצה "ההסברה שלנו דפוקה" היא שגויה, שכן האמריקנים תומכים בנו, למורת רוחו הגלויה. הוא אומר גם "הישראלית הצבועים מדברים על שלום, אך כובשים מחדש את שטחי הרשות". "הישראלים", "הם"....הכותב אינו ישראלי. אולי תעודת הזהות שלו אומרת "ישראלי", אבל אני בספק אם הוא מרגיש שותף באיזשהו אופן למדינה הזו. האיש הזה מבייש אותי. אני מתבייש שאני גר איתו על אותה פיסת אדמה. בסופו של דבר, אני שמח שפרסמת את הכתבה הזו. אני קורא לכל בר-דעת לקרוא אותה ולהבין מהו באמת השמאל הישראלי. כל השאר זה סמנטיקה - זהו השמאל הישראלי האמיתי.

Roobie

New member
מה הופך אותו לשמאל הישראלי האמיתי?

רוב השמאל בכלל לא מזדהה עם דעות אלו. גם אני לא.

Roobie

New member
יש חוק שאומר

שאני חייב לתמוך ביוסי ביילין כדי להיות שמאל? ומבחינתי אתה לא ימין, אלא אם כן אתה תומך בכהנא, סבבה?

אין שום חוק, כמובן

אבל לדידי ה"שמאל" של היום אינו שונה מהימין המתון, כלומר הליכוד. פואד בכיף יכל להתפקד לליכוד. ואין אני אומר זאת כדי להמעיט בערכו של פואד, פשוט גם השמאל היום הבין שהליכוד התווה את הדרך הנכונה מאז ומתמיד. "שמאל" היום במדינת ישראל הוא שמאל קיצוני, בייליניסטי ושרידיסטי, שטוב היה לו נעלם יחד עם מפלגת כהנא מהמפה הפוליטית. לכן הייתי מגדיר אותך בתור "מרכז", מכיוון שאני מבטיח לך שדיעותיך אינן רחוקות מדעותי, ושגם אתה היית מוקיע את אלו המתקראים "שמאל" כיום בחברה הישראלית.

ממש לא

ולא יכולת להביא אנשים מתאימים יותר להוכיח את טענתי מאשר גלאון וכהן, שני מיליטנטים פוליטיים, שאמנם דיעותיהם הן על סף השמאל הקיצוני, אך הן נובעות לא מתוך שנאה עצמית ותיעוב עצמי אלא מתוך דאגה אמיתי (לדעתם) למדינת ישראל.

Roobie

New member
בדיוק (זתומרת... בערך)

אני אוהב אותם בגלל שהם מחזיקים בדעה דומה לשלי למען המדינה, וגם לי בסך הכל המדינה יותר חשובה מהכל(אחרת הייתי הולך לגוש-שלום או משהו כזה).

Roobie

New member
-המשך-

בטעות לחצתי על "שלח" לפני שסיימתי מה שרציתי להגיד - הם לא מיליטנטים, זה שהם עשו צבא לא הופך אותם לתומכים בכל פעולה צבאית שתהיה. הם תומכים בהגנה על המדינה, מן הסתם, אבל לא בפעולות צבאיות מוגזמות. ואני מאוד מעריך את אילן גילאון ורן כהן בעיקר בגלל הנושא החברתי, לא רק המדיני.

Roobie

New member
אחי, לגמרי לא הבנת אותו!

במקום בו הוא רשם שיש לנו את מערב אירופה וארה"ב, זה היה בצד הפלשתיני של הטבלה - איך הם רואים את זה.

העורך לא מבין את כוונת הכותב?!

חבר, אני חושש שאתה הוא זה שלא הבין את דברי הכותב. הצד השמאלי של הטבלה אינו הצד הפלשתיני. הצד השמאלי של הטבלה הוא צדו של המחבר. למרות הטבלה המאוזנת לכאורה, ניתן לשים לב למטרתו האמיתית של הכותב הנאלח: בצד שמאל הוא שם טענה לגיטימית אך אנמית, כלומר הוא לוקח טענה ישראלית ומציג אותה בצורה יבשה מאוד, ובצד השמאלי הוא כביכול מפריך את הטענה הישראלית, ומציג את הטענה הפלסטינאית (או ליתר דיוק, טענתו) באופן דמגוגי ובאמצעות רטוריקה חזקה בהרבה מזו שבה הוא הציג את הצג שלנו. הכותב שלך כתב מאמר אנטי-ישראלי ופרו-פלסטינאי מגמתי במסווה של מאמר נייטראלי. לזה קוראים זאב בעור של כבש.

Roobie

New member
לא נכון

הוא אמר בפירוש שהטבלה היא בין שני מצבים שהובאו לפניו, מכל מיני מקורות. זה לא בהכרח הצד "שלו".

דובי123

New member
קשקוש , אפילו אפק איננו טוען זאת

לעצם הענין כבר פרסם זאת בפורומים שונים ונאמר לו שיל ויבדוק את עצמו מחדש כי העובדות לחלוטין לא ידועות לו באשר למהל האתר שמפרסם שם כתבות שלא ראויות לפרסום הדבר היחידי שיש טעם לומר לו שמן הראוי להודות כי הקמפין לגדר הוא ניסיון לקדם את העמדה של נסיגה לקווי 67 בדרך אחרת של הטעית הציבור והטעית הציבור הנו דבר נלוז מאד

Roobie

New member
לא נכון

תומכי הקמת גדר ההפרדה, ואני בהם, לא תומכים בחזרה לקווי 67 המקוריים.

למעלה