מאמר לשבת

AlonPe

New member
מה המורה? עוד פעם שיעורי בית?!

כן, זה מעניין... היתה עליו גם כתבה לפני כמה שנים באחת ממהודורות החדשות.

פעם ביקרתי באחד מהבניינים האלו בבאר שבע. לא יודע אם עדיין - אז שכן שם מהנדס פיקוד העורף הדרומי. זו היתה חוויה לא נעימה, מכל ההיבטים.

לא יודע מה עדיף - לאפשר לאנשים (בכל מני תחומים, לא רק תכנון ובניה) ככה - "להשתולל חפשי" עם כלמני אקספרימנטים יצירתיים, שחלק מהם אולי יניבו פריצות דרך. או להישאר מקובעים בתוך שטאנצים מוכרים וידועים.

השגיאה הבסיסית פה, ללא ספק - היא הצמדות, התאהבות בגאומטריה, צורניות כל כך קשיחה, דורסנית ומובהקת. והניתוק המוחלט מהקונטקסט והסביבה.

גלמיש1

New member
אלון - קיבלת 5 נקודות בונוס על הגשת ש"ב לפני המועד!

הבנינים הבוליביאנים הללו נראים לי כאילו יוצרו מתערובת גנים של: משחקי מחשב, וילות משועאפת, ו"עטיפות ממתקים" של מייקל גרייבס (שיש הקוראים לזה אדריכלות) . מן ילדים מגנטיקה עם ערבוב יתר. ואת כל זה משבצים לתוך מרקם בנוי מיושן ומוזנח....התוצאה בעיני - זוועה.
דוקא חללי הפנים של האדריכל נחמדים בעיני. הצבעוניות מקבלת מראה של פנטזיה שובבה.

ניסוח מעניין למשהו שלא ידעתי להסביר!!

התגעגעתי לממתקי השבת הללו :)
אני בעיקר קוראת ועוקבת אחר המומחים המתדיינים ופחות תורמת לשרשורים כאלו אבל מאד נהנית.
ואני הפעם אתך - מאד אוהבת בנייה ברוטליסטית באופן כללי, ואוהבת את הבנינים הללו בבאר שבע. את הבניין המדובר באילת לא הכרתי ודווקא מצא חן בעיניי מה שקראתי.
בצירוף עם חיבתי הרבה לצומח - חבל לי מאד שזה התפספס שם.
עם תכנון נכון של צומח התחזוקה אפסית וחבל שלא כך.

גלמיש1

New member
ענת. את דוקא תורמת המון לפורום ולכן מקבלת עץ על שמך

אני דוקא לא אוהבת כל כך ברוטליזם. אני בעד אדריכלות 'לירית'. אבל לירית באמת, לא במובן הכרמי ...

למעלה