מאמר חדש מדעת אמת

גוססי

New member
מאמר חדש מדעת אמת

והפעם אודות עולמם הוירטואלי של חז"ל, מקום בו למילים אין משמעות.

אגב, מה ערכו/משקלו של ...

סילוף המסלף והמתבסס על סילוף ? או שקר היוצא והמתבסס על שקר?

zeevms

New member
אני מתפלא עליך- משתמש בלוגיקה

שגויה של מחזירים בתשובה. אתה יוצא מנקודת הנחה שדברי דעת אמת הם סילוף ושקר, וקובע זאת כעובדה- למרות שלא ביססת זאת על כלום. אתה מנסה להתבסס על עיקרון "הגונב מגנב פטור", אבל אתה לא יכול לעשות זאת מכיוון ששני הגנבים הם גנבים מבחינה עובדתית, בעוד ש"שני השקרים" או "שני הסילופים" נובעים מהשקפות עולם שונות ושניהם לא יכולים להיות מוגדרים בתור "אמת מוחלטת" או "שקר מוחלט". בקשר לתגובה השניה- הקונטרסים של דעת אמת אינם מיועדים לחילונים ועל כן החילונים אינם מקבלים אותם "באמונה עיוורת" כי זה פשוט לא מעניין את רובם. אלה שכן קוראים אותם, עושים זאת מתוך סקרנות והעשרת ידע, וגם אנשים אלו לא רואים בקונטרסים תורה כלשהי.

גוססי

New member
השאלות שלך לא פשוטות כלל

שכן מובלעת בהן הנחה בלתי מוכחת שכתבי ד"א מסלפים את התורה. מה היה נגרע מכבודך אילו ביססת את האשמותיך בדוגמאות?

zeevms

New member
מתוך מה אתה מניח שלא הבנתי?

אולי כי זה לא תואם את דעותיך והשקפותיך? אני מציע לך לקרוא שוב את התשובה שלי, ואם אתה לא מבין משהו- תשאל בצורה עניינית ואני יענה לך.

אשאל שוב...

מה ערכו/משקלו של.. סילוף המסלף והמתבסס על סילוף ? או שקר היוצא והמתבסס על שקר? אתם טוענים ומשתדלים בכל כוחכם להפריך את בורא עולם ותורתו, טוענים שהתורה ובורא עולם הם שקר וסילוף! אם כן, אתם נאחזים ונסמכים על הוכחות המובאות מתוך השקר והסילוף. אתם טוענים שבורא עולם אינו קיים וזו סתם המצאה של האדם. אתם טוענים שהתורה נכתבה בידי אדם והיא בסך הכל סיפורי אגדה ותו לא! אתם טוענים נגד האמת שלי ושל עוד מיליונים כמוני. כפי שהסברתי ל"גוססי" בתגובתי לתגובתו (תחת הכותרת "ברשותך אסביר") שהניסיון להפריך את חלק מפירושי הפשט נועד לכישלון חרוץ, כך כל ניסיון אחר (מלבד הוכחה חותכת לאי קיומו של בורא עולם) לא יועיל. כך שפנייתכם למהססים בעולם התורני היא למעשה התפרצות לדלת פתוחה. והניסיון לנפנף לציבור החילוני בשקרים שהובאו מהשקר עצמו רק מעמידה אתכם במצב מגוחך עד פאטתי.

גוססי

New member
ואני שואל:

אם ניתן לפתור הכל בעזרת רמז דרש וסוד, מה טעם הלכו אותם אנשים גסי לשון ורוח וכתבו את הפתשגן שלהם בנסיון להכות את ד"א במגרש הביתי שלה, דהיינו מגרש הפשט והמדע?

וכי מה ציפית? ש"ירימו" ידיים?...

תהיה בטוח שאם הם טרחו להגיב משמע יש להם הוכחות. זה שאתה לא מוכן לקבל זאת בגלל שהדברים אינם מקובלים עליך או אינם מתיישבים באופן מושלם עם ההיגיון המקובל עליך, אין זה אומר שההוכחות הנגדיות אינן נכונות.

גוססי

New member
אני מצפה לכך:

שאם הם נכנסים לדיון בעל אופי מדעי שיטענו לפי הכללים המקובלים במתודה המדעית. מאחר ולא זאת השיטה בה המשיבים נוקטים, אני חייב להסיק אחת מהשתיים: או שאין להם מושג במדע ובשיטותיו, או שיש להם מושג אבל הם מעדיפים להפריח עשן בנסיון לבלבל את האויב. אילו היה עלי לנחש הייתי בוחר באפשרות השניה.

אתה תטען לפי הכללים שלך ...

והם לפי הכללים שלהם. בינתיים הם אלו שמאמינים בבורא עולם ובתורתו וחיים על פיו.

איזה קטע..

רק עכשיו אני קולט שהיום אני לבד כאן.

גוססי

New member
זו לא שיטה רצינית

קל וחומר כשהמשיבים מתיימרים להשתמש בטיעונים מדעיים ומצטטים מתוך ספרי מדע.

zeevms

New member
אני לא מבין מה לא ברור לך...

אנשי דעת אמת טוענים שדברי חז"ל ודברים שכתובים בתורה לא נכונים. על מנת להוכיח זאת הם לוקחים את החלקים שלדעתם לא נכונים, משווים אותם עם עובדות והוכחות שידועות לנו כיום ומסיקים מסקנה לגבי החלקים הללו. זוהי שיטה מדעית לחלוטין.

למעלה