מאמרים....

ויטמינים - טוב או רע?

כתבה ב-Ynet על תזונה: "משרד הבריאות הבריטי הזהיר לאחרונה מפני נטילת ויטמינים ומינרלים במינונים גבוהים לאורך זמן. המומחים עדיין חלוקים בדעתם לגבי הנזק שבנטילת מינון יתר של כדורים בודדים, כגון אבץ או ברזל, אך מסכימים על כך שחשוב לצרוך מולטי ויטמין. הדיאטנית אילה אורי מסבירה למה..." מה דעתכם?

אמריקן פאי דיאט

כתבה מתוך גליון יום שישי של הארץ: "אמריקן פאי דיאט דיאטות המבוססות על צריכת אוויר, מזון לא מבושל המבטיח התקרבות לאלוהים והרזיה המבוססת על אכילת נקניקים וקליפות בשר חזיר - יש מי שחושבים שאופיין הפולחני של כמה מהדיאטות העכשוויות הוא כשלעצמו הפרעת אכילה מאת אלכס בים"

ו../images/Emo51.gif ל-Haleth שספרה לי על

המאמרים האלה!

freearth10

New member
../images/Emo3.gif תוספות

כל חוסר איזון בגוף בא לסמל לנו משהו, להצביע על ליקוי ולכן נטילת ויטמינים מבחינתי כמוהה כנטילת אקמול.אבל השאלה היא כמובן מיהו האדם שממול. אם האדם היגיע למצבים גופניים קשים, כמובן שנטילת ויטמינים שחסרים בגוף היא צורך רגעי שלו ולכן אמליץ על טיפול שימנע את את זעקת הגוף יחד/ ללא (תלוי מאוד באדם) נטילת ויטמינים או מינרלים שחסרים כרגע בגוף. לכן, אני אישית יותר בעד ויטמין מסויים לתקופה קצרה יחסית בליווי תזונה נכונה, פעילות גופנית וטיפול מתאים.

חוסר בויטמינים יכול לבוא בגלל חוסר

איזון, אבל גם בגלל תזונה לקויה. עם כל הכבוד לכוח המוח, אדם שלא אוכל ויטמין C - יהיה לו חוסר בויטמין C. עכשיו השאלה היא איך להחזיר לו את האיזון.

freearth10

New member
תזונה לקויה זה לא חוסר איזון?

אדם שבוחר לא לאכול במאוזן הוא אדם שגורם לעצמו כל הזמן לחוסר איזון. אז יש לנו הרבה תרוצים: עבודה, לימודים, לא אוהבים אוכל חם, אוכלים רק בבית וכו. בסופו של דבר - לאכול לא מאוזן - זו בחירה שלנו שבאה לתרץ את חוסר האיזון שבנו וגורמת לחוסר איזון מתמיד. אם יחסר למישהו ויטמין c -ניתן להשלים בתוסף מזון - ניתן גם להשלים אולי בדרך אחרת. אני אישית מעדיפה להיות מחוברת לעץ תפוזים
או לפחות להרגיל את גופי לאט לאט לתוספת טבעית מהעץ הזה, אבל כמובן אם זה מחסור משמעותי אולי שווה לשקול לקיחה זמנית של ויטמין c. בחורף כאשר אני מתחילה עם שפעת אני מעדיפה לקחת ויטמין c כדי לא להגיע למצב של אנטיביוטיקה. מה שנקרא הרע במיעוטו.

ברוב המקרים שאני מכיר, תזונה לקויה

היא לא סימן לחוסר איזון אלא לבּוּרוּת פשוטה. אבל אני לא עוסק בתזונה בצורה מסודרת, אז אני ממש לא סמכות בנושא, וגם לא זו היתה הנקודה שלי - הנקודה היתה, שאם מחסור בויטמין C גורם לחוסר איזון, שום דבר חוץ מויטמין C לא יחזיר את האיזון.

freearth10

New member
לקחת ויטמין c והחזרת את האיזון

מה הלאה? אם לא תשנה את אורח חייך כולל אחד המרכיבים החשובים ביותר בחיינו:התזונה, תאלץ להמשיך לקחת כל חייך את תוסף המזון הזה. בורות פשוטה מבחינתי היא אכן סוג של חוסר איזון.

למעלה