מאמרים

הדס3264

New member
מאמרים

בכל שנות לימודיי בבית ספר ובתיכון סבלתי מספר התנכלויות ממורים ומתלמידים עצם היותי עם a.d.h.d!
כיום, לאחר כשנתיים בלימודיי התואר שלי בחינוך המיוחד אני עדיין נתקלת באטימות וחוסר מודעות מצד סטודנטים והן מצד מרצים.
ולכן, ברצוני לעשות את שני הסימנריונים שלי השנה על אמונות מורים לילדים כמוני גם בשילוב וגם כאלה שלא נקראים בתוך השילוב..
אשמח לדעת גם אם תוכלו לעזור לי בראיונות אותם אעשה גם כמורים בבתי ספר אם יש כאלה וגם כהורים לילדים עם A.D.H.D..
ובנוסף, האם ידוע לכם או יש לכם מאמרים עדכניים בנושא...
תודה רבה וערב נפלא!!!

לא הבנתי על מה הסמינריונים-

יש המון מאמרים ברשת והמון ספרים. אם תפרטי מה בדיוק את מחפשת אולי אפשר יהיה לעזור יותר.

FOR THE LD

New member
אני חושבת שהיא התכוונה ל...

עמדות של מורים ביחס לשילובם של תלמידים בעלי צרכים מיוחדים/בעלי לקויות כאלה ואחרות/בעלי הפרעת קשב וריכוז/..... בכתתם.
זה מה שאני הבנתי, בכל אופן.

FOR THE LD

New member
שילובים

סדרה שעוסקת בנושא השילוב במערכת החינוך. עד כה יצאו לאור שלושה ספרים בסדרה זו (פרופ' שונית רייטר ואחרות).
לפני שלב הראיונות, כדאי שתכיני את החלק התיאורטי שבסימנריון שלך. המידע שיעלה בחלק זה יתן לך רעיונות לכל מיני שאלות שתרצי לשאול, מלבד השאלות שכבר עולות בראשך.
לגבי עריכת ראיונות, זה קצת קשה, אם את לא נמצאת במערכת (אם כי לא בלתי אפשרי). אולי כדאי לך דוקא לחשוב על הכנת שאלונים מובנים, שניתן להכניס לחדר המורים, ומי שרוצה ימלא.
כשהשאלונים שלך יהיו מוכנים, אני אשמח לקחת ממך כמה טפסים, ולבקש ממורות שאני מכירה למלא אותם.
בהצלחה!

הדס3264

New member
אויי..

ממש תודה רבה על העזרה והיענות המהירה!!!
המרצים איתם אני לומדת מכוונים אותנו דווקא על שיטת מחקר איכותני מכיוון שבשאלונים למורים בתוך בית הספר יש צורך לאישור ממשרד החינוך וזה יכול לחסוך הרבה כאב ראש..
אני כיום עושה עבודה מעשית בשני בתי ספר ולכן יש לי מורים לראיין אותם אך הריאיון עדיין לא מובנה..
תודה רבה!
אשמח אם יש לכם מקורות מידע ושאלות שנראה לכם שיש בהם צורך בלשקף את המציאות הקיימת והכואבת (לפי דעתי)!!

תודה רבה על העזרה!!!!

FOR THE LD

New member
לגבי מקורות מידע - לגשת לספרייה האקדמית

במוסד הלימודי שבו את לומדת, או דרך הגישה למנועי החיפוש האקדמים (אם יש לך גישה בעזרת קוד כלשהו שקיבלת ואת יכולה לעבוד מן הבית). על מנת לבצע עבודה סמינריונית, אקדמית, אין ברירה אלא לעשות את הדבר הזה שעליו אני מדברת. הרי את זקוקה לעשרות מקורות בבליוגרפים בעברית ובאנגלית (ככל הזכור לי) - מאמרים, כתבי עת, ספרים וכו'. אין תחליף לדבר האמיתי.
לגבי הצורך באישור ממשרד החינוך - זה חדש לי, אך אולי חלו שינויים מאז אני סיימתי לימודיי (מן הסתם
. אם רק שמעת על כך, מגורם לא מוסמך, כדאי לך להתקשר למשרד החינוך ולברר עניין זה.
באשר לעריכת מחקר איכותני, ברשותי ארבעה ספרים העוסקים בנושא (מהו מחקר איכותני, כיצד עורכים אותו, סוגי שאלות, אופן הסקת מסקנות וכו'). אוכל להשאיל לך אותם, אם תרצי בכך.
בהצלחה!

למעלה