מאמרים בנושא הפרעות קשב וריכוז

מאמרים בנושא הפרעות קשב וריכוז

היי חברים! אני חברה חדשה וברצוני לדעת איך אפשר להשיג מאמרים בנושא הפרעות קשב וריכוז באינטרנט. עוד רציתי לשאול היכן ניתן להשיג את החוברת של ד"ר רונלד הופמן-NY בנושא "הפרעות קשב והתנהגות בילדים" (בעברית). בני בן ה-10 הוא ילד מאוד חכם...הבעיה איתו היא שהוא לא מרוכז בכיתה והכנת שעורי-הבית יכולה להימשך שעות. הוא ילד טוב בבית-הספר וחברים יש לו לרוב הוא גם מאוד פופולרי בקרב הילדים. לעומת זאת כשהוא מגיע הביתה הוא פורק מתחים...משתולל...מתקוטט עם האח הקטן(בן 4) בצורה פראית, לפעמים יש לו התפרצויות זעם שמצריכות ריסון מידי...אני ממש מיואשת כיוון שאחיו הקטן לומד לחקות את תגובות הזעם הלא מקובלות שלו. מה עושים במקרה כזה..? שוחחתי עם פסיכולוג בית-הספר בקשר לבעיית הריכוז..הפסיכולוג לקח אותו לשיחה ובמקביל שוחח עם המורים והגיע למסקנה שילד מקסים וביקש ממנו להניח לו...האינסטינקט האמהי שלי אומר לי שאני צריכה לעשות משהו בנדון... אולי קריאת חומר בנושא תעזור לי להבין לליבו... כל מאמר בנושא יכול לעזור תודה למפרע ניו-יורקית

Iris-1

New member
יש לנו מאמרים כאן בקהילה שאולי....

יתנו לך רקע. כשאת נכנסת לפורום שלנו תסתכלי כמה שורות למעלה ותראי כתוב מאמרים. תכנסי לשם ותקראי. אם זה לא מספק אותך יש פורום נוסף ב-WALLA (אפרת סליחה!). יש שם עוד מספר מאמרים שאת מוזמנת לקרוא. שיהיה המון בהצלחה עם הילד. אולי שווה לעשות בבית שק אגרוף שיהיה לו על מה להוציא את העצבים. (אנחנו עשינו זאת ומאז הילדה יודעת לתעל את עצמה יופי ומדובר בילדה בכלל לא היפרית). שוב בהצלחה ותעדכני. איריס.

תגובה לאיריס

היי איריס גם לך רב תודות על התגובה.. אני בהחלט אבדוק את האינפורמציה שנתת לי.. לגבי שק איגרוף? זה דווקא ניראה לי רעיון לא רע בכלל.. חבל שלא הכרתי אתכן ואת האתר כשהייתי אמא צעירה במדינה זרה.. בלי קבוצת חיזוק... אך אף פעם לא מאוחר. ובשמחה אקבל כל הצעה להתראות בין השורות שלך ענת (ניו-יורקית)

ניו יורקית יקרה ברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

קודם כל שלום לך וברוכה הבאה לפורומינו הקט, נחמד שבאת, ואני בטוחה שתמצאי פה פינה חמה. לגבי שתי שאלותיך: 1. החוברת של הופמן משווקת בסופר פארם, וניתן למצוא אותה על מתקניםליד דלפקי בית המרקחת שלהם. 2. לגבי התפרצויות הזעם - האם ניסית "אחיזה מכילה"? גם בני סבל מהתפרצויות וזה מאוד עזר לנו. 3. לגבי מאמרים, דפדפי קצת אחורה ותמצאי רשימה של קישורים בעברית ובאנגלית לאתרים עם מאמרים, האתר של נחמה הוא מצוין! ואחרון חביב - גם אצלנו יש מאמרים ובקרוס יתווספו עוד שווה לבדוק מדי פעם. את מזומנת לבוא אלינו שוב עם כל שאלה. שלך אפרת

תגובה לאפרת

היי אפרת ראשית רב תודות על התגובה. אני גרה בניו-יורק לכן אין באפשרותי להשיג את החוברת. אולי בביקורי הבאה בארץ. בכל מקרה השגתי את מספר הטלפון של ד"ר הופמן בקלינקה שלו במנהטן וכן גם ביקרתי באתר שלו באינטרנט..תאוריה מעניינת יש מקום לבדוק לעומק. לגבי "אחיזה מכילה" שמעתי על כך אך אף פעם לא ניסיתי, זאת בהחלט אפשרות. בהחלט אבדוק מאמרים ישנים...לגבי הפורם הזה ..הוא ממש נחמד וזאת הפעם הראשונה שאני מבקר בו..אני מאוד שמחה שמצאתי אתר כזה מעניין.. אז עד לפעם הבאה.... שלך ענת (ניו-יורקית)

ענת היקרה!

יופי לנו שאת פה! לגבי אחיזה מכילה, אני אעלה על זה מאמר בקרוב, יש עוד כמה מאמרים בקנה אבל אני מתרגמת את חלקם מאנגלית אז לוקח לי, מה גם שאני עובדת, אז בכלל... ספרי לנו איך הלך ומה החלטת לעשות! אגב - אחי הקטן נמצא עכשיו בניו יורק...אוח, סנטימנטים...
אפרת

anatroshu

New member
מאמרים

הי אפרת, אודה לך אם תוכלי לעדכן אותי כיצד אני מגיעה למאמרים של נושא הפורום? תודה ענת

תסתכלי למעלה בדף

יש שורה אפורה, כתוב בה "מאמרי הפורום" תלחצי על זה ותקבלי את הארכיון. בהצלחה!

anatroshu

New member
תודה רבה

אפרת המון תודה על ההפניה. יש לך אולי מושג איך אני יכולה לדעת שהטיפול שבו בחרתי לילד אכן מתאים. מדובר בילד בן 7 שלא אובחן כ- ADD או ADHD אבל מראה את הסממנים המתאימים לקשיי למידה ובעיות קשב. יכולים לעבור ימים שלמים מבלי שתרשם ולו מילה אחת במחברת יש אינספור התחלות אך ללא סוף.טכנית הילד יודע מצויין את החומר הנלמד כולל קריאה שוטפת וכל פעולות החשבוןאבל אין לו שום עניין בלימודים או במה שנעשה בכיתה. על דעת עצמי החלטתי לפנות לפסיכולוג שמטפל בשיטת ביופידבק ... מה דעתך

ענת היקרה, למה ללא אבחון?

דוקא בארצות הברית יש מרכזים מצוינים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, והנושא מתקדם יותר ופתוח הרבה יותר מאשר בארץ, אבחון גם יתן לך מושג על מה הבעיות העקרוניות, המלצות לטיפול, ומה השלב הבא, אני ממליצה בחום על אבחון ואחר כך על בחירת מטפלים. אני מעריצה את ההתגיסות שלך לטובת הענין, אבל ממליצה בחום להעזר באנשי מקצוע.
אפרת

jnorbach

New member
מאמרים לניו-יורקית ובכלל

שלום לך ונעים להכירך, מאמרים בנושא את יכולה לקרוא באתר שלי WWW.add-syndrome.co.ilיש שם גם קישורים לאתרים אחרים בנושא כך שהדרך תהיה קלה. כמו כן יש לך שם גם רשימת ספרים בעברית ובאנגלית. אם תבקשי לשאול בנוסף תוכלי לפנות אלי גם בפורום וגם בדוא"ל. בהצלחה, נחמה

דיאנה

New member
לניו- יורקית שלום -המלצה לקריאה

אם לא קראת את הספר - מריטת עצבים- הפרעות קשב וריכוז של ד"ר האלוול וד"ר רייטי, הוצ" אור-עם - רכשי אותו וקראי ושובי וקראי. המחברים עצמם לוקים בזה, ולמרות זאת הגיעו למה שהגיעו, הרבה ידע טמון הבספר. אם כבר נוח לך יותר לקרוא באנגלית, הרי שהמקור הוא באנגלית. וכפי שאמרתי, יש גם תרגום!! כל טוב לך. אגב, אם את ניו יורקית אולי תגשי לד"ר הופמן הנ"ל ותחלקי עמנו רשמייך? ניני.

שיאצו

New member
ריפוי בעיסוק

שלום! אני מרפאה בעיסוק שעובדת בנושא הזה בדיוק. הייתי ממליצה לך לקחת את בנך לאיבחון של מרפאה בעיסוק מוסמכת ובעלת נסיון בנושא זה. בהצלחה.

שלום שיאצו וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

ברוך בואך לפורומינו הקט, נשמח לשמוע יותר על איך מתמודדים עם הנושא דרך ריפוי בעיסוק. תודה ושוב - יופי שבאת! אפרת

למעלה