מאמרו של ברק כהן

מאמרו של ברק כהן

בס"ד "אני כל כך רוצה אבל מה לעשות, אין לי זמן!" כמה פעמים אמרת את זה השבוע? אתה רוצה גם וגם וגם... אתה הולך לעבודה, רוצה להצליח בה, רוצה להנות עם עצמך, רוצה להנות עם המשפחה. מה עוד אתה רוצה? כמה פעמים שאלת את עצמך: לאן אני רץ כל כך הרבה? נו, אז לאן אתה רץ? האם יצא לך לשבת עם עצמך ולשאול את עצמך מה אתה רוצה מהחיים שלך? אם נעזוב לרגע את המחויבויות שלך, איך אתה חולם שהחיים שלך יראו בעוד 10 שנים? האם אתה מוותר על החלומות שלך? אתה חש סיפוק מההתנהלות של החיים שלך? אתה בסך הכל רוצה להיות מאושר בחיים שלך, אבל האם ההתנהלות שלך נינוחה עבורך? תשאל, אז מה אני מציע? אני לא מציע לך שיקוי קסמים לחיים מאושרים... אך אני מציע לך אימון אישי אונטולוגי. ומה יכול לסייע אימון שכזה? על ידי תהליך של אימון אישי תוכל לגלות את הדרך המתאימה עבורך להיות יותר נינוח לגבי החיים שלך, להנות מהחיים, לקבל החלטות המתאימות למה שנכון לך בחיים. במקום להתרוצץ ממקום למקום, תוכל להיות נינוח, תוכל למצוא את הדרך שתתן לך את מה שבעצם אתה מנסה להשיג בחיים שלך. תוכל לגלות לעצמך דרכים חדשות, נוספות שלא ראית לעצמך עד היום. אלו אפשרויות חדשות, בהן תוכל להתייחס לזמן ומטרות בחיים שלך. אלו אפשרויות המזמנות אושר לחיים שלך! תרשה לי להרחיב מעט. האימון האונטולוגי מאמץ עקרונות מתורת האונטולוגיה, החוקרת את מערכת היחסים בין כל מה שקיים ביקום. כך לדוגמא מניח האימון האונטולוגי, שמה שעומד בין האדם לבין כל האושר שרוצה עבור עצמו זה מכלול של שיחות פנימיות, הקשורות בהתיחסויות שלו אל האושר הזה! שיחות אלו נוגעות במערכת היחסים של האדם עם אושר, ועם הדרכים המוכרות לו להשיג אושר בחייו. המאמן האונטולוגי חוקר עם המתאמן את ההתייחסויות האלה. הוא חוקר את הדרך שבה המתאמן מתייחס אל האושר ואת הדרך שבה המתאמן מתייחס אל עצמו ביחס לאושר בחיים שלו. המתאמן חווה ומגלה מתוך עצמו אפשרויות חדשות ואחרות של התיחסויות מקדמות עבורו. כמו כן, ביכולתו ובכוחו לבחור באופן אפקטיבי איך הוא רוצה להתייחס אל סדר היום שלו וקבלת ההחלטות שלו. המאמן האונטולוגי מביא את המתאמן ליצור בהירות בתודעה שלו, ובהתיחסויות שלו לגבי אושר, עושר, הנאות החיים, הצלחה וכשלון, הישגיות ועוד. הבהירות הזו מחלישה את כוחן המשתלט של המחשבות על המחויבות שלו לרוץ קדימה ללא הפוגה, ומאפשרת למתאמן לבחור לעצמו התיחסויות חדשות ומיטיבות עימו. המאמן האונטולוגי ממקד את המתאמן, חוקר ומפרק את ההתיחסויות שלו לגבי העניינים המטרידים האלו, חותר להפרדה בין עובדות ופעולות לפרשנויות ומחשבות ומביא את המתאמן ליצור הקשרים חיוביים ואפקטיביים עבור עצמו. מה שמהותי בתהליך פריצת הדרך הוא האנרגיות הזמינות, הרעננות, ההוויה המקדמת שהתפתחה והאמונה ביכולת ההצלחה בדרך החדשה. זוהי מהות פריצת הדרך - לצאת מתקיעות מסובכת אל מרחב חדש, שבו אפשר להגיע רחוק. תפקידו של המאמן האונטולוגי הוא לחולל עם המתאמן את פריצת הדרך הזו. המאמן האונטולוגי לוקח מתאמן ממצב של תקיעות אל מצב שבו אפשר להגיע רחוק. כמו כן, המאמן האונטולוגי נוקט בשפה האונטולוגית, החותרת לברר מהי המציאות הנמצאת מאחורי המילים של המתאמן. המאמן האונטולוגי לוקח את שפת המושגים, הרגשות, המטאפורות, התחושות והחוויות של המתאמן ומביא אותו לתרגם את מילותיו במילים המתייחסות לעובדות קונקרטיות ולשיחות פנימיות. אימון אישי הוא דרך שבה אנו מעירים אנשים, מאירים להם את דרכם במציאות ומביאים אותם לפעול מתוך הכרת גדולתם, על מנת להשיג את מטרותיהם, חלומותיהם וחזון חייהם !!

למעלה