מאמצת את ההגדרה של המנהלת של

מאמצת את ההגדרה של המנהלת של

ביה"ס שלנו, שאף פעם, אף פעם לא אומרת : ילד אוטיסט, אלא ילד עם אוטיזם. תחשבו על זה רגע, זה משנה את התמונה ואת ההרגשה. ועוד משהו לגבי PDD. נמאס לי מהמונח הזה. התחלתי להשתמש במונח אוטיזם. אוטיזם כלקות שכוללת את כל הדברים שאנחנו יודעים עליהם, אוטיזם כספקטרום על מספר דרגות. הייתי בכלל מחלקת את האוטיזם כמו שמחלקים את הפיגור ל: - קל - בינוני - קשה - עמוק ובכך מבטלת את כל ההגדרות האחרות, שלא פעם רק מבלבלות, מה גם שכל פעם צצות הגדרות חדשות. לא יודעת אם זה מתאים לכל אחד אבל אני מתחילה להשתמש במונח ילדה עם אוטיזם לגבי הבת המתוקה שלי.

lisadan

New member
הגדרה

גם אנחנו משתמשים במונח "ילד עם אוטיזם". לנו זה נשמע הרבה יותר טוב, גם בעברית, וגם מבחינת התווית המודבקת לילד. אני מסכים עם שיריתה לגבי השימוש ב PDD. זהו מונח מעורפל ביותר שמשמעותו בעצם "ילד עם בעיות תקשורת לא מוגדרות, כנראה בספקטרום האוטיסטי". בעיני, יש לו שני יתרונות בלבד - הוא פחות מאיים מהמונח "אוטיזם", והתווית שמודבקת לילד ע"י הסביבה חמורה פחות (בעיקר מחוסר הבנה, שבעצם מדובר באוטיזם).

Avi Ariel

New member
תודה על ההגדרה

גם אנחנו לא יודעים איך לציין את הבעיה של הילד. את המונח PDD רוב האנשים לא יודעים. הבעיה היא שלמילה אוטיזם יש קונוטציה של בידוד מלא מהעולם החיצון (עוד מהפרסומות של אלו"ט על קיר הזכוכית), והבן שלנו מתקשר עם העולם. במקרה שלנו מדובר גם ב"ילד" גדול - בן 19. לפעמים השתמשנו במונח ילד חריג, אולי אפשר ברוח הדברים שלכם להגדירו כאדם עם בעיות תקשורת/ חריגות תקשורתית. מצד אחד כל הנושא של הגדרת הילד לשתיים-שלוש מילים מאוד מתסכל, מצד שני אי אפשר לתת הרצאה של רבע שעה בכדי להציג אותו בכל מצב. אשמח לעוד הצעות.

למעלה