מאמץ מצד חוגים חרדיים להעביר

AYELET1

New member
מאמץ מצד חוגים חרדיים להעביר

תלמידים חילוניים לבתי ספר דתיים. בטוחני שכתבה זו (שלינק אליה מצורף בתחתית דף זה) תגרום אושר רב לשי
, אבל האמת שעל כולנו ליהיות מודאגים ממאמץ זה!

מגעילים.....

בכל מקרה, אני הייתי שמחה לעבור לבית-ספר כזה, של לימוד תורה מורחבת (המקצוע האהוב עלי), ובבית-ספר רק של בנות, שלא קיים בעירי... *סניף-סנאף* בכל מקרה,הם פשוט מגעילים. רק בגלל שאנשים סלבריטאים,וההורים מעריצים אותם, זה לא אומר שהם יכולים להעביר סתם ככה את הילדים שלהם, אפילו בלי לשאול אותם כנראה... גועליות לשמה!

bimbo.

New member
ומה זה סניף סנאף? איילת, נא להוסיף

למילון יחד עם פרוש.

AYELET1

New member
אבל אין לי מושג מה זה ../images/Emo13.gif ובימבו...

מה עם ICQ????

שדמה

New member
חרדה מחינוך החרדי ../images/Emo6.gif

בעד שום הון וגם עם הספרים היו מזהב לא הייתי מעבירה אותן לחינוך דתי ובטח לא חרדי. אפרופו חינוך חשבנו בקשר לאימוץ...לקבלילד שצריך לגייר אבל כיוון שאנו צריכים להתחייב לשלחו לחינוך דתי הענין ירד מהפרק לחלוטין. אני "חרדה" מהחינוך החרדי מאוד

shy-1

New member
שדמה, כנראה לא הבנתי, האם כתבת

שהייתם צריכים להתחייב לחנך את המאומץ חינוך דתי ?

bimbo.

New member
שי, מי שמתגייר מתחייב לדת. ברור

שאח"כ הוא עושה מה שהוא רוצה

שדמה

New member
שי אכן כך ../images/Emo12.gif

אם היינו רוצים ללכת במסלול שהינו מקוצר מאוד משמעותית מבחינת התור ששמור רק לדתיים...כלומר גיור הילד אז היינו צריכים להיות מחויבים לשלושת הדברים: מטבח כשר, אי נסיעה בשבת, וחינוך במסגרת דתית. מי שלא עומד בקריטריונים לא זכאי לקבלת ילד לגיור...והתור מתארך בצורה משמעית, רק דתיים זכאים לפריוולגיה ונכנסים לפנינו בתור. נכון מרגיז

shy-1

New member
שדמה, מצטער, שוב לא הבנתי כלום.

בימבו כתבה דבר ברור, כשמביאים ילד/ה מאומצים לארץ מארץ נכריה, וצריך לגייר אותם, אזי הממשלה/משרד הדתות, מעמידים תנאים לגבי צורת חינוכו/גידולו. ואילו לפי דברייך, לא משנה בכלל מהיכן הילד/ה המאומצים, חובה על המשפחה המאמצת להוכיח אורח חיים דתי, לפני שנתנת להם הזכות בכלל לאמץ.ושהדתיים ראשונים בזכויות. אם יש לך חשק להבהיר לי את העובדות, טוב, ואם לא, גם טוב. SHY

שדמה

New member
הבנת ממש טוב מאוד ../images/Emo22.gif

משמעו של ענין כך: אדם הנמצא כשר לאמץ ילד דרך השירות למען הילד במדינתינו, ולוא דווקא מארץ נוכריה.... המעונין לקבל ילד נוכרי מעובדים זרים השוהים בארץ לרוב בני חבר העמים חייב כמו שהסברתי לגלות אורך חיים דתי אם דגש על הנקודות שהעלתי.. בדרך טבעית מפנים את אותם ילדים למשפחות דתיות שאין ספק לגבי כשרותם ומהלך חייהם דתי ממש, ואך טבעי הוא שהם עולים בראש התור בהמתנה לפני החילוניים אלא אם כן המשפחה מקבלת על עצמה את הקריטריונים שהזכרתי..ואנו בחרנו לפנות את התור ולהשאר ביהדותינו כפי שאנו רואים אותהלנכון לשעה זו ובכלל...הובנתי
נכון שעכשו זה מרגיז עוד יותר

גליה13

New member
שי- רוצה להיות עצוב אספר לך

שאת הבן שלי לא הסכימו לגייר כלל- משום שלטענתם- קבוצניקים הם יהודים לכאורה (כן כן במילים האלה) ונאלצתי להחליף כתובת בתעודת זהות לחבוש כובע לראשי וכפה לראש בעלי-כדי לגייר ילד בן 1/2 שנה...

למעלה