מאמנת שבדרך....

e461tn

New member
מאמנת שבדרך....

שלום לכולם יופי של פורום יש לכם כאן! העזרה אחד לשני והתשובות הכנות זה באמת מרשים כל הכבוד! ואני מבקשת להעזר במאמנים שבכם אם אפשר בבקשה. בימים אלה אני משתתפת בתחילתו של קורס מאמנים ונתקלתי בבעיה שעשויה נדמה לי להיות לי למכשול ואין לי מושג איך לחצות ולהתמודד עם זה. קצת רקע - במהלך 4 השנים האחרונות אני נמצאת בעיצומו של תהליך שינוי שאני עוברת בעצמי ובאופן עצמאי למדי גם עצם השתתפותי בקורס הזה הוא חלק מהשינוי ומשהו שלא היה קורה לי בעבר, בתקופה הנ"ל השלתי ממשקלי כ 50 ק"ג והסובבים אותי אומרים שאני נראית מצויין השינוי הזה סייע לי בהעלאת הביטחון העצמי שלא היה לי אבל באמת השיפור הוא קל,היום אני עושה הרבה יותר דברים הקשורים בהנאה ובכיף של עצמי מבעבר (נשואה+3ילדים) בעבר הקדשתי את כל כולי למשפחתי כשהדבר גרר לצערי סוג של הזנחה עצמית, אני מקווה ושמחה שכל זה מאחורי.- זה היה קצת על עצמי,במהלך הקורס אנו נדרשים להיות גם מאומנים על מנת לחוות גם את הצד השני, ובתהליך הזה אנו מתבקשים לחשוף סוג של קושי אמיתי בו אנו נתקלים בחיי היום יום וכאן באה לידי ביטוי הבעיה שלי , מכיוון שאני סוג של "בונקר" אין לי היכולת לעשות זאת אני אדם סגור מאוד ומופנם וחשיפה כזו בפורום של חברי לקבוצה שהם אנשים מקסימים שלא הכרתי קודם, גורם לי לקושי ואיני יודעת אם אוכל לעשות זאת ולמען האמת אני לא מרגישה שאני רוצה. אני מרגישה שאני ממילא בתהליך של שינוי ואיני מוכנה לשלב עוד אחד כרגע, עניין נוסף הוא שחלק מהתהליך הוא פגישה עם מאמן מוסמך לצורך אימון אישי שלי, וגם כאן אני לא ממש מרגישה שאני רוצה בזה, באתי לקורס על מנת לקבל כלים כדי לאמן ולא על מנת לקבל אימון בעצמי, לא אומר שחיי מושלמים ממש לא אבל באמת קשה לי לשתף אנשים בהם מתוך חוסר רצון. מה אתם חושבים או מציעים אשמח לשמוע.וכן, אנסה לענות על שאלות אם יהיו כאלה. תודה רבה והמשך יום נפלא לכולם

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תהליך שינוי

מאמנת לומדת יקרה, עשית שינוי, ירדת במשקל, את מרגישה יותר טוב ומטפלת בעצמך יותר טוב וזה נפלא. עם זאת, זה לא סוף הדרך. מאמן מסייע לאנשים לעשות תהליכי שינוי, ונכון עבור מאמן להיות פתוח כל הזמן לתהליכי השינוי בו. נרשמת לקורס אימון - זו כבר התחלת תהליך. אי אפשר לעצור את התהליך הזה ולהסתתר בבונקר. את יכולה לבחור את הקצב ואת הדרך, אבל אם לא תהיי מוכנה לשינוי יש סיכוי שתתקשי להיות מאמנת טובה. קשה לאמן אנשים לשינוי כאשר את לא מוכנה לשינוי. אני מניחה שהבונקר שלך נובע מכך שיש נושאים קשים וגדולים אשר קשה לפתוח. דרך טובה להתחיל יכולה להיות להתאמן על הקושי שלך לפתוח את הדברים. אני בטוחה (מתוך ניסיון עם קבוצות של מאמנים) שתקבלי הרבה תמיכה אם תביאי את הקושי הזה בצורה אמיתית אל הקבוצה ואל המאמן. אני מניחה שתגלי שאת לא לבד,ויש עוד אנשים שקשה להם להיפתח. מוכנה לנסות?

תלתלית3

New member
הקושי שלך להיחשף מעיד על חסם

שעליך לעבוד עליו. מה היית אומרת למתאמן כמוך ? איך את היית מתנהלת מול מתאמן עם קושי כשלך ? כדי להכיל עליך לרוקן, בקבוק מלא לא יכול להכיל דבר. כדי לעזור לאחרים עליך להיות פנויה להכיל אותם. האם את פנויה ? מה הקושי הזה משקף לך ? חשוב מאוד שבקבוצה ישמר נוהל דיסקרטיות. כדאי ורצוי שאת תעברי תהליך כדי שתביני מה מתאמניך עומדים לעבור איתך. איך תשכנעי אותם אם אינך משוכנעת בעצמך ? איך תעודדי אותם לצאת מאיזור הנחות ושהפחד לא ישתק אותם, אם את לא הצלחת לצאת משם ? זה בהחלט קטע בשבילך ללמוד וזה השיעור שלך. בהצלחה טליה

e461tn

New member
הי

אני מניחה שאדם שהגיע אלי לאימון ( או אלייך לצורך העניין כי את כבר מאמנת,) עשה זאת מרצון להתאמן מרצון לעשות שינוי אחרת לא היה מגיע, אני חושבת שחלק מהשיחה הראשונה היא על מנת להסביר מהו באמת תהליך האימון מה הוא כולל ובמה הוא כרוך,ובירור האם המתאמן הבין את המשמעות ואם הוא עדיין בטוח שהוא רוצה באימון ובתהליך, אם יסתבר שכן ממשיכים קדימה ואם תהיה תחושה שהמתאמן הבין את המשמעות ועכשיו הוא לא כל כך בטוח שהוא רוצה, המאמן צריך לומר לו שכשיהיה מוכן יחזור, כי אין שום תועלת בלהתחיל משהו שהמתאמן אינו מוכן לו באמת. אני לא חושבת שאפשר להשוות אותנו לבקבוק אנחנו הרבה יותר מורכבים מתוחכמים ואינטיליגנטים מה...בקבוק, יש לנו יכולת מופלאה לצמוח מתוך הקשיים שלנו ואם יש לנו גם היכולת לנסות לסייע למישהו אחר זו מתנה קסומה בעיני. נכון יש המון יתרון בלרוקן אבל זה לא תמיד אפשרי, ולעולם אי אפשר לפנות הכל זה לא מציאותי ובכל זאת זה אינו גורע מהיכולת של מישהו להיות לעזר לאחר ואולי הערך המוסף של כל זה היא עזרה לעצמנו! המון תודה לך על ההתיחסות ולמרות אי ההסכמה שלי לחלק מדברייך למדתי מהם משהו. יום נהדר שיהיה לך

שלום לך

כמו שכתבת, לא הכל שחור ולבן. אז זה שמישהו מוכן להתאמן, לא אומר שבכל רגע נתון הוא פתוח למה שאת מציעה, או בעצם, פתוח לאימון. והרבה פעמים חלק מהאימון הוא למצוא את הדרך שבה המתאמן כן יכול לראות את עצמו מתקדם. הוא רוצה להתאמן, כן, אבל הכל נראה חסום... האפשרויות לא נראות פתוחות... ופתאום יש שאלה, אולי לא כדאי להתאמן? אולי זה לא יעבוד? מה שאישית מחזק אותי ברגעים כאלה, הוא הגישה שלי עצמי לאימון. אני מאמינה באימון. מאמינה בשילוב אדם אחר בתהליך ההתפתחות שלי. אני מתאמנת כל חיי, כבר שנים רבות רבות. אני תמיד מתאמנת, כמעט, בדרך זו או אחרת, ובשילוב אנשים אחרים כמעט תמיד. ובטח בעיתות של שינוי. אז אני יודעת, כשמישהו ניצב מולי, שאימון יכול לעבוד. ושרק נשאר לחפש את הדרך. את נמצאת במקום מעניין. יש לך משיכה להתקדם בחיים (אם הבנתי נכון), ואת מתקדמת, וגם יש חוסר רצון לפתוח תהליך נוסף. אז זה מקום מעניין לבחון את הגישה שלך עצמך כלפי כל הנושא של התקדמות אישית ואימון. ומפה אולי תשאבי כלים לעבודה עם אחרים. דבר נוסף, יש הבדל בין כלי שלומדים אותו בצורה תיאורטית, ובין כלי שמתנסים בו בפועל, קצת כמו שאורן כתב. אז יש לך הרבה כלים שבעצם פיתחת בעצמך בתהליך שלך, וזה נהדר, אני מניחה שכולנו משתמשים הרבה גם בכלים אישיים כאלה שלנו. אני בהחלט כן. ובכל זאת יש לך רצון לרכוש כלים נוספים. ואת תשלטי בהם טוב יותר אם תפעילי אותם גם על עצמך, אני חושבת. יהיה להם עוד עומק מאשר רק הבנה שלהם. המאמנת שלימדה אותי בקורס האימון אמרה פעם, אני מתרגלת בעצמי את כל התרגילים שאני נותנת לכם בקורס. ואהבתי את זה. היא היתה איתנו באותה סירה, במידה מסוימת. וגם אני משתדלת לבצע את התרגילים המשמעותיים שאני מציעה לאנשים. הם מלמדים אותי הרבה ואז יש לי עוד מה לתרום באימון. בהצלחה רבה

Yin

New member
הכל בסדר

יש לך את הקצב שלך לשינוי. את לא רוצה לשתף עכשיו - זה ממש בסדר. תרצי אח"כ - גם בסדר. אני כן מציע להגיד את רגשותייך בעיקר למורה, זה יבהיר את האוירה. אין לך מה לדאוג, אין השפעה של הרצון לשתף או לא על רמתך כמאמנת. מה שישפיע יותר על רמתך הוא תחושתך לגבי הבחירה שלך. שווייא-שווייא, זו גם שיטה. קאיזן, כך היפנים קוראים לה. בעברית - שינוי קטן. תהני, עדי

ללמוד אימון

1.כדי להיות מאמנת כדאי לך לחוות אימון בעצמך 2.תהליך הלימודים באימון הוא מגדיל ומצמיח תשתתפי בו ותביאי את עצמך מה שיותר פתוחה וכך תפיקי את המקסימום ככול שיותר תחשפי כך יותר תצאי עם תובנות ותתפתחי

e461tn

New member
המון תודה לכולכם על ההתיחסות

זה מאוד עוזר לי אם כי אני עדיין לא בטוחה בקשר לחשיפה אני נוטה לרגשנות יתר ולא נוח לי עם זה, אולי מול מאמן אישי אחד על אחד זה יהיה אחרת.. אני מניחה שכולכם צודקים כל אחד בגישתו אבל איני מסכימה לדבר אחד, מאמן הוא בן אדם אחרי הכל ואין דבר כזה (דעתי האישית כמובן) להיות פנוייה על מנת להכיל מישהו אחר, אני לא רואה איך זה אפשרי שהרי החיים מזמנים לנו כל הזמן חויות הכוללות גם קשיים שנולדים כל הזמן, לכן זה לא יכול לקרות שמישהו פנוי לחלוטין וטוב שכך, לטעמי, אלה החיים! יחד עם זאת נדמה לי שלכם כמאמנים (ואולי גם לי כמאמנת בעתיד אבל בעיקר כאדם) זה תורם לנסיון ולהתפתחות של גישות ותובנות שונות. כפי שציינתי בפנייתי הראשונה, אמנם איני נעזרת במאמן אישי אלא בתובנות האישיות שלי, בנסיון האישי שלי, ובעיקר ברצון שלי להשתנות ואני בעיצומו של תהליך בעצמי, וכן יש בחיי המון קשיים אני מניחה שכמו רובנו, אבל קיים בי גם סוג של חשש שחשיפה של קושי אחד תוביל לקושי נוסף ונוסף ונוסף, שהרי אני יודעת שהקשיים שלי ארוגים זה בזה ואינם חיים בנפרד. אני לוקחת ברשותכם את הצעותיכם האדיבות לתשומת ליבי, ומודה לכם עליהן, אני אנסה (עדיין סקפטית..) בכל מקרה אני אראה בקורס הזה סוג של התנסות סוג של חוויה וגם אם לא ילך, לא נורא, מכיוון שעדיין קיים בי הקושי, זה שדיברתי עליו, ועדיין אני במקום של חוסר יכולת לשתף ואולי גם קצת חוסר רצון בשלב הזה של חיי, ישנו הסיכוי שלא אוכל להמשיך בקורס. שוב תודה רבה לכם!

ordanco

New member
ברכות ו...שאלות מהותיות...

שלום מאמנת שבדרך ובהצלחה בדרכך, אני מבין את הקושי שלך וחוסר הרצון להפתח, יחד עם זאת להיות מאמן שלא חווה אימון זה כמו שף שלא טועם מהאוכל של עצמו לעולם ואין לו מושג מה הטעם שלו , כמאמנים אנחנו יודעים שתלמידי ובוגרי אימון יש אלפים (משוער כ -7,000 במקום מסודר ועוד כמה אלפים במקום לא מסודר או ללא לימודים בכלל, מה שנותן את התחושה שכל אדם שני הוא קואצ'ר), בפועל מאמנים פעילים ומרוויחים יש מאות ולא אלפים (הערכה מדברת על פחות מ 10% ). זה לגיטימי כיום שהרבה ילמדו משהו ולא יעבדו בו (רוב בוגרי האוניברסיטאות לא עובדים בתואר שלהם....), ונשאלת השאלה- אם אני הייתי לומד שרברבות בקורס תיאורטי ברובו ולא הייתי מוכן לתקן ברז אצלי בבית- האם היית מוכנה, במקרה של נזילה רצינית אצלך בבית, שארים לך את כל הרצפה ואחליף לך את כל הצנרת? או אם אני שף שלא טועם מהאוכל של עצמו - היית מוכנה שאכין לך את האוכל לכל המוזמנים בחתונה שלך? ומפה השאלה הבאה הנשאלת - את לומדת להעשרה כללית או לעבודה בתחום?

e461tn

New member
חן חן על ההתיחסות

יקירי המכובד - אולי לא כתבתי ברור אבל בהחלט כתבתי ולא פעם אחת שאני עוברת שינוי ואתה יודע מה שנוי ענק ועליו יעידו חברי,את השינו הצלחתי לעשות בעצמי ואני בעיצומו לא אומרת שהוא מושלם אבל אני שמחה בחלקי, אני לא חושבת שאני צריכה אישור ממאמן שיאמר לי זאת- אני יודעת. ובכל זאת ישנם כאלה שזקוקים לסיוע מאמן וגם אתה יודע זאת, ויש לא מעט אנשים שפונים אלי לסייע להם ואני חשה שאני צריכה עוד כלים על מנת שאוכל לעשות זאת, את הנסיון שצברתי במשך השנים בהם אני עוברת שינוי לא תחליף שום תעודה וגם את זה אתה יודע אם עברת משהו בעצמך, לא כולם זקוקים שינצחו להם על החיים.. אבל אני מוכנה להיות עבור אלה שכן ברצון ובאהבה. אז מכיוון שכיוון ההתמחות שלקחתי הוא שינוי לאיכות חיים- יש לי שם נסיון למכביר הרבה יותר ממאמנים שלא עברו שום שינוי בתחום יחד עם זאת אני מאמינה שמאמן טוב עם כלים נכונים יוכל לעשות עבודה טובה ונכונה. יכול להיות שאעבוד בתחום ואולי לא, אני לא בלחץ, את הקריירה שלי בחיים כבר יש לי וגם שם אני שמחה בחלקי, אני נתקלת בשאלות מאוד רוטיניות שאתם שואלים אותי ואני חייבת לומר שלא הכל זה שחור ולבן.

efrat dor on

New member
נעים להכיר

ערב טוב, קודם כל - כיף לשמוע שעברת שינוי שאת שלמה איתו ושהוביל אותך ( ועדיין מוביל ) למקומות טובים יותר. זו מתנה ועלייך להיות גאה בעצמך!! עצתי היא - קודם כל לא להילחץ. את לא חייבת בשום צורה לשתף מי מהסובבים אותך בחוויה האישית שלך וכל צעד שתעשי בנדון צריך לבוא בלב שלם. כמו כן, אני ממליצה לך לפני המפגשים לבדוק עם עצמך את הגבולות שלך ולשאול את עצמך עד לאן את מוכנה להיפתח על מנת שגם את תיתרמי מהתהליך. תנסי לבדוק שוב את ההצהה שלך שאת " בונקר " - אולי זה הרגל ששווה להשתחרר ממנו. מקווה שעזרתי המשך ערב מקסים אפרת

gobly

New member
כל הכבוד על מה שכבר עברת

באמת נשמע מרשים מאוד. ובמיוחד השלב שבו את מוצאת את עצמך עוזרת לאנשים אחרים. בתור אדם סגור שלומד להיפתח אני יכול לספר לך על הדרכים שלי: דרך אחת היא סיפור טכני. יש לי יכולת טכנית לשתף אנשים (דווקא שאני לא מכיר) בכמעט כל פרט בחיים שלי וזה מעצם החלטה. כמו לקפוץ למים: עכשיו אני מחליט שאני משתף (את המאמן, או את האדם מול המסך) בכל הפרטים בחיים שלי שרלוונטיים לו לדעת ולא מסתכל אחורה, כי זאת החלטה שלקחתי כבר. זה "סוג" אחד של פתיחות שהמטרה שהוא משרת היא העברת מידע. הסוג השני של הפתיחות כבר הרבה יותר מסובך והוא להראות רגשות. ובשבילי אלה בייחוד רגשות של חולשה. (בשביל אחרים רגשות של חיבה..) ובשביל זה את צריכה מישהו / מישהי שאת סומכת עליו ומרגישה שאת יכולה לשתף אותו ולחשוף בפניו את הרגשות שאת אוגרת. במקרה שלי זה כאב ועצב ש"בלעתי" פנימה. גם לבד עם עצמך את יכולה להגיע למצב של שחרור רגשות ויש את הרגעים שזה מה שנחוץ - להיות לבד עם עצמך ולשחרר רגשות.

e461tn

New member
את/ה יודע מה-כל הכבוד לך!

תודה על מה שכתבת יש בזה המון בשבילי! מכל התגובות הנפלאות שקיבלתי שלך הכי קרובה לליבי.. בכל מקרה הדבר שהכי קשה לי זה השיתוף הקבוצתי לטובת הלמידה של כולם... אני מנסה לחשוב במה לשתף ואיך ותמיד אני מגיעה לתובנה שבעצם אין לי, אין משהו שהייתי הולכת בגללו עכשיו לאימון, אין משהו כזה בשלב הזה בחיים שלי, שלא יראה כאילו הכל ממש מושלם אצלי, ממש לא אבל אני מניחה שאני כמו רובנו, יש עיניינים כאלה וכאלה אבל אני לגמרי בשליטה ובהחלט בעיצומו של תהליך שנפלא לי בתוכו גם אם הוא נעשה ללא מאמן מוסמך אלא בעזרת חבר, חבר אמיתי שכבר אמרתי לו לא פעם, שהוא היה יכול להיות מאמן ענק! באמת תודה שיהיו לך ימים קסומים! אני

למעלה