מאמן מול כוכב

Puskas

New member
מאמן מול כוכב

הדיון הזה הוא על החשיבות של מאמן לקבוצה לעומת החשיבות של הכוכב לקבוצה. למה אני פותח את זה? כי קליבלנד עם מאמן חסר עמוד שדרה ובינוני נמצאת כרגע מקום ראשון בליגה בזכות..כוכב יחיד! דוק ריברס לא מאמן גדול זה בטוח..אבל שוב כוכבים גוררים אותו למעלה.. השאלה שלי היא כזו: מאחר וברור לכולנו שלאימונים אין הרבה חשיבות כי בחצי יום קשה להתכונן לקראת קבוצה ספציפית ולכן האימונים כנראה מאוד כלליים,ומאחר וברור לכולנו שיש כמה מאמנים ליצנים בליגה..אז השאלה היא מה יותר חשוב לקבוצה? כוכב על כמו לברון,קובי,פירס,גארנט,דאנקן ודומיהם או מאמן מוכשר כמו פיל ג'קסון או לארי בראון למשל? אגב שיקגו היא בדיוק המקרה ההפוך..לא חסר לה כישרון ויש לה כוכב (גורדון) וכוכב בעלייה (רוז) ועדיין יש לה מאמן ליצן והוא מצליח לדכא אפילו את הכוכבים שלו.. אז מאמן או כוכב? מי באמת אחרי על ההצלחה או הכישלון של הקבוצה שלו?

rapgamer4ever

New member
בטח שכוכב

התפקיד של מאמן הוא להוציא את המקסימום מהשחקנים שלו. בשביל זה צריך שיהיו לו שחקנים.

Puskas

New member
אוקיי

אבל למשל בכדורגל פורטו זכתה באלופות למרות שלא היה להם אף כוכב גדול ורק מאמן גדול..וזה בגלל שבכדורגל יש לו משחקים הרבה פחות צפוף מה שמאפשר לקבוצה להתאמן במיוחד לפני כל קבוצה.. ב-NBA אם אתה משחק לילה אחרי לילה אז אין מצב שתתאמן ותעשה התאמות במיוחד בשביל הקבוצה שמולה אתה עומד..פשוט אין זמן ללמוד אותה..ובNBA מאמנים ושחקנים עוברים קבוצות כמו זבל ולכן גם שיטות משתנות אז אתה לא יכול לבוא מול אינדיאנה ולהסתמך על מידע שיש לך עליהם משנה שעברה..הכל השתנה מאז..(אינדי באה כדוגמא) בקליבלנד למשל עד העונה היו כל הזמן תלונות שכל הצוות המסייע של ג'יימס יורד במספרים בגללו,ז"א שהמאמן ממש לא הוציא את המקס' מהצוות המסייע שלו..הוא רק הוציא את המקס' מלברון ואולי בכלל למאמן לא היתה שום השפעה על ג'יימס וזה בעצם לברון שהוציא את המיטב מעצמו בלי עזרת מאמן..ז"א שאת היכולת שג'יימס מציג היום,הוא בנה בעצמו ללא עצות מאמן וללא עזרת מאמן..אולי הוא פשוט מעל המאמן..

rapgamer4ever

New member
כדורגל וכדורסל זה שונה

בכדורגל מזל משחק תפקיד הרבה יותר גדול. גם יוון זכתה ביורו. היא לא הייתה זוכה בשום דבר אם היה נוקאאוט בשיטת בית-חוץ, שלא לדבר על סדרה של 7 משחקים. ב-NBA אתה לא תמיד עושה התאמת לפני כל משחק וזאת באמת אחת הסיבות למעמד היחסית נמוך של המאמן. לגבי לברון וקליבלנד- אני מבין שהיו הרבה תלונות פה בפורום אבל לא ממש הרבה בתקשורת העולמית. התפקיד של המאמן זה גם לא ללמד את השחקנים לשחק. לברון טוב בזכות עצמו ולא בזכות מאמן. המאמן מריץ תרגילים, עושה שינויים במהלך המשחק, מחליף שחקנים והגנות. אבל הוא ממש לא מלמד את השחקנים לשחק. אגב, מי אומר שלברון מוציא את המקסימום מעצמו בינתיים? אולי אם תכנית האימונים האישית שלו הייתה שונה (שאותה לא קובע המאמן בכל מקרה) הוא היה שחקן אפילו יותר טוב.

בNBA אין בכלל תחרות

המאמן הוא דמות זניחה בפרנצייז בעוד הכוכב הוא הלוגו והגורו של המועדון על פיו יישק דבר . בנוסף ,אין מספיק זמן לאימונים ולהכנות ספציפיות ובהרבה קבוצות שיטת המשחק לא מוגדרת = משהו כמו תנו תכדור ללברון /וייד/פול הם כבר יאלתרו משהו באירופה יש למאמן הרבה יותר אשראי בהצלחה וסגנון המשחק הקבוצתי (הבדלי אתלטיות מטורפים) תורם מאוד לעניין ריברס אולי לא מאמן גדול אבל בגמר הפליאוף הוא עשה בית ספר לפיל גקסון הענק (למרות שמאמן ההגנה של הקלטים זוכה לשבחים רבים גם כן) בן גורדןן ממש לא כוכב - הוא אחלה SHOOTER אבל חוץ מזה הוא די מוגבל . לשיקאגו חסר איזון ,ושחקן פנים אמיתי . וגם בחירת המאמן הייתה תמוהה מאוד

Puskas

New member
שמע..יכול להיות

אני מאמין שג'רי ופיל באמת חזקים מכל כוכב.. אבל שוב השאלה היא כזו..נניח והלייקרס עם הסגל הנוכחי נקלעים לרצף של 15 הפסדים רצופים לקראת סוף עונה ובעקבות כך יורדים ממקום 1 במערב למקום 5-6 ועפים בסיבוב הראשון של הפלייאוף (סתם דוגמא..ברור שזה לא יקרה) אז מי ישלם את מחיר הכישלון,האם פיל ישלם וילך הביתה או האם קובי ישלם ויעוף בטרייד.. בקליבלנד ואורלנדו למשל ברור שהמאמן יעוף ולא לברון/סופרמן ומה עם הלייקרס? אני חושב שגם שם עד כמה שפיל חזק,אני מאמין שהוא יעוף ולא קובי שלו יש מעמד של אל בלוס אנג'לס..זו הכוונה שלי כששאלתי מי חזק יותר.. אגב בכדורסל באופן כללי לדעתי המאמנים חלשים מדי ומפוטרים מהר מדי.. הרי בכדורגל מישהו יפטר עכשיו את מוריניו אם הוא לא יקח אליפות עם אינטר? ומישהו בכלל יכול לגעת בונגר/פרגוסון/אנצ'לוטי? אף אחד.. מאמן בכדורגל הוא איש שזוכה להמון המון כבוד וההצלחות כמעט תמיד נזקפות לזכותו ולא לזכות השחקנים שלו (גם להם אבל הוא יקבל שבחים ראשון) בכדורסל זה בדר"כ כוכב זה או אחר שמקבל ת'שבחים ולא המאמן..לדוגמא,ספרד היתה בגמר האולימפי ואף אחד לא זוכר ת'מאמן אבל כולם זוכרים את התצוגות של רודי ושל רוביו..הם מעל המאמן.. ב-NBA זה ממש כרוני..המאמנים שם מקבלים מעמד של צנצנת בעוד הכוכב בחיים לא יואשם בכישלון קבוצתו..

Puskas

New member
*לא להתייחס לצמד המילים "אני מאמין" בתחילת

ההודעה :)

בטח

מי יותר משמעותי בלייקרס פיל או קובי? ואתה יודע מה, גם פאו או פיל? וגם מייקל או פיל בשיקאגו?
וביוטה למרות שהיא יותר רחבה (מבחינת כוכבים מובילים, לא מבחינת קבוצה בכלל, למרות שאולי גם כקבוצה בכלל...) אם זה דרון, בוזר, אוקור, הם לדעתי סה"כ יותר משמעותיים מהמאמן...

מה עם קליבלנד?

נדמה לי שמייק בראון העביר את נושא ההגנה בתחילת העונה לעוזר שלו לא?! כמו שאתם רואים זה עובד מצוין :) לדעתי ניתן לראות יכולות של מאמן לפי הצלחות הקבוצה. ברור שלכוכב יש חלק ניכר בהצלחה,אבל המאמן הוא זה שחושב על תרגילים במאני טיים,הוא זה שאחראי על איך יראה משחק ההגנה\התקפה של הקבוצה,השחקנים צריכים רק ליישם את זה. אם אייזה(דוגמא קיצונית) היה מאמן את פורטלנד,קבוצה שכל שחקן בה שווה 15 נק',אתם חושבים שהם היו משחקים כך? אם משהו לא עובד במשחק של קבוצה שיש בה פוטנציאל זאת אשמת המאמן,הוא זה שאמור להוציא את המיטב משחקניו. ברור שיש מקרים קיצוניים שבהם השחקן המרכזי יותר חשוב מהחלטות המאמן - כמו במקרה וייד\פול.הקבוצה תלויה בהם באופן מוחלט,והיא לרוב תנצח בימים שבהם הם יספקו את המנה הקבועה שלהם. אבל אם שניהם יתפסו יום רע רוב הסיכויים שזה יסתיים בהפסד,לא משנה מה המאמן ינסה.. במקרה של קליבלנד וLA-הן יכולות להסתדר ולצאת עם ניצחונות בימים הרעים של לברון וקובי נגד רוב הקבוצות בליגה,כי יש להם מספיק שחקנים שיכולים להתעלות שהם כבויים.

bostonForever

New member
לדעתי מאמן חשוב יותר

כוכב יכול לעשות המון, ויש קבוצות כל כך טובות שפשוט קשה להיכשל איתן (ראה מכבי של פיני גרשון). כשהקבוצה טובה אבל לא מעל האחרות המאמן הוא שעושה את ההבדל. הדוגמא הכי טובה היא כמובן סן אנטוניו עם פופוביץ' הגאון. כולם כאן צעקו על ה"האק דה שאק" אבל לדעתי זו היתה פשוט טקטיקה גאונית. גם ג'רי סלואן מוציא מיוטה שנה אחרי שנה שלם שעולה על סך חלקיו. קווין מקהייל נכנס לתפקיד במינסוטה והפך את הקבוצה מאפס מוחלט לקבוצה לגיטימית ודאנטוני לקח את אסופת הלוזרים מניו יורק והפך אותם לקבוצה שכיף לראות גם אם היא לא תמיד מנצחת. וכמובן גם דוגמאות הפוכות, כמו ויני דל נגרו העלוב בשיקגו ופליפ סונדרס שהרס במו ידיו את העונות האחרונות של דטרויט.

למעלה