מאמן כתוית הצלחה

מאמן כתוית הצלחה

האם מאמן צריך להיות "תוית" של הצלחה בחיים ? מודל לאיזון ? שביעות רצון לפחות בתחום שבחר לאמן ? פעמים רבות, קרה לי שהמאומן\המטופל... רוצה לשמוע איך אני בזה ( בתחום האתגר שלו)? זה גורם לי לרגעים לבדוק עם עצמי "איך אני בזה". לפעמים אני מגלה שאני בזה בדיוק כמוהו. לפעמים אני עונה ב... המיקוד הוא לא עליי, כל אחד מתמודד עם "זה" כמו שהוא יכול. לפעמים אני כן מספרת איך אני בזה, גם אם זה לא משהו פרחוני ומוצלח, כדי להמחיש שאין מושלם בעולם, ואם זה האתגר שלו, עליו נעבוד ולו כדי לשפר קצת. השאלה היא, האם העובדה שלא הצבתי את זה כ"אתגר אישי" עושה הבדל, ואת היכולת שלי להיות במקום המניע להשיג תוצאות. בכל זאת יש לאנשים נטיה לבוא כדי לקבל תשובה, הם נתלים לעיתים על "פיסות מידע" שיקלו על הבחירות שלהם ( כן גם לה יש את הבעיות שלה עם הילדים...) האם יש סגנון התמודדות אחר עם מצב כזה?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
השוואות

לפעמים אנו מצליחים יותר מהמתאמן בתחום מסויים ולפעמים ההפך הוא הנכון. הדבר החשוב הוא שזה לא יהיה נושא בו אנו ממש תקועים בעצמנו, כי אז בדרך כלל יקשה עלינו לראות אפשרויות רחבות גם עבור הלקוח. ניסיון אישי צריך להכנס לאימון מתוך בחירה, רק כאשר הוא באמת משרת את הלקוח. אם הלקוח שלך שואל - איך הולך לך עם זה? את יכולה לבחור לענות לו, ואת יכולה לבחור גם בלשאול: "כיצד יעזור לך לדעת מה קורה אצלי?" או "למה זה חשוב לדעת מה קורה אצלי?" או "איזו תשובה שהייתי עונה היתה הכי מועילה לך?" להשאיר את הפוקוס אצלו יכול לשרת אותו יותר מאשר התשובה הישירה.

האם מתשובתך ניתן להסיק

שאת מניחה שאני תקועה עם זה ? ... זה קורה ב"אני הפרטי" שלי ולא תוך כדי אימון. לא ממש אמרתי שאני תקועה עם זה. יש סיכוי שבדקתי אם מותר לי להיות "לא מושלמת" ועדיין מסוגלת לאמן... אבל כדי להגיע לזה, היה רצוי ש"נברר את זה, קודם". אבל.. לענין... לפעמים נראה שתשובה כמו שהצעת היא מתחמקת ...ודוקא זאת התשובה שהמאומן מחפש, מתוך "הסמכות או הכח שנתן לי להניע, או לאחוז בידו... בשלב מסוים בחייו". האמת היא שאני יותר סקרנית... מה הדרך של אחרים להתמודד עם זה ? ואם בפן האישי זה עשוי להשפיע על מאמנים שונים בדרך שבה הם מאמנים...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אני לא מניחה שאת תקועה

את לוקחת את זה קצת אישית... פגשתי את המצב הזה אצל עצמי ואצל אחרים ונראה לי שווה לשים לב. כמובן שאת יכולה לבחור לתת תשובה ישירה - השאלה היא באותו מצב מה תהיה התשובה שתקדם את הלקוח. יתכן שתשובה ישירה היא המתאימה וייתכן שלא. את צריכה לבחור מתוך הכרותך עם הלקוח.

איני חושב שמאמן

צריך להיות תוית של הצלחה בחיים...אמנם אני באופן אישי לא הייתי מרגיש בנוח להדריך מישהו שרוצה להפסיק לעשן אם אני בעצמי הייתי מעשן, אבל זה שלי ואני מכיר עמיתים שעושים זאת ואפילו בהצלחה. אני מאמין שתוויות הצלחה יותר מרחיקים ממקרבים את המודרך ומנקודת מבט אישית שלי הייתי מעדיף לראות יותר בני אנוש שמתמודדים מאשר תויות הצלחה. כמו כן, איני ממליץ לתת דוגמאות אישיות ממוקדות אלא לכוון את המראה אל המודרך ואם בכל זאת יש התעקשות מצד המודרך אז לעשות זאת בכלליות ולא להכנס לפינות. אחת האמונות שלי (ניתנות להפרכה
) הוא שכל מודרך שמגיע אלי בא ללמד אותי עוד משהו וכבר נתקלתי לא פעם שכאשר אני נמצא במצב אישי מסויים מגיע אלי מודרך עם מצב דומה. ואת נגה נהדרת שאת מסוגלת לרגע של בדיקה עצמית לשאול את עצמך איך את בזה ואיני חושב שאת צריכה להציב זאת כאתגר אישי...אבל לעיתים עצם ההתעסקות דרך המודרך תאתגר אותך ודרך שאלות העוצמה תגעי בזה גם בעצמך (ולעצמך) וכך שכרך יהיה כפול - לפי דעתי

coach miriam

New member
נראה לי שדרושה כאן הפרדה

ואולי בחינת התפקיד שלך כמאמנת. אני לא מרגישה שאני צריכה לתת תשובות למתאמן אני צריכה להציב לו/לה שאלות ולהתמקד בתשובות ובפתרונות שלו. אני יכולה וגם עושה תוך כדי התהליך, בדיקה לעצמי על אותן השאלות אבל לא בזמן האימון. זה תמיד טוב לברר איפה אני עומדת עם השאלות האלה. מעבר לזה אני לא מניחה שהמתאמן ואני יוצאים מאותה נקודת מוצא אל הבעיה ואל הפתרון כי הרי בזה בדיוק היתרון של לקבל עזרה ממישהו שהוא לא אני.

ענתרג

New member
שאלה של אמון

ערב טוב, קודם כל אני מסכימה עם קודמי שכתבו שיש לך הרבה אומץ בלהביא שאלה כזאת שאת מתחבטת בה בעצמך כמו גם להביא מקומות שבהם את "לא מושלמת" (ישמור אלוהים !!!
. אני חושבת ששאלה כזאת שמגיעה ממתאמן יכולה לעיתים להיות התחלה או בדיקה של אמון (במובן של trust ). אני מאמינה שבניית אמון היא תהליך ולא משהו שיכול, כמובן, להתהוות אינסטנט. לא בטוח שלמתאמן ששואל שאלה כזאת באמת חשוב לדעת "איך את בזה ..." אלא הוא בעצם מברר האם את יכולה ללוות אותו בתהליך השגת התוצאות שהזכרת. בעצם יכולות להיות כמה אפשרויות: אפשרות אחת שאת "טובה בזה" ואז זה מאפשר ליווי מוצלח של המתאמן. אפשרות נוספת שאת "לא כל כך טובה בזה" ועדיין הליווי יהיה מוצלח. כמו גם האפשרויות ההפוכות בכל אחד מהמקרים. כך שבעצם לא משנה "איך את בזה" אלא מה שמשנה הוא תהליך הליווי של המתאמן להשגת התוצאות שהוא רוצה להשיג. מקוה שהצלחתי להאיר עוד זוית. ענת

תודה ו...

האם העובדה ? שאנחנו "לא מסתירים\לא מתחמקים\ מכילים\משלימים"... עם העובדה שאנחנו לא מושלמים... מקרבת לדעתכם ? יוצרת אימון ?או מרחיקה ? מקדמת את האימון ? מחבלת באימון ? ואז אמירה של המאמן - "אני מעשנת, נכון... אבל אני מתמודדת בגבורה בתחומי חיים אחרים, ולכן מייחסת לזה פחות חשיבות כרגע. אתה הגעת אליי כי אתה מודאג לגבי הבריאות שלך... מה תרצה לעשות עם העישון" ? מקבל משמעות שונה. עוצמתית יותר לדעתי ואולי אני טועה? זה לא נשמע כמו אני לא מושלמת או בהרחקה אף אחד לא מושלם.. אבל לאן אתה מוביל את עצמך מהידיעה הזאת ? ( שזה קצת בעייתי לגבי.. סורי לא אוכל לקבל אימון לדיאטה ממאמן שמן.. בלי שאבין את מהות ה"עוצמה" או העזרה שאני מחפשת ממנו" ) ... או עצה להפסיק לעשן מאדם שמעשן... אסכים לקבל אדם מעשן שנאבק בזה כמוני, ויכול לתת לי תובנות שסייעו לו בדרך ואולי כמו שנאמר מעליי, אוכל לתת לו תובנות חדשות שיסייעו לו לסיים את המאבק ולנצח.

coach miriam

New member
אני רוצה לשאול אותך שאלה

נניח שיש לי מתאמן/ת בנושא שמעולם לא היוה לגבי בעיה ובאופן אישי אין לי שום ניסיון וחויה בדבר זה ...האם זה ימנע ממני לאמן אותה/ו ? האם זה יפגע באיכות האימון? מה את חושבת על זה ? נניח שכאשר המתאמן/ת ישאל אותי איך אני בענין הזה אני אגיד שאין לי מושג מה חושבים או מרגישים במקום הזה ....האם הוא צריך לקום וללכת? מה שאני מנסה להגיד זה שאני והמתאמן לא נמצאים באותו מקום . אני מסתכלת מבחוץ . אני הולכת עם החזון שלו ויש לי המון דרכים , טכניקות , תרגילים, שאלות.....איפה אני באופן אישי בסיפור הזה זה בכלל לא רלונטי כל זמן שאני מתמקדת בו ויודעת מה לעשות. זה יהיה רלונטי רק אם אני בבחינה עם עצמי אגלה שאני לא יכולה להשאר מחוץ לתמונה, שזה נעשה בעייתי בשבילי....אז אני צריכה להפסיק. האם רק אדם רזה יכול לאמן מישהו לרזות? מה הרזה בכלל יודע על השמנה או אכילת יתר?
ואדם שמן...האם כל שמן צריך לרצות לרזות ? מה אם הוא חושב שזה בסדר להיות איך שהוא . התחושה שלי היא שאת מבלבלת בין תוכן לבין דרך עבודה...כשאני עובדת עם אנשים אני רוצה להבין את מסלולי החשיבה שלהם לראות מה מונח מתחת לפסים הקבועים שעליהם הם נעים . מה שבקרונות למעלה יכול להיות שונה אבל אם אני אבין את מסלול החשיבה אני אדע איך לעזור לבן אדם לשנות מסלול

והתחושה שלי היא...

ששאלת אותי שאלות וענית עליהן ... ואחר כך תוכלי גם את לשאול אותי למה אני לוקחת את זה אישי. זה לא אישי... זה וירטואלי. אבל התגובות האלה יוצרות תחושה של הקטנה אצלי ( רואה ? לא האשמתי בהתנשאות) אני חושבת שאם היה ניתן להאשים את הפניה הראשונה שלי כ"מבולבלת" ו"תוהה" באומץ... דוקא הגבת לזאת שהתייחסה מאוד ספציפית... לחולשות בנות אנוש רגילות לגמרי... עישון השמנה דברים נראים לעין..שיכולים להביא לספק של המאומן לגבי סדרי העדיפויות של המאמן ? רמת המודעות שלו ? עוצמה אישית להתמודד עם שינויים נדרשים ? ( המאמן יצטרך למצוא הסבר לשאלה מסוג זה ... ולו רק לשם שימור הלקוח, שלא לדבר על "ביסוס אימון") יכולתי לאמן אנשים שחוו אובדן חירות אישית, בלי שהתנסיתי בכך יכולתי לאמן אנשים שחוו פחד עמוק משינוי בתחום מסוים, בלי שזה היה תחום שנדרשתי בו לתמיכה... יציאה לפנסיה של בן הזוג הורות לילד פגוע ולכן אני שואלת בחזרה ... מה גורם לנו להניח שאחר "מבולבל" ... הרי למדנו בקורס אימון בסיסי...לבדוק עם האחר.. איפה הוא נמצא ? ( אמרתי את זה כבר קודם בעץ הזה...) אני לא נמצאת במקום שבחרת לי אני ממש לא מתבלבלת בין "כלי אימון" לתוכן... אני עושה סיעור מוחין עם התגובות שלכם. כדי לבדוק את ה"אמת" האישית שלי,לגבי "הזדהות" , "קירבה" אמון, "העברה נגדית" . כי יש לי מלא זמן לבדוק... והתובנות שאליהן אגיע, כנראה שונות קצת, ובהרכח יכתיבו "מסלול" אימון שונה למאומן שלי, כי אני שונה מכל אחד אחר. וכך כמו שאת תשלבי כלים נוספים , אני אשלב את המודעות שלי ... לעוצמות שלי ולחולשות שלי. זאת היתה הכוונה. ואני לא כועסת ולא נעלבת, ומצטערת אם לא הובנתי או לא הבנתי... בכל זאת "תחילתה של ידידות מופלאה" אם תקבלו אותי...

coach miriam

New member
מה בכלל "כועסת ונעלבת" עושים כאן

סליחה שניסחתי לא נכון את הפתיחה.. צריך להיות נניח שנשאל את השאלה וכו,.....וכן סיפרתי לך על דרך ההיסתכלות שלי. היה נידמה לי שזה מה שביקשת לדעת.....אולי טעיתי...סליחה

מכלול רגשות את יודעת..חחח

בהתחלה בחרתי לכעוס ... אחר כך לבדוק למה .. ואחר כך להסביר... גם עליי כועסים לפעמים כשאני מנסה לפשט לופ מחשבות של מישהו. זאת אומרת שואלים אותי שאלה ואני "מאמנת". "את עם הקואצ'ינג שלך"... הם אומרים בזעף. חלק מכם "אימנו" אותי... ואני בכלל שאלתי שאלה ? אבל תודה בכל מקרה.

coach miriam

New member
הלכתי לפוסט הראשון שלך

אלה היו השאלות שלך 1. האם מאמן צריך להיות "תוית" של הצלחה בחיים ? מודל לאיזון ? שביעות רצון לפחות בתחום שבחר לאמן ? 2. השאלה היא, האם העובדה שלא הצבתי את זה כ"אתגר אישי" עושה הבדל, ואת היכולת שלי להיות במקום המניע להשיג תוצאות. 3. האם יש סגנון התמודדות אחר עם מצב כזה? מה שמפריע לי כשקראתי אותן שוב הן המילים "בתחום שבחר לאמן" בעיני אימון נראה כמו דרך חשיבה בלי קשר לתחום. אני אכן רואה מאמנים מתמקצעים אבל האם באמת זה שונה. האם אימון עסקי לא ידרוש מאדם את אותה רמת מחויבות , קבלת המציאות, בדיקת אפשרויות הפעולה, השתחררות מדוגמות שיש לו באימון להורדה במשקל או אפילו באימון כושר. המטלות יהיו שונות אבל האם הן יהיו שונות גם במהות?

../images/Emo66.gif

בעיני אימון נראה כמו דרך חשיבה בלי קשר לתחום. - מסכימה איתך. ( חשבתי על ה"תגובתך ותגובתי, והעץ הזה בכלל ! והגעתי להבנה.. מה שעושה אותי מאמנת עוצמתית ב"כל תחום"... זאת כנראה היכולת שלי להפעיל את דרך החשיבה שלי, לבקשת המאומן שלי"... הוא משלם לי בשביל זה. זה שאני לא "תוית" הצלחה ב"תוכן" הצורך... לא אומר עליי כלום. אומר על היכולת שלי ל"הניע" אותו למקום שבו הוא שבע רצון... אני שמנה וטוב לי, זה לא קשור לאי שביעות רצונו משומניו... אני אכן רואה מאמנים מתמקצעים אבל האם באמת זה שונה - זה שונה, זה כנראה תלוי בפרספקטיבה שמביא המאומן. יש אנשים שיתרשמו מה"חוכמה והיכולת שלי לנתח" ולא יראו את חולשותי האחרות, כי זה לא רלונטי ל"תוכן". יש אנשים שדוקא " אי התנסות בתוכן" תגרום להם לחוש את "החשיבה היצירתית שלי" ... יש אנשים שיחפשו את "נישה" את ההתמחות שלי בנושא שהביאו.. ולכן אצטרך לכתוב על כרטיס הביקור שלי "מאמנת ל..". . האם אימון עסקי לא ידרוש מאדם את אותה רמת מחויבות , קבלת המציאות, בדיקת אפשרויות הפעולה, השתחררות מדוגמות שיש לו באימון להורדה במשקל או אפילו באימון כושר. - כל אימון דורש מאדם להסתכל פנימה ומסביב וקדימה אל יעדיו. לכן ה"כלי" מתאים לכל תוכן. אנחנו מסכימות כאן. המטלות יהיו שונות אבל האם הן יהיו שונות גם במהות? - משפט לא ברור. המטלות שונות כי הן שונות במהותן. אלא אם כן ניכנס לאחת הפילוסופיות היפות.. של קיום קודם למהות? או מהות לקיום ? ... למה התכוונת ?

שלום נגה

הצלחה זה דבר נזיל, גמיש, יחסי ומעל לכל ארעי ולכן לשאלתך מאמן לא צריך להיות תוית להצלחה יחד עם זאת אם מאמן שם לעצמו למטרה להיות (בלי תוית) בשיפור מתמיד בתחומי ההתפתחות שלו ובאינטגריטי עם הערכים שלו עיניין ההצלחה לא יעלה ואם יעלה לא יהיה עיניין

למעלה