מאמן אישי...

מאמן אישי...

שלום לכולם, חדשה כאן. הייתי רוצה לשאול שאלה, התחום הזה של מאמני כושר אישי, הפך להיות גדול מאוד. איך אני יכולה לדעת איזו מאמן/מאמנת לבחור? איך אני יכלה לדעת שהם לא מתחזים, כלומר למדו קורס קטן ומזה קוראים לעצמם מאמני כושר? איך בוחרים נכון?
רבה, אני פשוט חושבת על זה שמעוניינת במאמן/מאמנת כושר אישי, אבל לא יודעת מי ומה וכו'..

הפורום הלא נכון

המאמנים פה אינם מאמני כושר פיזי. אך כמו בכל בחירה שצריך לעשות - לברר פרטים על האדם - איפה ומה למד, מה הניסיון שלו, לחפש אנשים שמכירים אותו ואפשר לקבל מה חוות דעת, להפגש איתו ולהחליט האם נוצרת כימיה. בהצלחה.

אופססס סליחה לא התכוונתי למאמני כושר, אלא

אלא למאמן אישי
אולי התת מודע שלי פועל למעלה שאני באמת צריכה גם מאמן כושר אישי כדי לחזור לכושר? חחחח בכל מקרה הכונה אכן היתה למאמן אישי... לכן אשמח לקבל תובנות יותר מעמיקות לנושא זה..
רבה

coachingyou

New member
בחירת מאמן

רוב המאמנים האישיים מקיימים פגישת היכרות ובה נבדקת התאמה בין המתאמן למאמן. ההתאמה יכולה להיות בכמה קריטריונים הקשורים לניסיון חיים קודם: כסף - האם את יכולה להרשות לעצמך לשלם את מה שהמאמן מציע. המאמן מציע תוכנית אימונית ועלות, את צריכה לבדוק האם זה לכיס שלך. או למשל - נושא הגיל - אם מישהו יוצא לפנסיה, למאמן צעיר יקשה להבין את החרדות והתהפוכות של פרישה לפניסה. או מישהו שמעוניין באימון בנושא ניהולי - מאמן שלא התנסה בניהול יוכל לתת הכוונה תיאורטית אבל הניסיון מדבר בעד עצמו. כך גם את - תבחרי את המאמן שמתאים לך.... ולא לחברתך, למשפחה או אחרים. תתחילי עם שיחות טלפוניות, לכי לפגישות ורק כאשר תרגישי נינוחה ובתחושת בטן של 'מתאים לי', אזי תוכלי לנסות. אגב ה'מתאים לי' נכון גם לגבי הרגשת הנועם וגם לגבי הרגשת הכיס. וגם אם התחלת אימון עם מאמן ואת רואה לאחר מספר פגישות שזה לא זה... אל תמשיכי, תפסיקי ולכי למישהו אחר. זה בדיוק כמו אצל רופא - יש רופא שיתאים לך ויעזור לך ואותו רופא לא יתאים ולא יעזור למישהו אחר. זה עניין של ביטחון ואמון. בהצלחה, דורית גן-מור

bridges

New member
את לא יכולה לדעת...

המאמן שחברתך נשבעה שהוא הכי טוב ועזר לה מאוד יכול לאכזב אותך לחלוטין. המאמנת הידועה ששילמת לה הון לאימון יכולה לא לשים עלייך (שמענו מקרים כאלה אפילו כאן בפורום). אני, את כל המאמנים שלקחתי (בין אם הם קראו לעצמם מאמנים או שם אחר) בחרתי מפגישה אישית או שתיים ומתחושות הבטן שלי. לא מעניין אותי אם אדם הוא בעל תואר דוקטור, למד בבי"ס ידוע לאימון או לא למד בכלל. מעניין אותי איך הוא (או היא כמובן) בן אדם קשוב ואמפטי ושיש לי כימיה איתו. לא הייתה לי אפילו טעות אחת
אני מזמין אותך לקרוא את הפוסט על האמונה: החששות שלנו הן שיוצרות את המאמנים הטובים/המתחזים. אם תפעלי מתוך האינטואיציה שלך (ולא מתוך פחד) אני מאמין שתמצאי את המאמנ/ת המתאימ/ה לך ביותר. בהצלחה, רונן

למעלה