מאמן אישי

מאמן אישי

אני מעוניינת לעשות שינוי בחיי. הגעתי למקום שלא טוב לי, ומפה זה רק שינוי. מה עושים? איך עושים? תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שינוי בחיים

אם הגעת אלינו עם כותרת של "מאמן אישי" נדמה לי שהחלטת להעזר במאמן אישי לתהליך שאת עוברת. אימון אישי יכול בהחלט לסייע בתהליך שינוי. כיצד תרצי שנעזור לך? בשאלות הנפוצות של הפורום יש מידע כיצד לבחור מאמן, ובעוד תחומים. אני מזמינה אותך להתחיל משם, ולהמשיך ולשאול במה שחשוב לך.

dikie

New member
אני באמצע שינוי בחיים

אני ניפרדתי מבעלי עקב כך שהוא זילזל בי והמעיט בערכי הוא הוריד לי את הביטחון העצמי וגרם לי להרגיש שאני לא שווה מספיק לשום דבר ומאז אני בבית של אמא שלי בלי עבודה וזאת למרות שיש לי תואר ראשון בכלכלה אכשהו אני לא מצליחה לעבור את השלב של החיפושים לשלב שמצאתי אני מפחדת להעיז הוא לגמרי הוריד לי את הביטחון אני לא יודעת מה לעשות אני מרגישה שאני לא טובה מספיק. אם את יכולה לעזור לי הודה לך מאוד.

denisbarat

New member
שינוי בחיים

שלום לך, כפי שאת אומרת בטחונך מאוד נפגע במהלך הנישואין. כמובן, שאם ביטחונך לא היה גבוה גם לפני כן, הרי שהפגיעה הייתה עוד יותר קשה. חשוב שתביני שאת עוברת תקופה של מעבר. המעבר מהיותך נשואה לגרושה, טומן בחובו לא רק את השינוי בסטטוס אלא עוד שינויים רבים שהיו ושעוד יהיו בחייך. כל מעבר מורכב משלושה שלבים: סיום (סיום התקופה הקודמת על כל המשתמע מכך), תקופה של התלבטויות והתחלה חדשה. אינני יודעת מתי נפרדת, אך אני מרגישה שזה היה לפני זמן קצר, או שלפחות כך זה נחווה עדיין על ידך. נסי קודם להפנים את סיום התקופה ההיא וקבלי את ההתלבטויות שאת חשה. זה לגיטימי. אם את מרגישה שאת מוכנה להתמודד עם המציאות החדשה, נדמה לי שבשל הבלבול שאת חשה, מאמן יכול לעזור לך: להגדיר לעצמך מטרות, להעלות את הדימוי העצמי שלך, לאפשר לך לגלות העוצמות שבך, להניע אותך לפעולה. ואל תשכחי, שזו אמנם קלישאה אבל היא נכונה: כל סוף הוא התחלה חדשה. הדגישי את הטוב ואת החיובי בך ובחייך ולא את האין. בהצלחה בדרך החדשה, דניס

בטוח יהיה טוב

שלום לך, ברוכה הבאה לעולם השינוי וההתפתחות. עשית את הצעד הראשון והוא: להיות מעוניינת בשינוי. אימון אישי הוא כלי נפלא שיכול לסייע לך לעשות שינוי. הדבר הראשון שעלייך לעשות הוא למצוא מאמן. צרי קשר עם מספר מאמנים כד שיסבירו לך כיצד הם יכולים לסייע לך. כל מאמן פועל בדרך שונה. בחרי את המאמן המתאים לך והתחילי בעבודה... בהצלחה, ניבה

בחירת מאמן אישי

אני מבינה שיש מספר סוגי טיפולים/שיטות אימון, כיצד אדע מה מתאים לי, כיצד אדע שבחרתי נכון? תודה על תשובתך.

קצת על איך לבחור

ל"יהיה טוב", ישנם מגוון רחב של מאמנים, מפני שיש מגוון של בתי-ספר לאימון המלמדים בגישות שונות וכן בגלל שכל מאמן פועל בסגנון האישי שלו. בעניין ההבדל בין שיטות האימון: בגדול מאוד אפשר לצייר טווח שבקצה אחד גישות מסוג יהלום בהם המאמן מכתיב תוכנית אימון להשגת המטרה שהמתאמן בחר או שהמאמן בחר בשבילו (בדומה למאמן בתחום הספורט). לפעמים שיטה זו מתאימה כי היא מאפשרת למתאמן להסיר את האחריות מבניית התהליך ולהיות פנוי רק לביצוע המטרות. (בתוכנית "משפחה חורגת" המאמן פועל לפי גישה כזו). בקצה השני של הטווח נמצאת גישת העץ לפיה המתאמן הוא שקובע את המטרות, הדרך והקצב. האימון מתפתח בהדרגה, עם המתאמן. זוהי גישה הומניסטית יותר שבבסיסה ההנחה שרק המתאמן יודע מה טוב בשבילו. כמובן, שרוב המאמנים נמצאים איפה שהוא בטווח. בנוסף, ישנו הסגנון האישי של כל מאמן: השקפת עולמו, ניסיונו, אופן הדיבור שלו, תחום מסויים שבו הוא מתמחה וכד'. אני מציעה לך ליצור קשר טלפוני עם מאמנים שונים, להציג בפניהם בגדול את הרצון שלך בשינוי ולשמוע מה הדרך שלהם לסייע לך. בשיחה כזו תוכלי גם להרגיש אם את מתחברת למאמן או לא. לכל אחד מתאים סגנון שונה. בסופו של דבר, כמובן, האימון הוא תהליך שאת עוברת ולוקחת עליו אחריות ולכן הצלחתו תלויה בעיקר בך. בהצלחה, ניבה

אודליה74

New member
שלום לך

אם באמת במאמן/ת אישי/ת את חפצה אך אינך מכירה כ"כ את התחום ומה שהוא נותן ומאפשר, הגעת למקום הנכון ע"מ ללמוד ולקרוא על זה קצת
ובאופן ספציפי אני מזמינה אותך לקרוא מאמר שכתבתי והוא מפורסם פה בפורום במסגרת המאמרים. אני משוכנעת שהוא יוכל להיות לך לעזר רב. שיהיה בהצלחה! (אם אינך מוצאת אותו, תכתבי לי ואפרסם אותו שוב במסגרת הפורום) אודליה כהן-גרין

יודה ב

New member
בחירת מאמן

הדרך הטובה ביותר לבחור מאמן היא ע"י שיחת הכרות מקדימה שבה תבררי מי עונה על צרכיך, עם מי יש לך כימיה. יש מאמנים רבים בגילאים שונים, בעלי רקע שונה ומומחיות. קצת דומה לתהליך קניית חליפה, לא תדעי עד שלא תמדדי, ורצוי שתממדי כמה לפני שאת מחליטה. בפורום הזה יש מספיק שמות ומגוון של מומחים לפנות אליהם ולדבר איתם.

למעלה