מאמן אישי????

יובבבל

New member
מאמן אישי????

שלום לכולם אני סטודנט לפסיכו שנה ראשונה ... ומאוד קורץ לי לעסוק באימון אישי או אולי עיסקי ... שאלתי היא האם לדעתכם אפשרי להשתלב בתחום בגילי (25) והאם יש אפשרות לעסוק בתחום כשכיר ... אודה לכם על כל הרחבה שלא תהיה ... תחומי אימון וכו'... אני פשוט מרגיש ממש לא בנוח לעבוד בחברות שמנצלות את יכולותי האינטואיטיבים (לקשר בין אישי) בכדי לעהערים על הלקוחות...

בעקרון כן

כל אדם הרואה עצמו כמאמן יכול להיות מאמן שאלה טובה היא מה עושה אדם למאמן - לימודים בבית ספר לאימון? - תארים כאלה או אחרים? - נסיון חיים ענף? - נסיון עיסקי ענף? האם אתה יודע מה זה אומר "להיות מאמן?" לגבי הגיל - אני מכיר לפחות מאמן מעולה אחד שהתחיל בגיל 24 לגבי להיות שכיר - לא ידוע לי על אופציה כזו אם כי זה לא אומר שאין לגבי חברות שמנצלות - אם תרצה להרחיב אולי יהיה אפשר להתייחס יותר, למה בדיוק אתה מתכוון ברכות

tlingit

New member
אישית חושבת

שגיל 25 הוא מעט צעיר מכדי להיות מאמן אישי אני מרגישה שצריך קצת נסיון חיים בתחום הזה

ניסיון חיים נקבע ע"י מה עשית ומה חווית

והגיל אינו מדד הכרחי לזה. אני יודעת שכבר הגבתי בנושא זה בפורום, אבל חשוב לי לציין שוב. צורמת לי התגובה הזו שלך, אם כי, אני יודעת שזו דעתך מזה זמן רב. אני בעצמי בת 26 והספקתי לחוות לעשות דברים שאנשים בגיל 40 מעולם לא מצאו את האומץ להם. אני מקבלת פידבקים מאנשים המופתעים מהגיל שלי ואכן, יכול להיות שאני יוצאת דופן, אבל אני מוטרדת מחדש בכל פעם שאני כותבת משפט מוחלט כזה, שלדעתך מגיל מסוים ומטה אי אפשר לאמן. למדתי בכיתה שממוצע הגילים בה היה 50 ואני הייתי מקבילה לגילם של ילדיהם הקטנים של חברי לכיתה ואני חשה (וגם הם) שלא היה פער מנטלי. אם כבר, אני יכולה להגיד שחשתי פער בין אלו שלמדו מקצוע טיפולי כל שהוא לפני לימודי האימון והצליחו להשתמש בכלים שלהם באימון בלי לייעץ ובלי, בעצם, לטפל.- וזו יכולת לא פשוטה, אם כי הכרחית... בקיצור, לעניין הגיל, יש בייננו אי הסכמה גורפת. ואני חשה שבכל פעם שאת כותבת את המשפט הזה בפורום, אני (כמאמנת) נפגעת קצת יותר. יש לציין שאני מאוד מעריכה אותך בכל שאר הדברים שאת כותבת ועושה בפורום ומחוצה לו

isaacm

New member
אחד הדברים שבא עם נסיון חיים

הוא היכולת לראות ולחוות דברים ולא להרגיש מחוייבות להגיב אליהם. זה נכון שיש בני 80 שעוד לא למדו את זה, ויש בני 20 שעושים את זה נפלא. לדעתי (אני כמעט בן 50) לא תהיה לי בעיה להתאמן אצל מאמן צעיר או אצל מאמנת צעירה. את חושבת שיהיה לך קל לאמן אדם שגילו כמעט כפליים מגילך? מבלי להזכיר שמות (אני ממילא כבר לא זוכר), אני מכיר נער שקיבל אימון כשהיה בן 14 או 15. האימון נמשך קצת מעבר למחצית השנה. הילד (הוא עדיין ילד) עבר ממוסד ששימש המחסום האחרון לפני פריקת כל עול לאחד המוסדות היותר מובחרים ללימוד לנערים בני גילו. ההתפתחות האישית שלו שכחה מה זה מעצור
אין לו, להוריו ולי כל ספק שתהליך האימון הוא שגרם. המאמנת בת 26. (הייתה לפני שנתיים). אני לא מעוניין להכביר מלים על הצד הנוסף של העניין, ודי לחכימא. עם כל זאת, לדעתי, בדרך כלל ראוי לו לאדם לשקול את הדברים בכובד ראש. אף שישנם בהחלט מאמנים ומאמנות מוכשרים אף שהם צעירים, יש עוד מספר דברים שאפשר ללמוד מהחברה. ממש חשוב לנסות איציק

tlingit

New member
תודה לשניכם ../images/Emo13.gif

כי ביחד אכן חידדתם נקודה נוספת שהתכוונתי אליה ולא אמרתי והיא בשלות מסויימת שבכל זאת מגיעה עם השנים שמהווה השלמה למה שנצבר עם הזמן. הבשלות הזו אין לה תג יחיד - אי אפשר לומר שמגיעים אליה בגיל 40, 50 או 38 אבל היא כן תוצאה של זמן שנמצאים בעולם המקסים הזה
וזו כמובן רק דעתי שלי, תמיד יהיו נושאים שלא נסכים עליהם
וזה נהדר
אני לא רואה צורך לקחת את זה למקום של פגיעה, כי אפשר להשאיר את זה שם, במקום של כל אחד רואה דברים אחרת. לא?

כמובן שזה נהדר שלכל אחד דעה שונה,

ולכן אני לא נפגעת באופן אישי. כוונתי היא שכאשר את כותבת דעה כזו, ואני כותבת בשירשור אחר שאני מאמנת שמחפשת מתאמנים לתהליך אימון. אני עלולה להפסל בטרם הייתה לי הזדמנות להוכיח את יכולותי מכיוון שאני צעירה ו'כידוע' לצעירים אין בשלות ראויה... זה מעט לא הוגן. האם את חושבת שזה אבסולוטי או שראוי לציין שיש מאמנים צעירים וטובים ויש לבדוק כל אחד לגופו?

imuser1

New member
ברור שהגיל לא קובע - חלק גדול מהפילוסופים הגד

ברור שהגיל לא קובע - חלק גדול מהפילוסופים הגדולים בכל הזמנים, כתבו כבר ספרים בגיל שלך ... הבעיה היחידה היא, האם אתה באמת מרגיש ראוי לאמן, האם אתה באמת ראוי לאמן והאם גם הלקוחות ירגישו כך. מה שיקבע בסוף זה הלקוחות. אם הם יהיו מרוצים, אזי חבר יביא חבר, אם לא - יגידו שאתה צעיר ... בקיצור אם אתה מספיק טוב אז תצליח בכל מקרה. בהצלה.

השקפת ראות שלי היא.

אם לבך חשק בזה ולך ורק לך יש את התעוזה, התשוקה, והרצון ללימוד מאתגר ואין סופי מבחינה אישית ואנושית. (החלטה שלך) יש עוד הבט שאת יכול לבחון שהאימון מאוד יכול לקדם אותך ואת היעדים שלך בחיים (התפתחות אישית ועיסקי) סמוך עליך שתוכל להחליט מה טוב לך. (כי רק אתה יודע מה טוב לך) שא ברכה והרבה בהצלחה בהחלטתך.
על סמך נסיון אישי ולא יעוץ או המלצה: אני לקחתי את הסיכוי כנגד הסיכון בזכות הבחירה שלי ולא מצטער על שום רגע. הצעיר הנצחי (בהתמדה ומתאמן כדי לאמן בתשוקה)

isaacm

New member
שלום לך, יובבבל

הודעה מסקרנת הכנסת כאן . . . תשובה לשאלתך הראשונה: כן. תשובה לשאלתך השניה: לא יודע. הרחבה: סטודנט שנה ראשונה, יפה לך - מאחל לך הצלחה בלימודים. פסיכולוגיה - סקרן להבין, מה משך אותך לשם? קורץ לך לעסוק באימון אישי - סקרן להבין, איפה נתקלת באימון אישי? מה ראית שקורץ לך? המשפט האחרון שלך - מעורר אצלי הרבה תהיות, לא אציק לך. בקשר לשאלה הראשונה שלך - התשובה היא למה ששאלת. אתה בטוח שזה מה שרצית לשאול? תשתף במה שמתאים לך . . . איציק

למעלה