מאמה בונסאי

• פותח הנושא bekN
  • פורסם בתאריך

bekN

New member
מאמה בונסאי

אני זקוק למידע טוב על מאמה בונסאי או הפניה לאתר,רצוי עם למישהו יש מידע שיכול לעזור בהקשרי האקלים בישראל,וכמו כן טכניקות גידול. לא ממש מצאתי עד עכשיו. תודה.נעם

noamrathaus

New member
גידול בונסאי קטנים

הי, אין לי הרבה נסיון אך ראיתי אנשים אחרים שניסו, וכפי שנראה קשה בצורה משמעותית יותר לגדל בונסאי מיני (קטן מימדים) מאשר בונסאי רגיל (כפי שרובנו מגדלים). זאת מכל מני סיבות כגון: 1) פחות שורשים = יותר רגישות לטמפרטורה גבוהה 2) רגישות לרוח = בגלל גודלו 3) מזיקים = מעט עלים ומזיקים (אפילו בודדים) יכולים לגרום למותו של הצמח 4) טעיות קטנות (למשל גיזום יתר) עלולים לגזור את דינו של הצמח (אין לו "ספרים" - spare) וכו' בכל אופן בהצלחה ושתוכיח שטעיתי (כמו שקורה לעתים די קרובות :]) והכי חשוב תשלח תמונות כדי שכולם יהנו :)

tanei 1

New member
מאמה בונסאי

ראשית עלי להתנצל על טיב ההדפסה עקב שיבוש בפעולת ההדפסה זה קרה גם בתשובה לירון על מיקום בונסאי , אבל נקווה לטוב. עכשיו לענין המאמה בונסאי; צברתי מעט נסיון בגידול מאמה בונסאי ואני מסכים עם נועם בקשר למספר חסרונות שהוא מנה. על רובם אפשר להתגבר באם נוקטים את הטיפול המתאים. באשר לשרשים אכן יש להוציא את הצמחים בתדירות יותר גדולה כדי ליצור מצע גידול חדש ,והוי אומר קיצור שרשים בחלק התחתון של הצמח ומסביב כפי שנהוג בכל צמחי הבונסאי.לענין נזקים מנשיבת רוחות הרי שהנזק היחיד שעולה בדעתי ,הוא הנזק מנפילת העציץ עקב מידתו הקטנה. לעומת זאת יש גם יתרונות לא מעטים בגיול מאמה ; א;משקלם המועט ,דבר המקל על ניידותם. ב;אין הם צורכים הרבה מקום וזה מקל למקם אותם ולשלבם בין שאר הצמחים ג;הצמח קטן,פחות גיזום אבל בזהירות. ד;פחות מים. ה;אין הרבה שוני מבונסאי רגיל ובנימת הומור אפשר להוםיף -ככל שעולה גיל המגדל של הבונסאי,הרי שקל יותר לטפל בבונסאי בעל מידה קטנה עקב המשקל כל טובֹ-איתן

למעלה