מאכל רומני

פ-ירגה את צודקת.

מאחר והתורכים שלטו באיזור שהיום הוא רומניה כ-400 שנה גם הקדאיף וגם הקוראסון עשה עליה למקומות האלה והמקור באמת תורכי למרות שהרומנים אימצו אותו בחום!!

נו כבר קבעו שאנחנו תפוצה של "גנבים"

ואכן בבדיקה חוזרת שערכתי עם כמה זקנות המשפחה הן אישרו שהקדאיף הגיע לרומניה כנראה יחד עם עוד הרבה מתכונים טעימים משאריות התפוצה התורכית שהיתה בזמנו במה שהיום רומניה!

dorgad

New member
קדאיף וקטאיף עלו ארצה + למסיבה

הקדאיף הגיע מטורקיה, והקטאיף - מרומניה. הקטאיף מתוק יותר מהקדאיף. לגבי המסיבה, אני ממליצה בחום לא להסתבך עם מנות מורכבות. הכי מאפיינים הם הממליגה והמלאי. את המלאי קל יותר להגיש אם מכינים אותו בתבנית מלבנית, ומגישים חתוך לקוביות. 1 כוס קמח תירס 1 כוס קמח תופח 4 ביצים 1 יוגורט מעודן 3 כפות שמן 250 גרם גבינה 5% 250 גרם גבינה מלוחה מגוררת 150 גרם גבינה צהובה מגוררת מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד. אופים בתבנית מלבנית ב-180 מעלות עד שמתקבל מאפה מוצק, פריך מלמעלה (+מבחן הקיסם, כמו בעוגות). אפשר להגיש חם עם שמנת, אבל נראה לי שלתלמידים כדאי להגיש ללא התוספת הזו. בהצלחה!

b a r b a i m a

New member
הייתי נותנת לך בשמחה אבל סבתא

שלי כבר לא כל-כך צלולה ולצערי לא חשבתי על זה לפני ... אבל גיסתי מכינה קדאיף לא רע בכלל-אני אשאל אותה ואכתוב את המתכון בהזדמנות ראשונה.

b a r b a i m a

New member
חניש7 מצטערת-אל תחכי למתכון ממני..

גיסתי לא זוכרת ולא מוצאת את המתכון שלה - חבל הוא היה מצויין. יש בחיפוש כמה מתכונים לקדאיף

pirge

New member
נכון. בכל זאת הפאי תפוחים ושטרודל

תפוחים זה בטוח מרומניה.

chanit

New member
הקינוחים הונגריים

ומאיפה המחירים? אתר של מסעדה? את מוזמנת לצרף קישור.

r66

New member
היא רשמה שזה מהאינטרנט, אז מה הבעיה

לקחת מלה ממה שהיא כתבה ולתת לגוגל לנתב אתכם? פירגה לא יודעת להעביר קישורים (הגיע הזמן שתלמדי, גיברת !
) הנה, מצאתי לכם. זה מכאן

נונה1

New member
היי גם אני לא יודעת להעביר קישורים

אפשר קורס מזורז??? ואיך אפשר להעביר גם כמה קישור להודעה אחת זה בכלל נראה לי תורה מסיני. יאללה במקום לרדת עלינו להתחיל להסביר לנו חחחחחחחח

r66

New member
מאוד יכול להיות שאת יודעת, אבל....

גיברת חנית יודעת ויכולה ללמד כאן את כולנו איך למצוא ואיך להעביר קישורים..... אבל היא חייבת..... נו טוב...כנראה שזאת צורת סיפוק מסויימת
בכל אופן, אפשר לקשר לתוכן רק שלוש אופציות ועוד שלוש אופציות קישור לכתובת אינטרנטית. יהיה לי טיפונת זמן אדריך אותך במסרים
יום נפלא

למעלה