מאכלי עדות חלביים

דנטל

New member
מאכלי עדות חלביים

מאיזו עדה אתם ועל מה אתם יכולים להמליץ לנו מהמטבח שלכם? אני רומניה וחלק מהמאכלים מוכרים גם בעדות אחרות ממזרח אירופה (או ממדינות אחרות - למשל, את הצ'ורבה גנבנו מהתורכים). אז קודם כל חייבת לציין את הממליגה. אני אוהבת אותה גם בלי כלום, אבל הכי שולט זה להוסיף לך גבינה צהובה שתמס מרוב חום ו/או שמנת ו/או בולגרית ו/או חמאה. אוף, כמה בא לי. סבא שלי היה אוכל אותה מתוקה. פשוט היה מוסיף סוכר. גם ידיד שלי עושה ככה. אותי זה מגעיל. אוהבת אותה מלוחה קלות ומעורבבת בגבינות. סלט חצילים אצלנו היה תמיד עם בצל קצוץ בצד. לפני כמה שנים אמא שלי התחילה לקנות בשוק לוינסקי סלט חצילים עם פירורי בולגרית. לא רע בכלל. קרעפלך סבתא שלי היתה מכינה בכמה גרסאות - גבינה, בשר, כוסמת. אני הכי אוהבת עם גבינה, אבל כמו של סבתא שלי, ואף אחד לא עושה טעים כמו שהיא עשתה
פפנש טוב, מי שמכיר - כבר יודע שזה שווה ביותר. מי שלא מכיר - לרוץ למסעדה רומנית ולהכיר. אגב, אני מעדיפה בהרבה את הפפנש המטוגן ואליו כיוונתי. האפוי לא נורא עושה לי את זה. גומבוץ' אומרים שזה בכלל לא רומני, אבל אני מכירה את זה עוד מסבתא שלי אז בשבילי זה כן. למען האמת, אין לי מושג אם יש בזה חלב. אני יודעת שהבצק הוא מתפוחי אדמה, אבל זה קינוח מארץ הקינוחים אז הייתי חייבת לציין אותו. מה עוד? מה עוד? לא זוכרת. זהו, לבינתיים. מה איתכם?

../images/Emo9.gifמאחר והמוצא המשפחתי ../images/Emo103.gif

שלי הוא מאותה התפוצה כמוך, אז, אין לי מה להרחיב.........

למעלה