מאכלים

• פותח הנושא irbt
  • פורסם בתאריך

irbt

New member
מאכלים

אני אמא לילד בן 8 וחצי חודשים שמעתי דעות שונה בקשר לאוכל יש לי כמה שאלות: האם מותר לתינוק עד גיל שנה לאכול טחינה, במבה,קציצות מוטגנות,סלק (אני פשוט לחוצה כי גילו לבני תאים אלרגנים בדם!!!!)

tiger mom

New member
תשובות חלקיות

במבה מומלץ שלא. בוטנים נחשבים למאד אלרגניים וממולץ לכות לגיל שהנ. חוץ מזה, שבכלל מתוקים ושטויות למינהן לא מומלץ ואפשר לדחות כמה שיותר. זה לא שהם יודעים מה הם מפסידים. טחינה גולמית אפשר. קציצות בודאי שאפשר. מטוגן- זה אף פעם לא בריא במיוחד, אני רק לא מבינה מספיק בקציצות בשביל לדעת אם יש דרך אחרת להכין אותן. אם אין, אז אני יודעת שאפשר. לא יודעת לגבי סלק. יוצא לי לאכול לעתים כל כך נדירות, שפשוט עוד לא התעניינתי לגביו.

e l i z e

New member
טחינה (שזה שומשום) גם נחשבת

לאלרגנית, אז כדאי להימנע עד גיל שנה. כנ"ל לגבי הבמבה. קציצות אם אין בפנים ביצים, אז אפשר. סלק, למיטב ידיעתי אפשרי.

YoC30

New member
לא טחינה ולא במבה

בוטנים (במבה) ושומשום (טחינה) נחשבים אלרגנים ולכן כדאי להימנע מהם עד גיל שנה. לגבי קציצות - אפשר לתת בשר בקר מגיל 9 חודשים נדמה לי אבל אפשר להכין קציצות גם מעוף/הודו. הבעיה עם קציצות היא הביצה - אפשר מגיל 9 חודשים לעשות קציצות רק עם הצהוב של הביצה ומגיל שנה עם ביצה שלמה. עם סלק אין בעיה, אני נתתי סלק מגיל חצי שנה.

אני נתתי במבה בגיל 8 חושים וגם

טחינה וסלק... אבל אני לא יודעת בקשר ל"תאים אלרגנים בדם" אני מציעה לך להתייעץ עם רופא בקשר לזה, הוא ודאי יתן לך רשימת מאכלים שאת יכולה לתת.

למעלה