מאכלים

מאכלים

הרבה פעמים סבתא שלי הייתה מכינה בויוס- בורקס גדול- לשבת... אף אחד מהשפחה לא למד איך לעשות את זה, אם מישהוא מכיר את זה ויודע איכן אני יכולה להשיג את המרשם, בעיקרון אני יודעת איך לעשות אני ישבתי וראיתי אותה מכינה אבל לא רשמתי חומרים.... אני אודה לכם מאוד עם תוכלו לעזור לי, כי זה אחד המאכלים הכי הכי טעימים! תודה

ילדה של אביב- בויוס מתוך מאכלים

שנמצא בפורום בואיקוס - עוגיות גבינה בלקניות והנה מתכון מהענף הבלקני של דוברי הלדינו: בואיקוס- עוגיות גבינה בלקניות המתכון עובר במשפחתי כבר דורות רבים, והתוצאה מופלאה. אל תקצרו. אל תחליפו חמאה במרגרינה, ואל תאלתרו! זה מתכון שלאחר מאות שנים הגיע לשלמות: 1 חבילה קמח תופח (350 גר´) 100 גר´ חמאה 1 ביצה 1 יוגורט (מהפושטים- לא יוגורט מעצבים!!!) 1 קוטג´ 1 כוס קשקבל מגורד 1 כוס גבינה בולגרית מפוררת קמצוץ מלח שומשום לקישוט ההכנה: לערבב היטב את כל החומרים, ללוש דקה, ולא יותר בידיים משומנות או רטובות, לעצב לכדורונים בגודל כדור פינג פונג, לסדר בתבנית משומנת, לפזר שומשום מעל כל בואיקו, ללחוץ מעט על מנת שהשומשום ידבק (לא, לא צריך למרוח ביצה!) לאפות ב 200 מעלות עד שמזהיב. לאכול בתיאבון, ולהצטרף מייד למועדון המעריצים של (L. Capone)

גם זה טעים...../images/Emo3.gif

ותודה אבל הכוונה שלי הייתה לבוקרס כזה גדול שהגבינה זה משולש החצילים מרובע והתרד עיגול כזה כמו חילזון... אחד השלבים ממה שאני זוכרת זה שמחלקים את הבצק לעיגולים בנוניים ושמים את זה בתוך קערה עם שמן(לא חם) ואז כל עיגול בצק מותחים לבצק גדול ללא חורים מקפלים קצת ושמים את המלית, אם מישהו מכיר אז אם אפשר את המתכון. חיפשתי את זה בקישור שנתת לי אבל זה לא הופיעה, אולי יש לזה שם אחר... תודה לך על המתכון הזה זה גם טעים מאוד ובתוך שאני אעשה את זה לשבת למשפחה... תודה רבה רבה

Sarika

New member
עדי, הנה מתכון לבויוס של צפורגנעדן

אני מקווה שזה המתכון שאת מחפשת - מתכון לבויוס משמן: קילו קמח, חצי כוס טחינה גולמית, 8 כפות שמן, 8 כפות חומץ, 2 א. אפיה בערך 2 כוסות מים, לשים את כל החומרים, נותנים לבצק לנוח חצי שעה, ואחר כך יוצרים כדורים, וטובלים בשמן לשלוש שעות, פותחים וממלאים במלוי הרצוי.

tsiporganeden

New member
עדי בוקר טוב, במתכון כאן חסרה כף

מלח, שימי לב יקרירתי, וחוץ מזה את הבצק צריך ללוש למצב של רך אך לא נדבק לידיים, ולשם כך צריך מידי פעם להוסיף טיפה מים בידיים ולאגרף את הבצק, כלומר לתת אגרופים בבצק, לקפל לשניים ושוב לתת אגרופים, שוב לקפל לשניים ושוב לאגרף, ככה בערך חמש פעמים ואז לתת לו לנוח חצי שעה, ואחר כך ליצור כדורים בגודל פינג פונג, לטבול בשמן לשלוש שעות, זה לגבי הבצק ואם את רוצה מילויים תכנסי למתכונים יש לך שם כל מיני סוגים של מילויים. בהצלחה קרידה.

יאאא תודה רבה רבה

לזה התכוונתי אני מודה לכולכם מקרב לב... מוצ'אס גרסיאס, יו מה אלגרה מוצ'ו..

למעלה