מאכלים של עירקים

mazal4

New member
מאכלים של עירקים

אני נולדתי לשני הורים עירקים אשר לא גידלו אותי, וגדלתי במשפחה אירופית, מאד מעניין שאין לי שום מושג על יהודי עירק, על שורשיה ומאכליה, אשמח אם תכתבו מנהגים, מאכלים, וכו'

ברוכה הבאה לפורום

כדאי לך לעבור על ההודעות שנכתבו בפורום בעבר. כדאי לך גם לבקר במוזיאון יהדות בבל באור יהודה.

גילה100

New member
יהודי עירק

תתחיל מהמוזיאון באור יהודה. אח"כ לך לאכול באחת המסעדות העירקיות באזור. במסעדת סעיד יש מוזיקה ושירים עירקים בערב שבת.

mongol1

New member
קבלי כמה מאכלים

קובה: שהיא המאכל המוכר ביותר יש מלא סוגי קובות ביניהם קובה שוואנדר(סלק אדום) קובה שיפטה(קובה מבשר טוב) קובה במיה, קובה ברוז, קובה בולרול קובה פטטה קובה שאלרם קובה דגים קובה סולת ועוד הרבה סוגים טבית: המאכל המוכר מיום שבת בצהריים, הוא החמין העיראקי אוכלים אותו כמו חמין רק שהוא עוף אורז והכי חשוב ה'ל(התבלין המסורתי) קצ'רי:בדומה למג'אדרה זה האורז עם אדשים ק'צרי שאוהבים לאכול אותו עם סלט ושמנת פאצ'ה-קיבה ממואלת סד'ק-מעיים ממולאות מחא'שה-הממולאים העיראקים עמבה סמבוסק סביח-מאכל מוכר מהארץ, נעשה המאכל הלאומי השני אחרי החומוס ופלאפל זה ביצה,חציל,עמבה וסלט בפיתה, במקור נקרה בבינג'ן אבל בארץ קרו לזה סביח עורוק=קציצות עם ירק סלונה-מאפה דגים מתוקים:באבאע'ה-השם נשמע מצחיק אבל עוגיות עם תמרים מעולות שאני אשית חולה עליהם, זנגולה גם מעולה ויש עוד מלא לא זכור לי כרגע

למעלה