מאכלים אותנטיים

מאכלים אותנטיים

שמתם לב כמה מהמאכלים הנחשבים אותנטיים בנויים על מוצרים שאינם של המקום? האיטלקים מתהדרים בפסטה (סין) עם רוטב עגבניות (פרו) בתאילנד כמעט בכל תבשיל יש תירס גמדי (מקסיקו) וחלב קוקוס (ברזיל) המאכלים הלאומיים של הרבה מדינות באירופה מבוססים על תפוחי אדמה (פרו): הולנד - צ'יפס עם מיונז, גרמניה - תפוחי אדמה בכל תבשיל, אנגליה - Shepherd's pie... אנגליה - תה? (סין) הודו - גם תה ולנו יש פלאפל

ומה באמת מקורם של:

גבינה בולגרית גלידה אמריקאית תרנגול הודו קפה טורקי ובטח יש עוד דוגמאות. המוצא מגדיר את המהות.

נקניקיות

בכל אוסטריה (וחלק משאר אירופה?) נקראות ווינר. בווינה נקראות... בלינצ'ס הונגרי הוא בכלל פולני. בהונגרית המעדן נקרא פלצ'ינטה. על תרנגול הודו כבר היה שירשור בפורות תרבות עברית מעורב ירושלמי אאז"נ נקרא בירושלים אחרת (אם קיים שם) אבל פיסטוק חלבי באמת הגיע מחאלב, לא?

יכוליות שבנקניקיות טעיתי

ובכל מקום נקראות פרנקפורטר חוץ מפרנקפורט שם נקראות ווינר. אחד מהשניים.

nutmeg

New member
מזכיר את הבדיחה

על שני הפולנים שהגיעו לניו יורק בפעם הראשונה ורצו להרגיש 'מקומיים'. הם הלכו לדוכן hot dogs קנו את מה שקנו בלחמניה והתיישבו לאכול בפארק. הפולני הראשון פתח את הלחמניה שלו ושאל את חברו: "ואיזה חלק של הכלב אתה קיבלת??"

אמריקע בלבד והרבה יותר מאוחר

sausage, באנליקנית כמעט תקנית (אם לא טעיתי באיות). באמריקע על שם הכלבים שנוהגו בכרכרות בהם נסחבו אותם מאכלים משובחים. לשם הובאו עלידי מהגרים גרמניים וממילא פרנקפורטר או ווינר במקור. אח"כ חלה הבחנה, הסאוסג' נשמר לתיאור מיעים ממולאות (?) וכלבים חמים יובאו מעבר לאוקינוס חזרה לעולם הישן. או שלא.

גנגי

New member
התכוונת

למעיים ממולאים, ודאי.. אבל האיכס נותר. כלב חם זה ג'ינג'ר ישנה עליי בלילה. אחחח.... זכרונות מדמיעים..

כן, רציתי לשאול אותך

אז מה? דיברו על אוכל עם "מוצא". איפה הגיאוגרפיה בכלבים? וחוץ מקה, איך אתה מתכנן להרביץ הופעה בפארק אם אתה עדיין ער?

Tonjin

New member
כי אמרת

"ובכל מקום נקראות פרנקפורטר חוץ מפרנקפורט שם נקראות ווינר" - אמריקה ואנגליה לשיטתי הן כן מקום ואפילו די חשוב... מה גם שהשרשור עסק בגלגוליו של אוכל (או איך המאכל הלאומי במקומות רבים מורכב ממוצרי יסוד שהם לא Native לו) - כלבים אמנם לא חזקים בגיאוגרפיה אבל הם כן מתגלגלים הרבה, כולם יודעים את זה... אבל עזוב שטויות, איך היה בפארק? ואיך לעזאזל הצלחת להגיש לשם את קמת ב5:00 בבוקר?

קם? מי הלך לישון?

על איידו אני מניח שאין צורך להרחיב - הקאטות היו יפהפיות, ובליווי ההסברים סביב כל קאטה הצלחתי להבין מה אני רואה. הצטערתי שצבר ארם לא הגיע, אך כנראה ההתראה הפעם היתה קצרה מדי. קאזה ארשי אייקיג'וג'טסו - לטעמי היה מדהים. שימעון הפגין שליטה מרשימה בחרב ובג'ו, בצורה שדי בברור בלבלה את אנשי הקוריו (מסתבר אולי שהיאמבושי היפמים השפריצו קי אחרת מהסמוראים?). ראיתי בבוקר לפני הההגעה את "אחרי הגשם", יום קודם את "הסמוראי האחרון" - מכניס דברים לפרופורציה מסויימת. קשה לתאר בכתב קאטת חרב. קשה עוד יותר אם אני לא יודע קנג'י או חרב יפנית. כן מעניין היה לראות הדגמת ספוקו - ליתר דיוק את הקאטה באיידו של העוזר האחראי על עריפת הראש - ולהשוותה ל"סמוראי האחרון". מעניין היה לראות גם הבדל בגישות - באיידו השליפה עצמה הינה שלב אחד לפני סיום הקרב, בקאזה ארשי יוצאים מנקודת הנחה של חרבות שלופות בשני הצדדים - ומשך הקרב ארוך משמעותית. אתה מתעסק קצת עם איידו בכלל או עם חרב בפרט שם? בלי קשר לכל השאר - את ארה"ב אני לא לוקח בתור דוגמא לכלום.

Tonjin

New member
לא מספיק...

המורה שלי מפמפם לי פה ושם חרב כי זה עוזר להבנה של יד-ריקה ובשלבים המתקדמים אצלנו נדרשות גם טכניקות חרב... אני מקווה השנה להתחיל ללמוד גם חרב בנפרד... איידו או קנג'וטסו או אולי אם השניים הקודמים לא יסתדרו מבחינת לו"ז אז אולי קנדו (הציוד פשוט יקר בטירוף ודורש המון אחזקה שאין לי כרגע זמן וכוח לעשות, מה שכן זה הרבה יותר זמין) תגיד - על איזה אנשי קוריו אתה מדבר?, להבנתי שימעון היה איש הקוריו היחידי... לא? ואמריקה - זוהי מה לעשות אמריקה.... היא לא דוגמא לכלום זה נכון, אבל בדיוק באותה דרך שכדור הארץ הוא לא דוגמא לכלום: הוא גדול מכדי להכליל, יש לו דוגמא ודוגמא נגדית לכל נושא, הוא באורח פלא מתנהל יותר טוב מכשהיית מצפה ונוסף לזה טוב שהוא כאן (לפחות במובן שכל האלטרנטיבות המוכרות כיום פחות מוצלחות)

גנגי

New member
מעורב ירושלמי

נקרא בירושלים "מעורב". יש הגורסין שמאז המצאת המעורב הירושלמי הידלדלה אוכלוסיית חתולי הרחוב של נחלאות פלאים. מישהו צריך קורס קצר בלוגיקה?

<סטקיית חצות עומדת לנגד עיני>

חתולות. לא רחוב ולא שומדבר.וגם בהגייה אשכנזית משוםמה. אבל האם גנגי מתכוונת ש: אכלת מעורב-אכלת חתולה, או שהחתולות אכלו שאריות המעורב וזה היה סופן. או גם וגם? אני לא אוכלת מעורב בגלל הלבבות האומללים. אני רואה אותם וחושבת, שבע תרנגולות באיבחה אחת. אללי.

למעלה