מאיפה פורשה???

Montoya

New member
מאיפה פורשה???

לאחר חיפושים רבים באתר הרשמי של פורשה ובעוד מקורות נוספים עדיין נשארתי אם השאלה: איפה מיוצרת מכונית העל הזאת? לפי השם נראה שבצרפת... לפי המראה נראה שבגרמניה... לפי הסגנון נראה שבאיטליה... לפי המחיר: באנגליה... או שאולי בכלל (כרגיל) בארה"ב?..

חיים_K

New member
הוכחות למה ? שפורשה זה גרמני ?

זה כמו להוכיח שהשמש תזרח מחר... פורשה זה גרמני, עלי
.

חיים_K

New member
גרמניה !!

וולפסבורג אם איני טועה. המכוניות הראשונות של פורשה התבססו של מכללי פולקסוואגן. פרדיננד פורשה, מקים החברה הוא גם המהנדס המקורי של החיפושית. מה זה כרגיל ארה"ב ? ממתי אמריקאים יודעים לייצר מכוניות ספורט
(פרט לוייפר, קורבט ובודדות אחרות)

Montoya

New member
לא זה סתם התבדחתי

עזוב זו הייתה סתם בדיחה... הרי תמיד לא משנה על איזו מדינה אנחנו מדברים אנחנו תמיד מגיעים בסוף לאמריקה... מה לא??

kitt

New member
וולפסבורג הוא המפעל של פולקסווגן,

פורשה מיוצרת בשטוטגארט (כמו מרצדס) ועוד קצת גיאוגרפיה אודי - אינגולשטאט BMW - מינכן פולקסווגן - חטיבת המסחריות - המבורג או האנובר מרצדס - שטוטגארט פורד - קלן kitt, מורה לגיאוגרפיה לעת מצוא

pomelit

New member
המורה המורה

אולי אתה גם מורה להיסטוריה? מה זה כל הסיפור בין פולקסוואגן והנאצים?

kitt

New member
בשנת 1933 או 1934 פנה היטלר לפורשה

ד"ר פרדיננד פורשה, הסבא של יו"ר פולקסווגן-אודי היום בבקשה לתכנון רכב לכל פועל. בשנת 1936 הציג פורשה את השירטוטים הראשונים של החיפושית ובשנת 1938 הותחל ייצורה. בשנות המלחמה בגלל מחסור בדלק החיפושיות הוסבו לעבודה על פחם (כמו קטר קיטור ישן) ובתכל,ס הייצור האמיתי התחיל שוב בשנת 1948. ועוד פרט טריוויה קטן בקשר לחיפושית - החלק היחיד שלא הוחלף מעולם בחיפושית הוא המנעול של מכסה תא המטען. kitt, בשירות מערכת החינוך בניסיון להפוך את שיעורי היסטוריה וגיאוגרפיה למעניינים

Klony

New member
שכחת כמה פרטים...

1.רוב המטות של החברות עברו לברלין (אני אומר את זה בשביל שלא יתבלבלו בין מפעל למטה). לפורשה מרצדס ולפולקסוואגן יש כמה מפעלים בגרמניה: לפורשה יש עוד מפעל שבו ייצרו את ה SUV (קייאן) החדשה של פורשה. אל תשכח שלמרצדס יש הרבה חטיבות שלא לדבר על פוך (החברה אוסטרית אבל הם מיצרים עבור מרצדס את ה-G קלאס בגרמניה) תיקון קטן+פירוט בקשר של פולקסוואגן והנאצים: פרדיננד פורשה היה מועסק ע"י הממשלה הנאצית (והיה חבר במפלגה) כמהנדס ראשי שאחראי על תכנון רכבי המלחמה של הצבא הגרמני (לדוגמא את הקטר שהיה לו מספיק כח "לסחוב" את תותח העל "ברטה הגדולה" של הנאצים). היטלר הבטיח לעם במסגרת הקמפיין שלו מכונית לכל פועל, פירוש השם פולקסוואגן היא "מכונית העם". ובמסגרת עבודתו, פורשה תכנן את החיפושית. (לאחר המלחמה פולקסוואגן הופרטה, ועד היום יש ויכוח על הפיצויים לניצולי השואה שעבדו עבור פולקסוואגן, שטוענת שהניצולים עבדו בשביל ממשלת גרמניה ושהיא זו שצריכה לשלם פיצוים). ודבר אחרון, אני לא חושב שראוי לענות למונטויה אם הגישה שלו לא רצינית, אבל אם כבר עניתה, אז הרגשתי צורך להוסיף. מצמץ, כותב אליכם מבית של חבר.

גרמי

New member
ועוד כמה פרטים

מי שהחזיר את החיפושית לייצור היה קצין בריטי שהיה מופקד על חלק מהשיקום בוולפסבורג, והוא זה שהוביל את שיפוץ קוי הייצור ב 1948. אילולא הבריטים - לא הייתה לנו היום חיפושית.

מצמץ

New member
ובטח הם מזה מצטערים היום כאשר VW ..

רכשו את רולס-רויס ובנטלי (שם המותג רולס-רויס {של המכוניות לא של מנועי המטוסים} עובר בזמן הקרוב לBMW) נ.ב. אם הקצין עוד חי, אז בטוח עשו לו "שמיכה".

Montoya

New member
משהו נגד הגישה שלי?..

מצמץ היקר: מתוך ההודעות הרבות והמלאות מידע מדויק אני משאר לעצמי שאתה כנראה באמת "בגישה רצינית" וככל הנראה גם מבין יותר ממני במכוניות... אבל הרי שהפורום הזה נוסד לאנשים כמוני וכמוך: שכאלה כמוני ישאלו שאלות וכאלה כמוך יענו להם. חוץ מזה אם זה כבר נוגע בי אישית אז מה יש לך נגד הגישה "הלא רצינית" שלי?.. אני מתאר לעצמי שאתה מבוגר בערך בן 30 או משהו כזה... טוב אני בסך הכל נער בן 16... לכן ברור שיש לך יותר ידע בנושא. למרות שדרך אגב אני שרוף על מכוניות (ספורט בעיקר), מירוצי פורמולה, קרטינג...

מצמץ

New member
מונטי,

אני בערך בגילך (21) אין לי שום דבר נגדך אישית (אתה נשמע כמו אדם חיובי) אבל כשאתה פותח נושא (לדוגמא את הנושא על הפורשה) זה פשוט משקף/מראה שהשאלה שלך לא רצינית, ואתה לא יכול לצפות שנענה לך ברצינות/בכנות על השאלות שלך עם גישה שמרמזת שהתשובה שלנו לא מעניינת אותך ושאתה סתם מנסה להעביר את הזמן. כשאנשים בפורום שמבקשים עצה הם רואים איך אתה מביע את דעתך, ואם גישה כזו אתה גורם להם לחשוב שאנחנו לא יודעים כלום מהחיים שלנו (הומור בפורום זה דבר רצוי אבל בגבול הטעם הטוב) אני מקווה שתשתף אותנו בדעותך ושנלמד ממך פרטים וחדשות במידה רבה. בידידות, מצמץ

Montoya

New member
מצמץ...

קודם כל אהבתי את הכינוי שנתת לי
מונטי... זה מעניין... בקשר לרצינות ההודעות שלי אז ככה: אני פותח נושאים בפורומים רק כשיש לי שאלות קונקרטיות או הצעות קונקרטיות. וגם במקרה הזה שאלתי לא מתוך כוונה להעביר את הזמן אלה כי, תתפלא, באמת לא ידעתי איפה מיוצרת פרשה! אז אני לא יודע מספיק בעניין... אז לכן שאלתי! ותהיה בטוח שלא שאלתי סתם... בקיצור יהיה שלום

993TurboS

New member
פרידננד פורש היה חבר במפלגה הנאצית?

אתה בטוח? יש לך סימוכין? פעם דווקא שמעתי שהוא היה יהודי למחצה...

מצמץ

New member
פרדיננד פורשה

לאחר המלחמה ישב בבית הסוהר בצרפת בשל תפקידו בצבא הגרמני/ היותו במפלגה הנאצית. פרדיננד טען, כמו הרבה אנשים, שהוא לא תמך במדיניות הנאצית אלא היה חייב להצטרף למפלגה בשביל להגיע למקום טוב מבחינת קריירה (בזמן המלחמה מי שהיה חבר מפלגה היו לו תנאים מעודפים). לא נמצאו כל הוכחות או עדים ששמעו ממנו אי פעם משהו נגד היהודים או שהוכיחו שהוא היה פעיל במפלגה הנאצית, ולכן לא אמרתי שהוא היה נאצי. בזמן שהוא היה בכלא בנו טיפל בחברת פורשה (בנו גם עיצב את ה-911). לאחר שהוא השתחרר מהכלא בגלל מצבו הבריאותי הלקוי הוא המשיך לעבוד (בחברה שלו,לא בצבא) עד יום מותו.

למעלה