מאיפה מתחילים?

ב י ב ס1

New member
מאיפה מתחילים?

כבוד הרב שלום, אני באה מבית חילוני לחלוטין. תמיד היתה בי אמונה ותמיד הייתי בטוחה בה. אבל זה כבר זמן רב שיש בי את הצורך לשלב את האמונה באורח החיים שלי אך איני מוצאת את הדרך. יש המון דברים שאני רואה שאנשים דתיים עושים בלי להבין את המהות והתכלית ואני לא מסכימה איתם. אני לא מאמינה שהיות אדם טוב ויהודי טוב נמדד לפי אורך החצאית ודברים כאלה. ולכן הייתי רוצה לדעת איך אני יכולה להתחיל ? להחשף ליהדות, לתנ"ך? איך אני מוצאת את הדרך לשלב את האמונה באורח החיים בלי להבלע לשגרה של מעשיים שמפספסים את המטרה. אני רוצה גם להתחיל ללמוד. יש ספרים שאתה ממליץ עלהם למתחילים? בשפה פשוטה? תודה רבה

אופירA

New member
מנהל
שלב ראשון -

היכנסי לפורום "חוזרים בתשובה תמיכה" בתפוז, והעלי את שאלותייך שם. זו הכתובת הנכונה. תוכלי במהלך הדרך לשוטט בפורום, לשמוע, ללמוד, להתווכח, להתעצבן
- אבל בע"ה להרגיש בבית. אנחנו שם. היהדות היא דת של מעשים. כדי להבין את זה צריך ללמוד את זה. לכן בד"כ הדרך הנכונה להתחיל היא שילוב - מצד אחד לקיים מצווה אחת שהלב נמשך אליה ולהתחזק בה (נניח, הדלקת נרות, נטילת ידיים, או אולי הפרדה 6 שעות בין בשר לחלב וכו'), ומצד שני - ללמוד במסגרת שמלמדת השקפה יהודית מא"ב. בפורום חוזרים בתשובה ימליצו לך אנשים על ספרים ועל מסגרות לשמוע שיעורים והרצאות, מניסיונם. ספרי להם מאיזה איזור את בארץ. אני יכולה להמליץ לך על ספר בסיסי ישן מלפני שנים רבות, שאינני יודעת אם הוא קיים בחנויות או בספריות - "אמונות" (א' ו-ב') של הרב ישראל הס. דבר אחרון - והחשוב ביותר: יהדות לא לומדים מדתיים. זה מאוד מבלבל ומאוד מטעה...

שלב ראשון..

הוא: ההפנמה שאני לא מבין הכל. כשם שאיני מבין במכונאות רכב או בתיקון מכונות כביסה. אבל ישנו אדם שקיבל את ספר ההוראות והוא מבצע תיקונים ותיחזוקים על פיו - גם אם לי זה לא נראה וגם אם לי זה נראה מיותר או אף מקלקל. כל היא תורתינו הקדושה - ספר תחזוקת ותיקון האדם בגופו ובנפשו. ואם אני לא מבין בזה, אלך לאדם שלמד ועוסק בזה, שידריך אותי כיצד עלי להפעיל ולתחזק את הגוף שהבורא יצר והעניק לי/לנשמתי. שאל אביך ויגדך, זקניך ויאמרו לך. בהצלחה.

ב י ב ס1

New member
תודה על העזרה

אני מבינה ומפנימה את העובדה שאני לא אבין לא אדע וגם לא מתיימרת, רוצה או צריכה לדעת הכל . ואני גם מבינה שללמוד צריך מאנשים עם ניסיון בנושא אבל ברגע שלא מבינים מה עומד מאוחרי דברים קצת קשה להפנים אותם. ובגלל זה להתחיל בפעולות כמו להתלבש צנוע או לא לנסוע בשבת לא יתרמו לי דבר כי אני לא יודעת מה עומד מאחורי זה וכמה זה חשוב ורלוונטי. ובגלל זה אני אשמח ללמוד ולנסות להבין וזאת היתה שאלתי...איפה מוצאים את ההכוונה כזאת. ועוד שאלה שתהיתי לגביה. אני מסתכלת על אנשים מסוימים שהם דתיים או חרדים שמקשיבים לרב מסוים, ובשבילם הרב הזה כל מילה שהוא אומר היא קדושה כי הוא יודע הכל. הרב הופך לדמות על אנושית שיודעת הכל האם זאת לא עבודת אלילים במידה מסוימת?(השאלה לא באה במטרה לעצבן או לקומם אלא באמת הייתי רוצה לדעת מה היחס לרב ואיפה הגבול )

אופירA

New member
מנהל
חשוב ללמוד ולהבין מה שורש הדברים

משום שלקיים ללא הבנת שורש הדברים יגרום לתחושה חסרת טעם, ולשנאת המצווה. (אם כי, בשלב מסוים, כאשר בסיס הדברים ברור, מובן ומוכר, יש סיבה לקיים גם דברים שאין מבינים לגמרי, ע"מ להבין בהמשך. יש מצוות שחלק מההבנה שלהן היא הרגש תובנה המושג ע"י חוויית הקיום שלהן). אחד הדברים שצריך ללמוד היא משמעות אמונת חכמים ביהדות, שכוללת בתוכה גם כבוד לחכמי התורה ולגדוליה. הציות לגדולי התורה הוא אבן יסוד ביהדות, משום שהוא בסיס העברתה מדור לדור מאז משה רבינו שקיבל מפי הגבורה במעמד הר סיני ועד ימינו, והוא מבוסס על ההבנה שגדול התורה הוא בבחינת מי שקיבל תורה מהקב"ה כמו משה רבינו, וכשם שאין מערערים על הקב"ה, אין מערערים על גדול התורה. לא כל רב הוא גדול תורה, אבל יש כלים להבחין בכך, ולומדי התורה יודעים לקבוע מיהו גדול בתורה. האנשים המכבדים ללא עוררין את רבם מודעים לגדלותו בתורה, ומבטאים בהערצתם את כבוד תורת ה', ואת חרדת הקודש שמתייחסים אליה. הרב הוא מורה דרך בתורה, משום שלא לכל אדם יש גישה ישירה לידיעת אמת התורה העצומה והרחבה, אם לא שיציית לפסיקותיו של הרב וישמע את דבריו בצמא. כאשר האנשים מתחברים לרב - הם מתחברים לתורה, והם מתחברים לקב"ה. זה כעיקרון. בפועל - תלוי מי האנשים שאת רואה, תלוי מי הרב שהם מקשיבים לו, תלוי כיצד הם עושים זאת, ותלוי כיצד את מפרשת את מעשיהם.

למעלה