מאיפה מתחילים...?

• פותח הנושא odl
  • פורסם בתאריך

odl

New member
מאיפה מתחילים...?

שלום, אני בן 20 ורוצה להתחיל ללמוד על לנגן על קלידים. יש לי המון זמן פנוי ו- 1000-1500 ש"ח בתור התחלה. אין לי שום רקע במוסיקה, כך שאני צריך ללמוד הכל ממש מההתחלה (כולל תווים). אשמח לשמוע המלצות לספרים/אתרים שיכולים לתת לי את הרקע הבסיסי? האם באמת אפשר ללמוד לבד? או שאת ההתחלה חייבים לעשות עם מורה? האם לדעתכם אפשר להגיע לתוצאות סבירות בגילי? מחכה לתשובות, תודה.

bomba6

New member
גילך המופלג התכוונת

מוזיקה מתאימה לאנשים מגיל 3 עד גיל 99... או שזה מגיל יומיים עד 120? בכל אופן- אין דבר כזה גיל לדעתי במוזיקה. השאלה מה הגישה שלך לזה, עד כמה אתה אוהב, עד כמה אתה מוכן להשקיע, והאם בכלל מסתתר בך החוש הזה. אני למשל מעולם לא למדתי לנגן (קצת תווים במתנ"ס בילדותי), והכל משמיעה.. ככה שטיפים ממש אני לא יכול לתת לך, כי זה משהו שטבוע בי. מאידך, עד כמה שלנגן באורגן הוא דבר יחסית אינטואיטיבי (כי הכל מונח מולך ואתה רואה הכל, שלא כמו באקורדיון, או אפילו גיטרה) אני חושב שזה יהיה קצת קשה ללמוד לבד. לדעתי בהחלט כדאי לשקול כמה שיעורים עם מורה מוסמך או מישהו שמבין. יש איזה ספר שהרבה ממליצים עליו, "אורגנית עם כל שיר" נדמה לי, שמלמד צעד אחרי צעד איך לנגים שירים מוכרים.. זה יכול להקנות לך התחלה טובה מאוד בכל התחום הזה.. אני פשוט חושב שעם למידה עצמית, אם התוצאות לא לטעמך, זה מתסכל ואתה עלול לזנוח את זה. מורה יכול לתת הערות, ללמד טכניקות וכד'. (אני אישית לא סבלתי מורים למוזיקה, והם החזיקו אצלי מעמד בדיוק שבועיים.. כולם הלכו על הקטע הקלאסי, ונגינה דמויית פסנתר. איכס). אני מבין שאתה מחפש גם איזה כלי נגינה... אז תסתכל בדף הזה, יש אשכול של מישהו שכבר שאל. הכי טוב ללכת לכלי זמר ולחפש איזה אורגנית פשוטה בשביל ההתחלה. כבר אמרתי פעם שאני ממליץ על אורגניות של קסיו למתחילים (אורגניות מעולות בתמורה למחיר הנמוך) אבל בארץ קשה להשיג אותן. בהצלחה!

למעלה