מאיפה מתחילים?

Alleycat74

New member
מאיפה מתחילים?

הי לכולם. אני חדשה פה לא אובחנתי כצליאקיסטית אבל אני מראה המון סימפטומים שונים ועד שאני אקבל את בדיקת הדם החלטתי שלא יזיק לזרוק את הגלוטן.... מה שנקרא - אם לא יועיל לא יזיק (לפי מה שקראתי זה לא יזיק לאף אחד כי רוב בני האדם רגישים אליו במידה זו או אחרת). בלי קשר לזה כבר 7 חודשים אני נמנעת בכלל ממוצרי חיטה ומח לבן אבל המשכתי לצרוך קמח שיפון ומוצרים שונים אחרים שיכול להיות שמכילים גלוטן. אז איפה מתחילים? מה כדאי לקנות, מה לא לקנות וכו'? לחם אני לא אוכלת בכלל (בגלל החיטה בעיקר כי גם לחמי השיפוןן מכילים גם קמח חיטה) אבל בעלי חולה לחם וחשבתי לקנות לנו אופה לחם כדי להכין לו ככרות קטנות וטריות (אחרת הוא קונה כיכר כל יום, אוכל בערך חצי וזורק את השאר) וחשבתי שאם אני אכין גם לו לחם נטול גלוטן אולי גם אני אוכל לחזור לצרוך לחם ואולי זה אפילו יהיה טוב בשבילו.... בחודשים האחרונים אובחנתי כסוכרתית (טרום סכרת או "תסמונת מטבולית"), התגלו בעיות שונות בבלוטת התריס, נפיחויות, גזים, תקופות של שלשולים או עצירויות וכבר כמה שנים טובות (מאז הצבא) שאני סובלת בעית עור שנקראת דרמטיטיס ("אסתמה של העור") שהיום לראשונה הסתבר לי מקריאה של מאמר על צליאק שהיא סימפטום מובהק לרגישות לגלוטן! הרופאים שלי הם נורא קונבנציונליים -כל אחד מסתכל על התחום הצר שלו ורוצה רק לדחוף תרופות לבעיה הספציפית שהוא מכיר וכך יש לי רשימת מרשמים לתרופות נגד הסוכר, הכולסטרול, הטריגליצרידים, קרמים לעור, ביופסיות וייעוץ לפני ניתוח לבלוטת התריס...ואף אחד לא חשב על זה שאני אדם שלם ושכל הדברים האלה יכולים להיות קשורים!!! את התרופות האלה אני לא מתכוונת לקחת. שיניתי את התזונה שלי וירדתי 15 קילו ב- 7 חודשים. אבל כמו שאמרתי אני רוצה עכשיו לרדת מגלוטן לחלוטין ולכן אשמח לכל עזרה!!!

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

קודם כל - קמח שיפון בהחלט מכיל גלוטן. אנחנו, עם התגלות המחלה, רכשנו אופה לחם, ואנחנו אופים יופי של לחמים ללט גלוטן (מקמח מרמולייט מסובסד שנמצא כמעט בכל סופר רגיל וגם מחירו נורמלי - מקסימום 3 ש"ח לחבילה). באתר העמותה יש מתכונים, ולקחנו משם. את הלחמים ניתן לשפר עם שומשום, פרג, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול - כך שלא את ולא בעלך צריכים להתנזר מלחם, תהנו ממנו יחד...אם תגלגלי למטה תראי המלצות של מה שניתן לקנות כעת - בפסח, אבקות מרק, עוגות של אוסם, איטריות של אוסם, פריכיות של אוסם, שקדי מרק , אבל האושר הזה יילקח מאיתנו תוך שבוע - אז תקני עכשיו. (זה יהיה טוב גם אם יתברר שאת לא צליאקית...). אבל אם את עושה בדיקות דם או ביופסיה אחרי שנמנעת מגלוטן - לא תוכלי לדעת בוודאות,ופה את יכולה אולי לפספס.... הסדר בד"כ הוא הפוך, קודם הבדיקות (דם וביופסיה) ורק אחר כך מזון נ"ג. כל רופא מבין יבקש ממך להיות בתזונה רגילה ולא נ"ג לפני הבדיקות- בכדי שיוכלו לתת לך תוצאות אמת. בכל מקרה, כל המבחר שיש לצליאקים בפסח - יוכל לשמש אותך גם את יסתבר לך שזה לא הצליאק שמציק לך... בכל מקרה - ברוכה הבאה ותרגישי טוב....

Alleycat74

New member
תודה רבה!!!

אני בהחלט חושבת שללא קשר אם בכלל אני אבדק - תזונה נ"ג היא טובה יותר. תודה על הטיפים לגבי אוסם...אני אצטרך לראות מה יש להם כי יש דברים שכל החיים נמנעתי מהם ללא קשר לכלום (למשל אבקות מרק, שקדי מרק, פריכיות...). מותר לשאול איזה אופה לחם רכשתם? והאם יש המלצה על סוג או דגם מסוים?

Alleycat74

New member
../images/Emo46.gif תודה!

אוף....עד שמצאתי משהו שאני אוהבת לארוחת בוקר! חחחה
אני מכינה גרנולה לבד בבית אבל כנראה הגיע הזמן לוותר גם על זה!

לא נורא. יש דברים יותר גרועים...

הנה רעיון שמישהי נתנה פה - תנסי לאמץ: תשברי וופלים שמותר לצליאקים לתוך קערה, עם חלב או מעדן, ובתאבון. גם אני שלא מוגבלת מבחינת תזונה , מכינה לי יחד עם הצליאקית שלי לאות הזדהות איתה, ושתינו נהנות. למדנו לקחת הכל בפורפורציה. כל עוד זה רק אוכל ויש תחליפים - מחייכים.. קחי הכל בסבבה...

Alleycat74

New member
זה ברור!

הצרה היא שגם סוכר אסור לי חחחחה... אבל למזלי אני אוהבת פירות וירקות וקינואה (שאני יודעת שמותר) אז אני אסתדר. ואני מבטיחה לחלוק מתכונים כשיהיו לי כי אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות

Reznik

New member
מהקריאה הבנתי

שאת זורקת כבר עכשיו את הגלוטן מהתפריט, וזה לא טוב את הגלוטן מוציאים מהתפריט, עם כל האי נעמות של הנושא, רק אחרי בדיקת הגסטרו סקופיה, כי אחרת התוצאות לא יהיו אמינות. חוץ מזה, ברוכה הבאה

Alleycat74

New member
הבנת נכון

אבל מה שלא אמרתי זה שאני מטופלת על ידי 4 רופאים (אנדוקרינולוג, פנימאי, מנתח בלוטת תריס ורופא עור) ומאף אחד מהם אני לא יכולה להוציא בדיקה כמו שצריך. למעשה הפנימאי סירב אפילו לשלוח אותי לאנדוקרינולוג של הקופה גם כשהתלוננתי על תופעות שונות שמצביעות על בעיה. הגעתי לאנדוקרינולוג בעצמי באופן פרטי (ויקר!). אז החלטתי שנמאס לי מהם וגם בלי בדיקה ובלי אבחון לזרוק את הגלוטן לא יזיק לי. לא ציינתי למשל בהודעה הראשונה גם שמזה כמה חודשים אני סובלת מחוסר ברזל למרות תוספים שאני לוקחת ואף רופא לא מתייחס לזה למרות שאני מתריעה ושואלת ומזכירה להם שמעולם לא הייתי אנמית! בקיצור די נמאס לי מהמערכת הרפואית הקונבנציונלית. אז כל עוד משהו לא יזיק לי אני אנסה אותו.

אל תלכי לרופאים שאת לא מרוצה מהם

ושלא מקשיבים לך, ואל תשלמי לקופה שאלה הרופאים שלה. בגלל כמה רופאים אין סיבה לפסול את מערכת הרפואה הקונבנציונלית - הרופא שלי למשל הוא מדהים, מקסים, תמיד עונה על שאלות ומפרט, ותמיד מפגין ידע. אין בעיה להוציא ממנו בדיקות או הפניות לרופאים מומחים כשצריך, וכך גם שאר הרופאים שלי. כל רופא שהרגשתי איתו לא בנוח, פשוט לא חזרתי אליו - והלכתי לאחד אחר. היום כל הרופאים שאני הולכת אליהם הם כאלה שלא הייתי מחליפה.

אבל מדובר בבדיקות מאד פשוטות,

בסיסיות ולא יקרות. אלה בדיקות שנותנים אם יש חשש הכי קטן. תעברי קופה..... אל תוותרי על הבריאות שלך בגלל שטות כזאת.

למעלה