מאיפה מתחילים?

aaaaaa

New member
מאיפה מתחילים?

איך בוחרים באיזה אוניברסיטה ללמוד ואיזה מקצוע? יש כל כך הרבה, ואני לא יודעת מה כל דבר אומר בדיוק.. ואין משהו שמושך אותי במיוחד מבחינת עניין אישי.. מה שכן יש לי בגרות ופסיכומטרי טובים ככה שאני יכולה להתקבל לרוב המקצועות. אני משוחררת כשנה ורוצה להתחיל ללמוד שנה הבאה.. השאלה מאיפה מתחילים??

fighter21

New member
תגובה

א. מה דחוף לך, את בסה"כ שנה משוחררת, קחי את הזמן, תחשבי, תפגשי עם אנשי מקצוע בתחומים שמעניינים אותך, תלכי לימים פתוחים ותגיעי למסקנות.. ב. אפשר ללכת לאחד ממכוני הייעוץ. יהיה להם מאוד קשה אם תגידי שאין שום שום שום דבר שמעניין אותך בכלל מבחינת עניין אישי, אבל אולי בכל זאת תתאמצי ותמצאי משהו שכן מעניין אותך בייעוץ שכזה.. המחיר, לפחות במכון הדסה גם לא יקר במיוחד. ג. 'שיטת הטעימות'- אם נגיד את מתעניינת בעיצוב אבל לא בטוחה שאת רוצה ללמוד 4 שנים לתואר B.des בעיצוב אולי תוכלי להתחיל בקורס קצר בעיצוב של מספר חודשים רק לראות "איך זה".. כנ"ל במקצועות אחרים שמעניינים אותך. ד. אם עדיין לא מצאת ממש משהו שמעניין אותך תמיד אפשר להתחיל לימודים באיזה מקצוע כלשהו שיש לך איזה קשר אליו ולראות איך את מסתדרת והאם זה מצליח לעניין אותך, תביני שאפשר לעבור מחוג לחוג גם לאחר שהתחילו הלימודים. אבל שיטה זו רק כברירה אחרונה.. זה מצחיק שאני זה שנותן ייעוץ, אני אישית גם עברתי את כל השלבים ודיי הגעתי לשלב ד'..

aaaaaa

New member
תודה..

מה אתה לומד בסוף? הצלחת למצוא מה מתאים לך? ואגב זה לא ששום דבר לא מעניין אותי, זה פשוט שאין משהו אחד שמושך אותי במיוחד ושאני יודעת שבזה ארצה להתעסק בשנים הבאות..

fighter21

New member
אז אולי תגידי

מה מושך אותך אבל לא במיוחד.. תכתבי כאן רשימה מה מושך אותך לא במיוחד, אבל דיי מושך אותך. אני אישית עדיין לא התחלתי ללמוד אבל נרשמתי לכמה מוסדות. הקטע שאני לא יודע אם זה מתאים לי או לא, אני חושב שרק כאשר אני אתחיל ללמוד אני באמת אדע..

aaaaaa

New member
לאיזה

מקצוע נרשמת? ואיפה? יש כמה דברים שיכולים לעניין אותי.. הקטע שוב שיש לי לא יותר ממושג כללי על כל דבר ובנוסף יש שיקולים שונים מעבר למשיכה ועניין, כמו הביקוש של כל מקצוע (אני רוצה תואר שיהיה גם מה לעשות איתו אח"כ), הכנסה, אפשרויות גיוון בתוך התחום אותו אלמד (אני פוחדת להשתעמם מהר) וכו'.. מה גם שאני מאוד לא ממוקדת ויש מגוון של דברים שיכולים לעניין אותי כמו כלכלה, הנדסה, ראיית חשבון ומצד שני התחום של מדעי ההתנהגות (פסיכולוגיה) ומדעי החברה.. בקיצור בלאגן ואין לי מושג מאיפה להתחיל..

מאיפה להתחיל?

לקרוא,והרבה. יש מאמרים רבים על מקצועות ובחירת מסלולים וכו' כאן,ב"יורם","שנהר" ועוד... תהליך בחירת מקצוע הוא מתמשך,ואין מה לעשות,כדאי לעשות אותו באמת רק אחרי שקראת הרבה חומר ו/או התייעצת עם אנשים-זאת כדי להקטין את הסיכוי לאכזבה אח"כ מהמקצוע,מצידך.לאחר שתקראי את הנ"ל,כמובן שאפשר לשאול דברים ממוקדים יותר פה.. בהצלחה אניווי...

fighter21

New member
אוקייי

כלכלה וראיית חשבון אני מחבר לתואר בכלכלה והתמחות בחשבנאות. תנאי קבלה יחסית גבוהים אבל אמרת שיש לך בגרות + פסיכומטרי גבוהים ככה שתוכלי להתקבל בלי בעיות. מבחינת "אני רואה תואר שיהיה גם מה לעשות איתו אח"כ" אכן תואר כזה הוא סופר פרקטי וכלכלנים ורואי חשבון משתלבים בעבודות עם שכר יפה מאוד. תואר במדעי החברה לא קולע להגדרה של מה לעשות בסיום התואר. תואר במדעי ההתנהגות זה מאוד מעניין, אבל כדי להיות פסיכולוגית קלינית את זקוקה לתואר שני וגם זאת אפשרות. הנדסה זה תחום רחב מאוד משום שיש כל כך הרבה סוגים של הנדסות. הנדסת ביורפואה, הנדסת כימיה, הנדסת ביוטכנולוגיה, הנדסת ביוכימיה, הנדסת חומרים, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסה אזרחית, הנדסת מכונות, הנדסת חשמל, הנדסת תוכנה, הנדסת הסביבה..... ואוו יש עוד מלא חוץ מזה.. ואם חושבים על זה, תואר בהנדסת תעשייה וניהול משלב בין 2 תחומים שאמרת, הכלכלה, וההנדסה, וגם התואר מבוקש ויש לו דרישה בשוק ואכן יהיה לך מה לעשות איתו אח"כ. באשר לאפשרות גיוון, זה תואר מאוד מאוד מגוון ובוגריו יכולים להשתלב בסוגים שונים של חברות וארגונים. הכנסה גם טובה.

aaaaaa

New member
תודה.. קלעת בול

אכן לאחר בירורים והתייעצויות צמצמתי את האפשרויות להנדסת תעשיה וניהול, שלפי מה שהבנתי אפשר לבחור תחום התמחות של כלכלה וחשבתי גם על הנדסת אנוש (כחלק מהנדסת תעשיה).. והאפשרות השניה זה כלכלה דו-חוגי עם פסיכולוגיה או תחום אחר במדעי ההתנהגות/חברה.. איפה כדאי ללמוד הנדסת תעשיה וניהול? כמובן שיש את הטכניון אבל השאלה אם באמת יש הבדל מבחינת רמת הלימודים והתואר מאשר באוניברסיטאות אחרות.? האם יש יתרונות או חסרונות לתואר דו חוגי? מלבד העובדה שזה נותן לי מגוון של שני תחומים שזה מצוין בשבילי.. האם כל אוניברסיטה נותנת את האפשרות הזאת? ועם מה ניתן/מומלץ לשלב תואר בכלכלה?

fighter21

New member
היי

לפי מיטב ידיעתי התואר בהנדסת תעשייה של אונ' ת"א לא נופל מהתואר בהנדסת תעו"נ של הטכניון. נדמה לי שעשו פעם סקר בדה-מארקר שהראה שהכמות הגדולה ביותר של הבכירים במשק, במגזרים השונים, הם בעלי תואר בהנדסת תעשייה וניהול. כמובן שיש יתרונות וחסרונות לתואר דו-חוגי כפי שאת הזכרת היתרונות היא הרב-תחומיות. אגב הרב-תחומיות כבר מושרשת בתואר הנדסת תעשייה וניהול. לגבי חסרונות, כאשר בוחרים שתי חוגים משתי תחומים שונים ומנסים לשלב איכשהו ולעשות מע' שעות מסתבר לפעמיים שזה לא קל מבחינת העומס. כמובן שלומדים דו-חוגי אומנם משלבים בין שתי תחומים אבל לומדים קצת פחות מכל תחום. השילוב הנפוץ ביותר לשילוב עם כלכלה זה בדר"כ מנהל עסקים, אבל גם פסיכולוגיה זה דבר אפשרי ואפילו מאוד מעניין, אם כי פחות פרקטי, שהרי אם ברצונך להיות פסיכולוגית קלינית, בשביל מה לך ללמוד כלכלה, ואם ברצונך להיות כלכלנית- אני לא בטוח שתצטרכי באמת לדעת פסיכולוגיה ברמה כזו גבוהה. חוץ מזה ניתן לשלב לימודי כלכלה עם מדעי המחשב, סוציולוגיה, חשבונאות, סטיסטיקה, כלכלה חקלאית.. יש למשל תואר מעניין באונ' העברית שמשלב בין פילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה לתואר ראשון.. יש הרבה אפשרויות..

שיקולים בבחירת מקצוע

מצ"ב מאמר מעניין שעשוי לסייע בשלבים הראשונים... בהצלחה!

למעלה