מאיפה מתחילים?

aaaaaa

New member
מאיפה מתחילים?

אז ככה.. אני חיילת משוחררת (חודשיים) גרה בצפון הרחוק וחולמת על העיר הגדולה ועל עצמאות ומרחב מחיה וכו וכו.. יש לי סכום התחלתי של בערך 3000 שקל.. מאיפה מתחילים? יצא לי להסתכל בלוחות באינטרנט על דירות.. לאיזה פרטים לשים לב כשאני מחפשת (מלבד הסכום כמובן)? מה חשוב לשאול את השותפים בהתחלה? אם אני באה בלי כלום - לבד, בלי שיש לי עבודה וכו' - באיזה איזור בתל אביב כדאי לחפש דירה? וכמה גדול הסיכון שבלשכור דירה עם שותפים בתל אביב לפני שיש לי עבודה? כמה קשה למצוא היום עבודה בתל אביב? איפה מחפשים?

kkarinn

New member
נראה לי שכדאי שתמצאי קודם עבודה

ת"א מאוד יקרה, ו-3000 ש"ח זו התחלה טובה, אבל בהחלט לא מספיקה... אני במקומך הייתי מוצאת קודם כל עבודה

עבודה זה חשוב

ברוכה הבאה
.
את שותה? יש כאן בשפע. רשת ביטחון של 3000 ש"ח לטעמי זה מעט מדי: זה יחזיק אותך בערך חודש, לא הרבה יותר. ומה יקרה אם בסוף החודש לא נכנס מספיק כסף בשביל לשלם על החודש הבא? זה ישר להכנס לחובות - וחבל להתחיל ככה. אבל להתחיל לגשש ולהשכיל אף פעם לא מזיק, וכאן יש שפע של מידע מבחינת השאלות שהעלית. נתחיל מהמאמר הזה - המדריך למציאת דירה. הוא מפרט אילו דברים כדאי לחפש ואילו כדאי לבדוק. באופן כללי שווה לך להעיף מבט במאמרים (למשל, יש עוד אחד על הערכת עלויות, וגם אותו טוב לקרוא כדי להכנס לפרופורציות.). לגבי שותפים - כאן זה ממש משתנה מאדם לאדם. יש שרשור בטאגליינס על שיקולים בבחירת שותפים ששווה לך להציץ בו, ובעיקר כדאי לך לסדר בראש מה הדברים שאת לא מוכנה להם בדירה, מה הדברים שלא ממש יפריעו לך, ולדבר על הקו הזה עם שותפים פוטנציאליים. גם אם את לא מאה אחוז סגורה על זה כרגע, זה בסדר, את גם תמיד יכולה לבוא לפה, בשביל לחלוק ולהתייעץ - ואנשים שאולי כבר היו במקום הזה יוכלו לספר לך איך הם חוו אותו.

NightElf

New member
אז ככה...

אני עברתי לת"א מאשדוד בשבוע שעבר, אחרי חיפוש של חודש וחצי, ואני יכול לומר לך שזה ממש לא קל. 3,000 ש"ח הוא ממש ממש סכום גבולי למעבר לעיר אחרת, קל וחומר כשאין לך מקום עבודה מובטח בת"א. אני אישית החלטתי לעבור רק לאחר שהיה לי גב כלכלי של מעל 10,000 ש"ח, שאומנם לא חסכתי אותם בשביל מעבר הדירה, אבל עדיף שיהיה מאשר להתקע. כי כמו שאמרו מעליי, לא משנה כמה מחשבים ושוקלים את החשבונות, אם מפספסים חודש אחד אז החובות מצטברים ויכול להיות ממש בלאגן, במיוחד אם נותנים צ'קים מראש לתקופה ארוכה (חצי שנה או שנה), ויש מישהו שחותם ערבות בשבילך. הצעתי לך היא לעבוד כמה חודשים, לחסוך כסף ואז לעבור, למרות הלהיטות לעצמאות וחופש... אך אם בכל זאת את נעולה על עצמך : במה לחפש יש לך את מאמרי הפורום ושאלות שנשאלו לא לפני זמן רב (על ידי אפילו
). חשוב לשאול שותפים על הרגלים שלהם שאולי יפריעו לך ולהיפך (עישון, בע"ח וכו'). להגיע לת"א ללא עבודה ולצפות למצוא אותה, זה ממש הימור, במיוחד אם ישר משכירים דירה, אז קחי את זה בחשבון, אני אישית לא הייתי עושה דבר שכזה... עוד נקודה היא שרוב, אם לא כל הדירות, בעלי הבתים דורשים שטר חוב (ערבות) של ערב ושני ערבים, אז תצטרכי להביא ערבים אל מול בעלי הבתים ולהחתים אותם. בקשר למחפשים, יש לוחות שונים באינטרנט, בעיתונים וברחובות עצמם, מטיול קצר בעיר אפשר למצוא מקומות שמחפשים מוכרות, מלצריות וכו'.
בכל דרך שתבחרי

aaaaaa

New member
תודה על התגובות...

בהנחה שיש לי גב כלכלי (הורים, חסכונות וכו') מעבר ל 3000 שקל..כדאי לקחת את הסיכון? כי זה ממש קשה, שלא לומר בלתי אפשרי למצוא עבודה בת"א כשאני גרה במרחק 3 שעות נסיעה משם... יש עבודות שאפשר להרוויח בהן יותר משכר מינימום? יש סיכוי להצליח גם לחסוך תוך כדי מגורים בת"א? והכי חשוב - כמה זמן צריך לקחת כל העניין של מציאת דירה, חתימה על חוזה וכניסה לדירה בהנחה שהדירה פנויה באופן מיידי?

אני הייתי מציעה לך...

לפנות לשירות לקוחות כמו פלאפון יס ובהומלס ובמידה וקוראים לך לראיון לנסוע ואם זה מצליח להתחיל לחפש מקום מגורים בנוסף אם יש דודים באיזור שאפשר קצת להיות אצלם אז זה יכול להיות פיתרון אני עברתי למרכז גם מהצפון והיה לי משהו כזה ואני הצלחתי למצוא עבודה מהר... בהצלחה

כמה תשובות

משכורת מעבר לשכר מינימום קשה למצוא בימינו, אלא אם כן יש לך ניסיון בתחום ספציפי כלשהו כמו מחשבים. ואפשר לחסוך, אבל זה קשה, וזה בכל מקרה לא הרבה (במידה ואת מרוויחה מינימום). זה מאוד תלוי בכמה את חסכנית ויעילה וכמה את יודעת "לקמץ על עצמך" כשצריך. חיפוש דירה מאוד תלוי במה הדרישות שלך ועד כמה את מוכנה להתפשר. באופן עקרוני זה יכול לקחת גם כמה ימים מהרגע שאת רואה דירה עד שאת ממש נכנסת אליה, אבל זה יכול לקחת גם שבועות. לחפש בלחץ זה רע מאוד לדעתי, כי זה עלול לגרום לך להתפשר על דברים שחשובים לך, ובסוף תמצאי את עצמך בדירה שאת לא ממש נהנית לגור בה. אני הייתי ממליצה לך להסתכל בהומלס, ובעוד כמה אתרים (יש בקישורי הפורום הרבה אתרים של לוחות), לעשות רשימה של דירות רלוונטיות ולהגיע איזה יום לתל אביב, לראות את כולן ולהתחיל "להרגיש" מה המצב בשטח. באותה הזדמנות את יכולה גם להתחיל לברר על עבודות באזורים שרלוונטיים מבחינתך. ולמרות כל זה, אני לא הייתי ממליצה לך לעבור לתל אביב לפני שיש לך עבודה. זה נראה לי פשוט מלחיץ מידי.

למעלה