ההצעה שלי
- להתחיל עם בחירת מסלול לימודים: מה אתה רוצה ללמוד. זה הכי חשוב. יכול להיות שבסוף תחליט שהכי טוב לך להישאר בארץ, כי אתה רוצה להיות מורה לתנ"ך. איך עושים את זה? אם אתה חייל משוחרר, יש לך אפשרות שאין להרבה אנשים - לקבל ייעוץ לבחירה מקצוע דרך היחידה לחיילים משוחררים. אם לא, כדאי שתחשוב ותצמצם אפשרויות: באיזה מקצועות אתה חזק או חלש? מה חשוב לך בחיים (הרבה כסף, בטחון מקצועי, מקצוע מאתגר ומעניין וכו')? באיזה מקצועות אתה מדמיין את עצמך "כשתהייה גדול"? כמובן, שקיים ייעוץ כמו זה של היח' להכוונת חיילים משוחררים במכון הדסה - אבל זה עולה כסף (וגם בסופו של דבר, הייתי בוחרת לפי הלב, לא לפי מה שאיזה פסיכולוג יגיד לך). שנית, הייתי בודקת באילו מדינות, ובאילו אוניברסיטאות הכי כדאי ללמוד את המקצוע/ות שחשבת עליהם (נניח שצמצמת לרשימה של חמישה מקצועות). בקישורי הפורום יש רשימות דירוג של אוניברסיטאות, וניתן למצוא גם באינטרנט ייעוץ על המסלולים המומלצים. שלישית, כמו שאמר באז לורמן, זה בסדר שאתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות כשתהייה גדול. האנשם הכי טובים שאני מכירה לא ידעו גם בגיל 40 מה הם רוצים לעשות כשהם יהיו גדולים.