מאיפה מתחילים

alon perlmutter

New member
מאיפה מתחילים

אני מעוניין ללמוד בחו"ל, אבל קצת קשה להתחיל את התהליך מתוך ים המידע שיש באינטרנט, ואם יש לי כיוון לימודים מסוים, ומדינות מסוימות שאני רוצה להגיע אליהם, מאיפה להתחיל ואם יש אירגונים שיכולים לעזור.

alon perlmutter

New member
מקומות

הכיוון הכללי הוא מדינה דוברת אנגלית כמו ארה"ב או אוסטרליה, שגם ללמוד בספרדית בספרד זו אפשרות, והשאלה המרכזית איך מצמצמים את מספר המוסדות שבהם כדאי להתעניין?

berlinale

New member
ההצעה שלי

- להתחיל עם בחירת מסלול לימודים: מה אתה רוצה ללמוד. זה הכי חשוב. יכול להיות שבסוף תחליט שהכי טוב לך להישאר בארץ, כי אתה רוצה להיות מורה לתנ"ך. איך עושים את זה? אם אתה חייל משוחרר, יש לך אפשרות שאין להרבה אנשים - לקבל ייעוץ לבחירה מקצוע דרך היחידה לחיילים משוחררים. אם לא, כדאי שתחשוב ותצמצם אפשרויות: באיזה מקצועות אתה חזק או חלש? מה חשוב לך בחיים (הרבה כסף, בטחון מקצועי, מקצוע מאתגר ומעניין וכו')? באיזה מקצועות אתה מדמיין את עצמך "כשתהייה גדול"? כמובן, שקיים ייעוץ כמו זה של היח' להכוונת חיילים משוחררים במכון הדסה - אבל זה עולה כסף (וגם בסופו של דבר, הייתי בוחרת לפי הלב, לא לפי מה שאיזה פסיכולוג יגיד לך). שנית, הייתי בודקת באילו מדינות, ובאילו אוניברסיטאות הכי כדאי ללמוד את המקצוע/ות שחשבת עליהם (נניח שצמצמת לרשימה של חמישה מקצועות). בקישורי הפורום יש רשימות דירוג של אוניברסיטאות, וניתן למצוא גם באינטרנט ייעוץ על המסלולים המומלצים. שלישית, כמו שאמר באז לורמן, זה בסדר שאתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות כשתהייה גדול. האנשם הכי טובים שאני מכירה לא ידעו גם בגיל 40 מה הם רוצים לעשות כשהם יהיו גדולים.

alon perlmutter

New member
הכיוון

הכיןן קיים הכיוון הוא לתחום הכלכלה והתקשורת, השאלה איך לצמצם את מבחר האוניברסיטאות שקיים באינטרנט ואיך לבחור אוניברסיטה שנחשבת טובה, ואם בחירת אוניברסיטה זה בעצם השלב האשון של התהליך או שצריך להתחיל מדברים אחרים ( לדוגמא אין טעם לעשות sat אם האוניברסיטה שתבחר בסוף לא דורשת את זה )

boaz a1

New member
לימודים בחו"ל

אלון שלום, מכיוון שאת מסלול הלימודים שבו אתה מתעניין ניתן ללמוד בכל מקום וברוב האונ', עליך להחליט איפה אתה רוצה ללמוד. ההבדלים בין המדינות משמעותיים ביותר ולא רק מבחינת עלויות כלכליות. לגור בארה"ב כמה שנים זו חוויה שונה לחלוטין מלגור באוסטרליה למשל או אנגליה. ברגע שתחליט על המדינה יהיה יותר קל למצוא את האונ, שתתאים לך מכל הבחינות- תנאי קבלה. מיקום וכמובן עלויות. אשמח לענות על שאלות נוספות. בעז

berlinale

New member
איך לדעת אם אוניברסיטה טובה

הכי פשוט להיכנס לדירוגים. אמנם זה לא עניין מדעי, כמו שאני חוזרת ומטיפה פה, ואין להתייחס אל זה כאל תורה מסיני, אבל זה עשוי לסייע בסינון. חפש לפי university ranking, שם המדינה (לרוב הדיסציפלינות אין דירוגים בינלאומיים), ושם הדיסציפלינה (לא חובה, אולי גם כדאי לדעת אילו אוניברסיטאות נחשבות באופן כללי). בקישורי הפורום יש לדעתי את הדירוג של US News Report שנחשב לאחד הדירוגים העיקריים בארה"ב. והנה דירוג עולמי.

למעלה