מאיפה מתחילים?

אנונה11

New member
מאיפה מתחילים?

אחרי 5 חודשי נסיונות וגיל ביולוגי שלא עומד לזכותנו ומחזור פחות או יותר סדיר שמאז שהתחלנו בנסיונות רק משתגע החלטנו לפנות לרופא נשים כדי לברר אם הכל בסדר. אז כדי שנבוא מוכנים ועם ידע בסיסי, מה הם הברורים הראשונים שבד"כ צריך לעשות, ומה הם הטיפולים הראשונים שמהם בדרך כלל מתחילים? תודה.

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כמו בשיר ב'צלילי המוסיקה' : מתחילים מהתחלה a...b....c...
בדיקות דם - פרופיל הורמונלי. ציון של אורך המחזורים (בדיוק) אולי בדיקת US על מחזור טבעי בדיקות פרוגסטרון בסוף המחזור (בדרך כלל כל שבוע מיום הביוץ המשוער עד למחזור) לראות את ערכי הפרוגסטרון המעידים על הביוץ. אולי בדיקת זרע. זה מבחינת הרפואה. מבחינתך - שווה לחפש את הביוץ, על ידי ערכה לבדיקה עצמית או על ידי מדידת טמפ' הגוף.(ראי מאמר בנושא שיטת המודעות לפוריות, בקובץ המאמרים שלנו - בשורה הכחולה למעלה) כל זה שייך להתחלה. אם אין בעיה ידועה אין שום סיבה לעשות יותר מזה. אפילו אם הגיל הביולוגי הוא לא משהו - שווה להתחיל בבדיקות האלו. תשתדלי לא להלחיץ את עצמך ולא להיסחף ולהתחיל בכדורים לפני הזמן. 'בדרך הטבע - יפה פי שבע'
בהצלחה

אפרסקה

New member
אני מניחה שישלחו אותך לעשות פרופיל

הורמונלי, שזו בדיקת דם פשוטה לבדוק אם כל ההורמונים עובדים כמו שצריך... אולי ישלחו אותך לעשות חודש אחד מעקב זקיקים (אולטרסאונד שעושים כל יומיים מהיום ה-12 כדי לראות אם הזקיקים מתפתחים כמו שצריך). אולי את הבעל ישלחו לבדיקת זרע.אני ממליצה לבקש כי לפעמים מחפשים את הבעיה אצל האישה ובעצם היא אצל הבעל. וזו בדיקה פשוט ומהירה יחסית לחלק מהבדיקות שלנו... לגבי המחזור הסדיר: האם השתמשת בגלולות עד לפני חמישה חודשים? כי מחזור סדיר בזמן גלולות הוא בעצם סדיר בצורה מלאכותית, ואחרי שמפסיקים גלולות הוא הרבה פעמים משתגע ולוקח לו זמן לחזור למוטב... לגבי טיפולים ראשוניים זה מאוד תלוי בבעיה. אם יש בעיית ביוץ (למשל שחלות פוליציסטיות שאינן מבייצות) בדרך כלל מתחילים עם כדורי איקקלומין ליצירת ביוץ. אם יש בעיית זרע יש אפשרות להשביח זרע ולעשות לאשה הזרעה (בדיוק מה שזה נשמע
). אבל זה באמת תלוי בסוג הבעיה. משאירה מקום לאחרות לענות גם... בהצלחה!

אנונה11

New member
תודה על התשובות המהירות אבל...

אני לא כל כך חדשה אני בעיקר "אורחת פורחת" כאן כי ההתעסקות עם זה בעיקר מלחיצה אותי אז אני פה לעדכונים מידי פעם, ולקבל את עצתכן בשעת הצורך. מאחר וזה הריון שני אני מעריכה שלבדיקת זרע לא נשלח כל כך מהר, ועד היום ניסיתי לזהות ביוץ רק לפי הפרשות, בקשר לחום השחר יש לי שאלה, מאחר ואני נאלצת עדיין לקום לפחות פעם בלילה לפיצפון הראשון האם עדיין יהיה אפקטיבי למדוד חום בבוקר? כמו שהבנתי צריך לעשות את זה לפני שיורדים מהמיטה, מה קורה אם בלילה קמתי פעם אחת? תודה בנות על התשובות

פּוֹנְג

New member
אם יש לך שלוש שעות שינה אז זה בסדר

אם לא - אז זה פחות טוב. אגב, איכות הזרע יכולה להשתנות - שווה לבדוק.

ניקולה1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo66.gif

וכל עוד את ישנה 3 שעות רצופות זה בסדר גמור

קובולט

New member
אולי תמדדי חום שאת קמה לתינוק

אם יוצא לך אז לישון שלוש שעות רצוף רק נשאלת השאלה אם זה חום שחר או לא מישהי יודעת????

למעלה