מאיפה מתחילים..

המשך ..

קצת בעיות עם המחשב .. :)
אז אני חדשה כאן, עוקבת סמויה כבר מספר חודשים, והגיעה הזמן לעלות לשלב הביצוע ולכן אני מתייעצת אתכן.
בגדול, אני בת 41, לאחר כ-8 נסיונות של הזרעות והפריות מתוכן 2 הריונות מחוץ לרחם, התייאשתי,הגעתי עם הרופא שלי למסקנה לאחר גם היסטרוסקופיה תקינה שכנראה שהסיבה היא שהבעייה נעוצה בביציות ( כל הפריה אחת- שלוש ביציות תמיד היו החזרות אך לא שרדו),
הזרע של בן זוגי, נקווה שבסדר.
אני מאיזור חוף הכרמל , מאד מאד מתלבטת בין מסלול הדסה צ'כיה לאסותא/מנור - החזרה בארץ.
מצד אחד ממש ממש לא בא לנו לטוס לחול וגם לא לנסוע לירושלים, מאד נוח לעשות החזרת מוקפאים לדעתי או טריים בארץ (אולי באלישע- מישהי עשתה, המלצות ?)
אך במסלול בארץ, עושה רושם שאין כמעט נתונים על התורמת עד לרגע ההחזרה וגם אז הוא מינמלי, לא יודעת מפריע לי, רוצה לדעת פרטים עליה - איזו אינפורמציה מספקים ?
מצד שני -הכי נוח לעבור את זה בארץ- האם חברת מנור (רופאים מומלצים שעובדים עם מסלול זה? אשמח לשמוע ) אבל עד כמה הם אמינים? עד כמה מספקים דוחות על איכות העוברים?
עד כמה בודקים את הבריאות של התורמת ( שזה הכי הכי חשוב לדעתי- איזה בדיקות עושים לה ?) ומה אם זה לא מצליח ואין עוברים איכותיים ?
לא יודעת, מסלול קייב נשמע לי באינטואיציה כמו שוק בשר המוני ,
מסלול צ'כיה נשמע לי יוצר מקצועי .. (יש גם את ד"ר אריה יגודה שעושה נסיעות לצ'כיה הוא מהצפון, מישהי עשתה דרכו?)
ד.א - יש הבדל בין הדסה הר הצופים לעין כרם ? הם אמרו לי היום שהמסלול זהה לחלוטין,
טוב, זהו בינתיים, הפצצתי בשאלות :)
כל הכוונה , טיפ - יתקבל בברכה,
תודה מראש, חברות יקרות.

מנסה לעשות קצת סדר....
קודם כל ברוכה הבאה
הנתונים שתקבלי בכל המסלולים בארץ הם מינימאליים אין הבדל בין הנתונים שמקבלים מהתורמות בהדסה או במנור. ההבדל הוא שבהדסה ייתנו לך אפשרות "לבחור" בתורמת קודם לכן ובמנור לא. ואם נחשוב על זה בקול רם מידע על צבע עיניים שיער גוון עור גובה משקל והשכלה לא נותנים לנו כמעט שום מידע. ולצערי יכולה להגיד לך שאישית כל המסלולים מרגישים כמו שוק ביציות המוני....
יכולה לענות לך במידע שמתקבל מחברת מנור- את מקבלת את הדף עם המידע על התפתחות העוברים ואיכותם, על הדף יש את נתוני התורמת: תאריך לידה, צבע שיער עיניים גובה משקל ואם יש השכלה גבוהה. המידע הוא אמין
בדיקות בריאות הן די זהות, בדיקות ל HIV, הפטיטיס ומחלות מין עד כמה שידוע לי
אם תרצי מידע על המסלול דרך מנור מדיק אשמח לתת פרטים נכונים ללפני שנה
בהצלחה
איילת

לדניאלה

ברוכה הבאה,

גם אני שייכת למסלול מנור/אסותא ראשון והמידע שאיילת כתבה לך הוא מדוייק. במסלולי מנור והדסה עושים לתורמת גם X שביר ובמנור עושים בנוסף גם בדיקת גנטית לSMA (סוג של ניוון שרירים בתינוקות שגורם למוות שלא נדע מצרות).

תוספת

אני עברתי את התהליך לפני חודשיים אצל פרופ וייסמן אריאל עליו אני ממליצה
בחום. אם תרצי עוד פרטים או יהיו לך עוד שאלות אשמח לעזור לך.
בהצלחה

בהדסה בודקים לתורמת:

HIV, צהבת B וצהבת C, כלמידיה ,סיפיליס ו CMV
&nbsp
בדיקה גנטית לתקינות קריוטיפ , סיסטיק פיברוזיס באוכלוסיה הצ'כית , וX השביר.
&nbsp

לא ממש הבנתי למה את מתכוונת לבדיקות בריאות...
אם את מתכוונת לבריאות כללית או גם לבדיקות גנטיות?
מבחינת בריאות כללית לדעתי כן, בדיקות גנטיות במנור עושים גם SMA לא בטוחה שעושים קריוטיפ.
מה שכן במנור מגיעה מבחנה יחד עם העוברים עם DNA של התורמת שנמצא בתל השומר במידה ואת רוצה לערוך עוד בדיקות גנטיות

ברוכה הבאה!

אני ממליצה לך ללכת על מסלול הדסה. אגב, אין הבדל בין הר הצופים לעין כרם, זו אותו מסלול. אני אישית הייתי בעין כרם ומאוד אהבתי את הצוות המטפל.
הם מאוד מקצועיים, אמינים, שקופים, הכל מסודר ומתוייק בתיק שלך.
לגבי נתוני התורמת, את מקבלת אפשרות לבחור שבועיים לפני הנסיעה מבין כמה תורמות, שאת זה אף מסלול לא נותן לך. הצ'כיות יפיפיות, והמראה שלהן אירופאי לעומת האוקראיניות. את נותנת להדסה תמונה שלך ובן זוגך והם מנסים למצוא תורמות כמה שיותר דומות לך ובהתאם גם לבקשות שלך.
לגבי המידע על התורמת, אני קיבלתי הרבה יותר מידע ממה שאיילת כותבת, חוץ מגיל, גובה, משקל, צבע שיער, עיניים גם אמרו לי מה סוג הדם שלה, מה התחביבים שלה, ההשכלה שלה, כמה אחים יש לה, האם הם כולם בריאים במשפחה, האם יש לה ילדים משלה והאם זו פעם ראשונה שהיא תורמת.
יש המון הצלחות בהדסה, הרבה בנות מצליחות שם בפעם הראשונה או השניה (הן כתבו לי בפרטי), אבל לצערי הן לא כותבות זאת בפורום וממשיכות הלאה לפורומים של הריון.
מאחלת לך בהצלחה בכל מסלול שתבחרי.
אם יש לך שאלות ספציפיות את יכולה גם לכתוב לי לפרטי.

את צריכה לשבת עם עצמך ולעשות בעד ונגד
ולראות מה באמת הכי חשוב לך
מהנסיון שיש לי בפורום לא חושבת שיש להדסה יותר הצלחות מאשר במנור, כמו שבנות הדסה לא תמיד כותבות על הצלחה בהחזרה ראשונה כך גם במסלול השני
יכולה להגיד לך שהאוקראיניות לא פחות יפות מהצ'כיות, אם כי לא נראה לי שאנחנו באות לבחור תורמת על פי היופי שלה....
מהמקום האישי שלי יכולה להגיד לך שאני קיבלתי תורמת עם נתונים לא על פי מה שביקשתי אבל.... יש לי תינוקת שכל מי שרואה אותי איתה אומר ואו כמה שהיא דומה לך..... נפלאות הן דרכי האל

תחשבי האם חשוב לך עניין הנסיעה או לא. לי לדוגמא היה חשוב הרופא, רציתי להמשיך עם הרופא שאצלו עשיתי את טיפולי הפוריות וסמכתי כל הידע המקצועי שלו.
איילת

כרכום3

New member
את לא חיבת לטוס. יש החזרת מוקפאים בארץ

זה מה שאני עשיתי. לא טסתי בכלל. עשיתי החזרת מוקפאים, וכן... נכנסים להריון מזה

מאמינקה נראה לי שהדסה לא צריכים מישהי שתפרסם אותם...יש להם

אותך. צריך לעשות יתרונות וחסרונות בכל מסלול. גם להדסה וגם למנור יש חסרונות.
יש לי בת ובן מתורמות אוקראיניות והם יפהפיים וכשאני עוברת את הכביש תמיד נותנים לנו לעבור במעבר החצייה כשרואים אותם (וזה לא מובן מאליו בארץ שלנו).

אז באמת...
אני גם מאוכזבת מכמה דברים ממנור אבל התוצאה שווה את הכל.

תודה על העקיצה

אני יצאתי מאוד מרוצה מהדסה ואני יודעת להכיר את הטוב. אני לא ממליצה עליהם כי אני דואגת להדסה. יש להן מלא פציינטיות. הם ממש לא צריכים אותי. אני ממליצה עליהן כי אני רוצה לעזור לבנות חדשות שמתלבטות.
אגב, לא כתבתי משהו רע על האוקראיניות או שהן לא יפות , כתבתי שלצ'כיות יש מראה יותר אירופאי.
אני בטוחה שיצאו לך ילדים יפיפיים.
צר לי אם נעלבת.

למעלה