מאיפה מתחילים?

אמיתית10

New member
מאיפה מתחילים?

אני מעוניינת לאבחן את ביתי, בת ה-8.
היא בכיתה ב', מתוסכלת משיעורי בית כי היא לא מבינה אותם, מתקשה בקריאה וגם לא מבינה את התוכן הנקרא.
כמו כן היא רגישה מאוד לרעשים סביבתיים ומאד מאד איטית בהתנהלות שלה.

למי פונים? איפה מאבחנים? ומה מאבחנים?

תודה.

שלום אמיתית10,

כדאי להתחיל בכמה כיוונים:

1. בדיקות ראיה ושמיעה- כדי לוודא שהכל בסדר או אם יש בעיה שצריך לטפל בה.
2. לפנות להתפתחות הילד לאבחון של ריפוי בעיסוק ואולי בהמשך יפנו אתכם גם לאבחון של קלינאית תקשורת אם יתרשמו מקשיים שפתיים (שאולי הם המקור לקשיים בהבנה וברכישת הקריאה).
3. לתת לה בהקדם תמיכה של הוראה מתקנת כדי לסייע לה לצמצם פערים.

אני מעריכה שבתהליך האבחון של ריפוי בעיסוק תמלאו כל מיני שאלונים (אתם, המורה) ואם תעלה שאלה לגבי תפקודי הקשב יפנו אתכם להמשך בירור גם בכיוון הזה.

אל תתמהמהי עם הפניה להתפתחות הילד כיוון שמגיל 9 כבר לא יקבלו אתכם ולפעמים צריך להמתין מס' חודשים לאבחון ולטיפול.

הבדל גדול מאד:

ניצן הינה אגודה שמטרתה סיוע וקידום לאנשים עם לקויות למידה- יש לניצן מרכזים שונים בפריסה, שם מאבחנים וגם מטפלים (יש מרכזי ניצן שם גם עובדות מרפאות בעיסוק ומטפלים רגשיים שונים) ונותנים תמיכה של הוראה מתקנת, הדרכות הורים, קבוצות תמיכה ועוד ועוד...

המכון להתפתחות הילד: מכון שקיים בכל קופת חולים, בכל עיר ובכל בית חולים. מדובר בגוף רפואי שבראשו עומד/ת רופא/ה התפתחותי/ת ומקבלים שם מענה אבחוני וטיפולי רפואי ופארא רפואי: ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת, פסיכולוגיה ועו"ס.

לטיפולים ואבחונים במסגרת המכונים להתפתחות הילד זכאי כל ילד עד גיל 9 במסגרת חוק הבריאות הממלכתי (למעט ילדים סומטיים כגון ילדים עם אוטיזם, תסמונת דאון, פיגור שכלי, שיתוק מוחין וכו' שזכאים עד גיל 18 או 21 אני לא זוכרת במדויק).

בהרבה מאד מקרים, ילדים עם לקויות למידה וקשיי קשב מגיעים בגיל הצעיר יותר (לפני גיל ביה"ס) למכונים להתפתחות הילד על רקע של קשיים שפתיים, תפיסתיים, התנהגותיים, גרפו-מוטוריים, מוטוריים וכו'.

zivadina

New member
אני מציעה להתחיל מתיחקור של המורה

כדי להבין אם יש קשיי ריכוז.
אחרי שתביני איפה עיקר הקושי, תוכלי לדעת
במה להתחיל: האם באבחון רפואי של הפרעת קשב,
האם באבחון אצל מרפאה בעיסוק,
האם באבחון דידקטי של ליקויי למידה.

אמיתית10

New member
תחקור עם המורה

האם יכול להיות מצב שרק אני רואה קושי?

המורה לא מבינה על מה אני מדברת בכלל. היא אומרת שהיא אחת המובילות בכיתה.

למעלה