מאיפה מתחילים?

Unsteady

New member
מאיפה מתחילים?

היי, אני מעשנת סיגריות כמעט 3 שנים, רוב הזמן זה נע בין קופסה לקופסה וחצי, לעיתים טיפה יותר, לפעמים קצת פחות. ניתן להוסיף לעניין את זה שמדי פעם אני מעשנת נרגילה, ישנן תקופות שהייתי מעשנת רק לבד, שעתיים - שלוש פעם ביומיים לערך, בכל מקרה - מצב די אינטנסיבי... בנוסף לסיגריות. בנרגילה אני לא השתמשתי כבר כשבועיים, בינתיים אין לי צורך לזה בצורה אובססיבית, העניין שזה בא אצלי בתקופות, היה לי כבר בעבר, שלא עישנתי נרגילה חודש, ומשום מקום שוב התחיל העניין של כמעט כל יום ראש. הבעיה גם שיש אצלי בחדר, לכאורה כרגע ל"יופי", אבל כשהדבר מול העיניים... קשה. סיגריות אני לא מצליחה להפסיק, ניסיתי כמה פעמים - אף פעם לא עלה על שבוע - שבוע וחצי (וזה כשהייתי בחו"ל עם אמי). עוד מעט הקופסה הולכת ונגמרת, ואני כל הזמן אומרת לעצמי אחרי שהיא תיגמר אני לא אקנה חדשה. בייחוד כשכל העניין הזה של העישון נוגד אצלי עקרונות מהותיים שאמרתי לעצמי שאף פעם אני לא אעשן, ובעקבות היסטוריה משפחתית... מאיפה אני אמורה להתחיל ? אני אובדת עצות. תודה מראש.

שלום לך unsteady

ברכותי על הפניה שלך, זו בהחלט יכולה להיות התחלה של דרך חדשה ! ראשית בואי נעשה סדר, ניקוטין הוא סם, וכל עוד את צורכת אותו ממש לא משנה באיזה פורמט תעשי את זה, נרגילה, מקטרת, סיגריות...הכל אותו דבר, הוא משתלט ומנהל אותנו. מה שקורה הוא, שבגלל שהסם שולט בנו ומנהל לנו את החיים, אנחנו כאנשים שמייחלים לחופש נשחק איתו משחקי שליטה,כן נרגילה לא נרגילה וכו'... כל עוד הוא מסתובב במחזור הדם הוא השולט, נקודה. הדרך היחידה לשלוט בו היא להוציא אותו ממחזור הדם,(כמה ימים) ולנקות את המוח מכל מיני דפוסי חשיבה שהוא מחולל בנו. יש דרך לעשות את זה, ובהחלט אחרי שאכן עושים את זה, זוהי חוויה של חופש ואיכות חיים מדהימים. אשמח לענות על עוד שאלות, ולעזור,

Unsteady

New member
תודה על התגובה

השאלה מאיפה מתחילים בעצם? תמיד יצא שבסופו של דבר חזרתי לזה, שמעתי רק דברים טובים על הספר של אלן קאר "הדרך הקלה להפסיק לעשן", האם באמת הוא יכול לעזור? מה ניתן לעשות חוץ מזה? (כידוע עבודה על "הראש" אבל אני אישית חוזרת לזה למרות הרצון להיגמל ולא להשתמש בזה יותר)

בהחלט מאוד יכול לעזור

חוץ מזה את לא צריכה לעשות כלום, לקרוא אותו עם מחוייבות לפתיחות ואופטימיות. ודברים נפלאים יכולים לקרות לך, כמו להמון מליונים שנחשפו לשיטה של אלן קאר. את מוזמנת להכנס לאתר שלנו ולשוטט ולקרוא דברים מעניינים, מפי אנשים שעברו את זה. בהצלחה ואשמח לענות על שאלות נוספות,

Unsteady

New member
הפסקתי לעשן

כמעט שבועיים, הספר הזה באמת שינה את דעתי לגביי כמה דברים, בנוגע לעניין של ריכוז, הרגעה וכו', מה גם שיש שם הרבה מאוד דברים הגיוניים שמסופר על סיטואציות שונות בחיים שבהם כל מעשן נתקל. העניין שבראש - הפנמתי והבנתי את הדברים, שבעצם כל עניין העישון הוא אשליה ושטיפת מוח (מסכימה עם כל מה שכתוב בספר לחלוטין!) העניין שמבחינה פיזית, גופנית הגוף לכאורה "דורש" את המנה של הניקוטין, מדי פעם זה בא והולך... אחרי כמה זמן בערך אמורה לעבור ההרגשה הזו של "דחף" מדי פעם? כאמור, בראש הכל מובן, אבל "מפלצת" הניקוטין מדי פעם מתעוררת אצלי מבחינה פיזית, לא מנטאלית. תודה מראש.

למעלה