מאיפה להתחיל ?
אני לא ספרנית במקצועי ! מתוקף אהבתי לספרים, והרצון להנחיל לילדינו את האהבה הזו, לקחתי על עצמי פרוייקט, החיאת הספריה בקיבוץ בו אני חיה. כשנכנסתי בפעם הראשונה , מצאתי מבנה מוזנח, מטונף, ספרים מאובקים ומעופשים, מדפים קורסים שהספרים נפלו בערמות על הרצפה ומיני חיות שונות ומשונות בנו שם ביתם, מג'וקים ועכבישים ועד לנחשים ועקרבים
היום אחרי חודשיים של עבודה (בנוסף לעבודה הרגילה) המקום נקי, מסודר, הספרים (בינתיים רק ילדים ונוער) ממויינים, נקיים ואפשר לשבת בספריה בנעימים לשעת סיפור. עם ספרי ילדים ונוער קל לי יותר וילדים ונוער היו המטרה שלי. עכשיו הגיע שלב המבוגרים. הקל ביותר, זה לסדר אותם לפי א"ב סופרים ולגמור עניין. ההגיון אומר שצריך למיין לפי תחומים / נושאים ואז לפי א"ב. מה מקובל בד"כ ? איך עושים "קידום מכירות" לספריה ? האם באמת בכוחו של הספרן/ית לשנות את ההרגלים הרעים של אנשים ? אשמח ללמוד מניסיונכם.
אני לא ספרנית במקצועי ! מתוקף אהבתי לספרים, והרצון להנחיל לילדינו את האהבה הזו, לקחתי על עצמי פרוייקט, החיאת הספריה בקיבוץ בו אני חיה. כשנכנסתי בפעם הראשונה , מצאתי מבנה מוזנח, מטונף, ספרים מאובקים ומעופשים, מדפים קורסים שהספרים נפלו בערמות על הרצפה ומיני חיות שונות ומשונות בנו שם ביתם, מג'וקים ועכבישים ועד לנחשים ועקרבים