מאיפה להתחיל?

אוטודנט

New member
מאיפה להתחיל?

שלום, אנחנו שני זוגות שמעוניינים לארגן טיול בין שלושה עד ארבעה שבועות במזרח אירופה באזור חודש אוקטובר. לפי מה ששמענו יש המון מה לראות, גם מבחינת נופים וגם מבחינת תרבויות ואורח חיים. איך מתחילים לארגן טיול שכזה? באילו מדינות כדאי להתרכז? לאיזה תקציב להתכונן? אנחנו גם בעניין תרמילאות, או אולי קראוונים או רכב שכור ובתי הארחה, הכל הולך. נשמח לקבל עצות.

מההתחלה.

קודם כל לקחת בחשבון שאוקטובר זה כבר גבולי מבחינת מזג אוויר אבל זו עדיין לא סיבה לא לצאת, רק אולי לפסול את האפשרות של קמפינג. באופן כללי מזרח אירופה ערוך לתרמילאים ומטיילים, יש תרבות ענפה של טיולים, זה בא לידי ביטוי במסלולים מסודרים ומסומנים, אתרי קמפינג וכו.. בקשר ליעדים - בחודשים האחרונים דנו המון באזור של צכ'יה, אפשר בתור התחלה לעשות חיפוש בפורום או אפילו לדפדף עמוד או שניים אחרוה ויש דיון על הנושא עם קישור לדיונים קודמים במיוחד של נתי (הניק באנגלית). נראה לי שלארבע אנשים כדי לשכור רכב למרות שטיול בתחבורה ציבורית מאפשר " לרדת אל העם". עוד אני מציעה לעשות חיפוש בגוגל באנגלית לפי שם של מדינה , והמילים HIKE ו - ACCOMMODATION וכך תגיעו להמון אינפורמציה. מלבד כל אלו גשו לקישורי הפורום וגם שם תמצאו קישורים לאתרים של אכסניות ומסלולים. לגבי מחירים - לא ממש יודעת, אני רק יכולה לתת דוגמא אחת ללינה באכסניה בקיץ שעבר באזור צ'כיה משהו כמו 12 יורו לאדם ללילה כולל ארוחת בוקר. בכל מקרה ניתן למצוא את האינפורמציה הזו באתרים. זהו בינתיים, אם יש שאלות ספציפיות תשאלו, אבל באמת ממומלץ להתחיל מהמקומות שציינתי. בהצלחה.

tamax

New member
12 יורו זה נקרא מחיר לתרמילאי?

הבנתי שזה כולל ארוחת בוקר אבל עדיין נשמע יקר לתקציב תרמילאי. האם גם ברומניה המחירים גבוהים כל כך? האם יש חדרים משותפים (dorms) ברחבי מזרח אירופה ואם כן מה טווח המחרים? סליחה על מבול השאלות אבל גם אני מתכנן טיול למזרח אירופה בקרוב.

sela v

New member
12 יורו זה זול

במזרח אירופה, אני חושב שגם ברומניה, לפחות בבוקרסט. האופציה היחידה לרדת מהמחיר הזה זה לעשות קמפינג.

nynaeve

New member
רומניה

אני חייבת להודות שברומניה לא הינו בבית מלון/אכסניה אבל בהרי פאגארש היינו(לפני שנה) המחירים נעו בין מאה ליי למליון ליי ללילה לאדם חלק עם ארוחת בוקר וחלק בלי(אבל חלק גם בלי מים זורמים וחשמל-מה שאנחנו נהננו ממנו יותר...) אין לי כוח לעשות את המתמטיקה... אז זכרתי הכל מליון ליי אז היה שווה 133 שקל

ממליצה על בולגריה...

כיף של מדינה, יפה, אנשים נחמדים, לא עמוסה בתיירים (משום סוג), אוכל טוב, יין טוב, קפה טוב... וכמובן הכי חשוב הכל זול מאוד. פגשתי שם שני זוגות תרמילאים ישראליים, זוג אחד טייל שלושה שבועות והזוג השני חודשיים (אני חושבת שחודשיים זה מוגזם).

למעלה