מאיפה להתחיל?

בוציקה

New member
מאיפה להתחיל?

ילדתי את בתי לפני 11 יום. מהרגע הראשון התחברה לציצי ואכלה בתאווה אולם אז נאלצה להישאר לכמה ימים בבית חולים ואני שאבתי פעמיים ביום כמויות גדולות. הבעיה התחילה כשלקחתי אותה לרופא לראשונה והסתבר שהיא ירדה במשקל בערך 150 גר מרגע השחרור מה שגרם לרופא לגעוס עלי שאין לי חלב ואני צריכה לעבור לתמ"ל. היום אני משלבת חלב שאוב ותמ"ל (והיא עדיין לא עולה משמעותית אך נמצאת במעקב). הדברים שמטרידים אותי הם: א. אני לא מניקה והחלב נגמר. שואבת ושואבת והוא לא חוזר. מה עושים? ב. האם חלב יכול להיות דליל מידי ולגרום לאי עליה במשקל העוללה? הגדולה שלי ינקה במשך שנה וחצי ואני לא מכירה מצב כזה. מסתבר שזה לא כמו לרכב על אופניים... עיצות?

מינימי2

New member
מאיפה להתחיל

את כותבת שביתך נשארה בבית חולים ולכן שאבת פעמיים ביום. ייתכן שדפוס שאיבה זה גרם לירידה בייצור החלב שלך, וייתכן שלא. איש המקצוע הנכון לאבחון ירידה בייצור החלב הוא יועצת הנקה ולא רופא הילדים. במידה ואכן יש ירידה בייצור החלב יועצת מוסמכת יכולה להנחות את האמא כיצד להגביר את ייצור החלב וכיצד להזין את התינוק בנתיים, וכמובן כיצד לחזור להנקה מלאה. חלב אם לא יכול להיות דליל מדי... הוא מותאם לתינוקת שלך ומכיל את החומרים להם היא זקוקה. הבעיה יכולה להיות בכמות שכן שאיבות פחות אפקטיביות מהנקה, ואם את משלבת תמ"ל ייתכן שריקון השד מתבצע לעיתים רחוקות מדי. עד איזה גיל הייתה בבית חולים? כמה ימים הנקת אותה באופן מלא? כמה ימים את כבר מוסיפה תמל? כמה בקבוקי תמל היא מקבלת ביום? כמה הנקות? כמה דברים שכדאי לעשות בהקדם 1. לפנות ליועצת הנקה מוסמכת או לאחת ממרפאות ההנקה (כמו של דר ליבוביץ במושב אודים או של אסתר בבית חולים 'ליס') כדי לבדוק כיצד מתנהלת ההנקה ולקבל הנחיות לגבי הגברת ייצור החלב (ניתן להעזר גם בכמוסות חילבה או בכדורים במקביל לשאיבות). 2. להגביר שאיבות - לשאוב לאחר כל הנקה ולאחר כל ארוחה שהתינוקת מקבלת מבקבוק, כאשר ממשיכים לשאוב 7 דקות מכל שד ואחר כך עוד 5 דקות מכל שד לאחר שהחלב מפסיק לצאת. 3. להקפיד על מתן בקבוק בעל הזרימה האיטית ביותר
פניה ליועצת הנקה יכולה להציל את ההנקה ולהעלות אתכן על דרך המלך... אל תוותרי

למעלה