מאיפה להתחיל (?)

emanuel5750

New member
מאיפה להתחיל (?)

שלום חברים ! אני בן 17 ואני מתגורר בפילדלפיה. אני חובבן תוכנות אבל אין לי ידע קודם בתכנות. יש לי ספר C בעברית (לא הגדולים, אלא אחד של בערך 250 עמודים. ספר ישן), יש לי גם ספר C++ של 1000 עמודים באנגלית. אבל כשהתייעצתי עם ארכיטקט תוכנה הוא אמר לי לא ללמוד מהספרים כי הם יסבכו אותי. הוא ייעץ לי להתחיל עם מאמרים של C# מאתרים כמו מיקרוסופט. לפי מה שאני רואה מהאתר של מיקרוסופט ממליצים לי גם ללמוד יחד עם C שארפ VB. מה אתם ממליצים? ועוד - אני יודע שהנושר חרוש, אבל בכל זאת, אני מיוחד :] מה ההבדל בין SE לCS? אני למשל חושב על אוניברסיטת Drexel פה בפילדלפיה (אחרי התיכון) כי היא אחת המוסדות שמציעות תוכנית הנדסת מחשבים. מי שמבין (ואני רואה שהרוב פה מבינים) יוכל אולי על פי הקורסים להגיד לי מה עלי לבחור ומה יותר מתאים לי (אני רוצה להיות מהנדס מערכות תוכנה): זה הכל לתואר ראשון כמובן הנדסת תוכנה: http://www.drexel.edu/catalog/degree/software.htm מדעי המחשב: http://www.drexel.edu/catalog/degree/cs-bs.htm אגב, בשביל ההתעניינות - כמה מהנדס תוכנה מקבל בממוצע אחרי אוניברסיטה? ולאן רוב ההנדסה זורמת? לאיזה שוק בדיוק? תודה, עמנואל.

pxhfupy

New member
אני ממליץ דווקא על הספר הישן של C

לפני תחילת לימודי בטכניון, אני קראתי ספר אחד בעיברית גם לא מהגדולים) ואני חייב להגיד שזה ממש עזר לי בהתחלה. אבל כמובן לא מספיק לקרוא את הספר אלא גם לנסות לבד לתכנת תוכניות בסיסיות השאלה כמובן עד כמה הספר שלך ישן כי C היו כל מיני תוספות לC במהלך השנים וחשוב ללמוד לפי התקן הכי חדש. ולגבי C++ אני לא הייתי ממליץ להתחיל ללמוד לפני שתכיר טוב טוב את C

emanuel5750

New member
הספרים....

אחד - "המדריך לשפת C" מאת פיטר אייטקן, הוצאת פוקוס מחשבים/SAMS מהדורה ראשונה בעברית - 1996 שם המחבר באנגלית - Peter Aitken, ועל פי Amazon הספר יצא במהדורה המקורית ב1991. אגב, המהדורה העברית באה ב480 עמודים כולל נספחים, ודיסקט (שלא עובד חח) עם מהדר של Zortech חחח יש לי גם את הספר Code Complete של Steve McConnell (מהדורה שניה משנת 2004. אני יודע שכל מהנדסי התוכנה ממליצים עליו, אני פשוט לא בטוח מה לקרוא קודם). תודה.

emanuel5750

New member
אגב....

לא מצאתי פה כפתור עריכה, אז אני מגיב עם עוד הודעה: המהנדס שדיברתי איתו אמר לי להתחיל עם C# כי הוא יותר פשוט להבנה, וC וC++ רק יבלבלו אותי. אני לא יודע מה לעשות...אבל בינתיים אני ממשיך עם המדריכים והמאמרים של מיקרוסופט MSDN :]

yoniBLA

New member
יש מספיק דיונים בנושא בפורום שפות תיכנות...

הנה אחד מאתמול: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=89&msgid=101708689

botxf

New member
הסתכלית על הקורסים

ובעוד שאינני יודע מעדיף(זה תלוי בך, בהווי של האזור וכו, אני מניח שמשניהם תוכל להגיע לאן שאתה רוצה) אני רק יכול להגיד כמה כיף לך שאתה לומד בחול, שם הם מבינים את החשיבות של קורסים קצת יותר כללים כמו כלכלה פיסיקה וכו. הייתי מת לשלב איזה 2 קורסים של כלכלה בתואר מדמח. בארץ רוב התוכניות הרבה יותר חד גוניות שמציעות איזה קורס אחד כללי. אגב, מה השכר לימוד שם? לשנה?

emanuel5750

New member
שכר הלימוד....

ב Drexel University (ותודה לאל שהיא נמצאת 45 דקות ברכבת מהבית שלי) שנחשב TOP 100 באמריקה ועולה 40 אלף $ לשנה. אבל שמעתי שהמהנדסים יוצאים משם חד ממדיים וללא יצירתיות, אז אני שוקל אולי אוניברסיטה אחרת למרות שאין שם תוכנית SE אבל יש הרבה תוכניות מדעי המחשב לא פחות טובות ובפחות כסף. תודה לכולם. טוב שיש לי עוד כמה חודשים טובים לחשוב על זה ולראות לאן אני מגיע עם המתמטיקה שלי.

vinney

Well-known member
תוכניות מעניינות

נראה שמדעי המחשב (כמצופה) בעל נטייה יותר מדעית מתמטית (נכנסים קורסים כמו אלגברה לינארית, הסתברת, שלא נמצאים במסלול הSE), ואילו בSE הדגש יותר על פרוייקטים הנדסיים. זה בערך ההבדל גם בארץ בין התוכניות, אם כי החובות במתמטיקה בדרך כלל לא נבדלות. היקף הלימודים יחסית מצומצם, אבל זה מתאים לאמריקאים, שם כל תואר הוא כמו מה שבארץ נקרא "דו חוגי", כשחוג אחד ראשי והשני משני. ההבדלים האלה לא מהותיים, אלא אם כן אתה תכנס לתחום שממש דורש ידע מתמטי, וגם אז תדע להשלים אותו כבר (ממילא אנשי MIT יאכלו אותך בתחרות לשם, אז לא לדאוג
), כך שלך על מה שמוצא חן בעינייך, גם בארה"ב מבחינת מעסיקים אין הבדל גדול בין התוארים (תעבור על מודעות בMONSTER.COM, תבדוק בדרישות). לגבי ללמוד מספרים, אני לא ממש אוהד גדול של מייקרוסופט, וכשאני מנסה לקרוא משהו באתרים שלהם, אני הולך לגמרי לאיבוד, אז דווקא כן אמליץ על ספרים (ובמיוחד על ספר שנקרא ANSI C 2nd edition של Kernighan & Ritchie, באמאזון תמצא בכ$15), מתייחס אומנם לשפת C, אבל יחד איתה תלמד לתכנת כמו שצריך. לגבי שפות מונחות עצמים, אז יש את הספר (החינמי) של ברוס אקל (Eckel) בשם Thinking in C++ וThinking in Java (שני ספרים שונים, בעצם) באתר http://www.mindview.net , ובנוסף בפורום שפות תכנות בשאלות נפוצות (ב"למתכנת מתחיל") יש אוסף קישורים נחמדים עבורך. גם בקישורים יש שם כמה דברים מעניינים, תחטט.

למעלה