מאיפה כדאי להתחיל ?

• פותח הנושא ALIO
  • פורסם בתאריך

ALIO

New member
מאיפה כדאי להתחיל ?

שלום , אני חדשה כאן , וברצוני להיעזר בבעלי ניסיון , בני בן -10 לומד בכיתה ד' , הוא ילד מקסים וחכם מאוד יש לו אופי מאוד נוח , הוא ילד חביב ואלגנטי , וג'נטלמן שזה מאוד יוצא דופן לילדים בני גילו , באסיפת הורים המורה (חדשה) החלה להכיר את הבן שלי , וציינה בפניי שהוא ילד גאון מאוד , אך יחד עם זאות היא טוענת שקשה לו מאוד להתרכז בשיעור , ונראה שהוא לא נימצא בכיתה ..., כסוף סוף הוא מרים את היד הוא לא זוכר מה הוא רצה בכלל לומר . בבית אנחנו מגלים שיש לו קשיים בהכנת השיעורים , והוא בכלל לא זוכר מה הוא למד בכיתה ...העניין הוא שאחנו יושבים איתו המון על שעורי הבית וכבר נעשה מאוד מאוחר בלילה ...קשה לו מאוד לתאר ולספר מה עובר עליו במהלך היום , הוא שוכח לספר לנו , ואם יש מבחן הוא לא זוכר שיש , אנחנו כל הזמן מבקשים שירשום ביומן וזה לא תמיד נעשה, זה מתחיל להיות לנו קשה , כי הלימודים כבר מתחילים להיות מאוד תובעניים , והוא תלוי בנו כל הזמן . השאלה היא איפה מתחילים ולאן ? אנו רוצים שתהיה לנו דרך חלקה לאיבחון , אנו חברים במכבי ? אשמח לקבל מידע וכיוון . בתודה !!!

b a r b a i m a

New member
מאיפה כדאי להתחיל...

קודם כל הייתי משוחחת עם יועצת ביה"ס ומשתפת אותה - אני בטוחה שהיא תדע מה להמליץ לכם. אופציה נוספת היא - לפנות לרופא הילדים שיתן הפניה לנוירולוג ילדים. דבר נוסף אפשר לפנות למכונים המתמחים באבחונים כגון אניגמה, ניצן ולבקש לערוך לילד אבחון דידקטי. דבר נוסף-יש בפורום מאמרים שהייתי ממליצה לך לקרוא - הם מפורטים ומכילים את כל ה"טיפים" של איך לפעול ומהיכן להתחיל. בהצלחה

ALIO

New member
יש התחלה ...

לגביי יועצ תבה"ס אני די מאוכזבת כי היא ממש לא עושה את עבודתה , כל מה שהיא ידעה לעשות זה לתת לי לחשוב מה עושים , כך שבעצם אני ביקשתי מבה"ס מכתב לרופא זה היה רעיון שלי לפנות אליו , כל האספה אמרו לי שלא יודעים מה הבעיה של הילד שלי ? וזה היה די מוזר , כי בעצם לא 'קיבלתי יעוץ מיקצועי בכלל מבה"ס , גם אתמול ששאלתי את המורה מה עושים ? לאן הולכים ? היא אמרה לי שזה לא תפקידה ? לכן החלטתי לפנות לרופא הילדים , וכבר היום ניפגשתי עם רופא הילדים שלנו , ולבקשתי קיבלתי הפניה למכון קשב וריכוז בהרצליה ?(קופת חולים מכבי) , ההפניה כוללת נורולג וכו....האם זה נכון לעשות על פני איבחון פרטי? ------אנא -------שלא אעשה טעות כלשהי ----!!!! הייתי שמחה לשמוע אם מישהו היה שם , והאם זה כדאי ? האם עדיף איבחון פרטי? מה זה איבחון דידקטי ? אשמח לקבל לינק למאמרים למתחילים . שוב תודה

zivadina

New member
אבחון

כדאי לשאול את המורה אם ההתנהגות של הילד היא בשעורים מסוימים, או שיש בעיות בכל השעורים. במידה שהבעייה בכל השעורים, כדאי לפנות לאבחון רפואי של הפרעות קשב ורכוז, כמו זה שעושים במקצועיות רבה במכון הקשב של מכבי בהרצליה. אבחון דידקטי עורכים כאשר חושדים שלילד יש ליקויי למידה בתחום מסוים: או בקריאה, או בכתיבה, או בחשבון, או בשפה. אלו ליקויי למידה ספציפיים שמאובחנים על ידי מאבחן דידקטי, להבדיל מהפרעת קשב שמשפיעה על כל התחומים ומאובחנת על ידי רופא נוירולוג או רופא פסיכיאטר. את מוזמנת ללמוד על הפרעת הקשב באמצעות הספרייה שלנו:

ALIO

New member
מה זה קינסיולגיה ?

תודה עזרת לי מאוד . פנו אליי במסר אישי בנושא קינסיולוגיה , אשמח לשמוע חוות דעתך . בתודה

tuviar

New member
מרפאה לאבחון

בפתח תיקוה ישנו מכון איבחון בשם אורלנסקי

zivadina

New member
כדאי לשאול הערב את יועצי בית הספר

היום בערב ייפתח הייעוץ "הפרעות קשב בבית הספר" ותוכלי לצרף אליו את שאלתך. כל היועצים שם עובדים במסגרת משרד החינוך.

למעלה