מאיפה הוא מביא את השטויות האלו?

מאיפה הוא מביא את השטויות האלו?

זה קצר : @ ) שיעמום: "חוסר התענינות, חוסר תוכן מעניין שעמם: "גרם שיעמום, לא עניין. השתעמם: "הרגיש שעמום, לא מצא עניין. מתוך: מילון אברהם אבן שושן. נכון שתמיד אומרים לכם: כשאתם מגדירים משהו, אל תשתמשו במילה אותה אתם מגדירים, אז איך זה שאבן שושן עושה את זה? להגדיר משהו, שהוא רגש לדעתי הוא מאוד טיפשי, למשל ההגדרה של אהבה: אהבה: "חיבה רבה, רגש חזק של ידידות" אבן שושן. ואם תביטו במילון שונה, תראו הגדרה שונה ומשמעות שונה. זאת ממש חוצפה להגדיר רגש אם תשאלו אותי. כל פרשן חייב לדחוף משהו משלו אבל הקטע הוא, שכל אחד מפרש את הרגש בצורה אחרת. ובקשר לפירוש של שושן: ואם "אהבתי" את הסרט. זה אומר שאני ידידה שלו או שאני נמשכת אליו? אני יודעת שיש כמה פירושים למילה "אהבה" אז אם כבר מגדירים אותה, צריך לבקש מכל אדם בעולם להגדיר מהי אהבה בשבילו. "עצלות : רשלנות, חוסר רצון לעבוד" מה הקשר של רשלנות? "רשלנות : חוסר סדר, הזנחה. אבן שושן האם זה שאתה "עצל" אומר שאתה "רשלן"? תנו לי להבין דקה, לפרש משהו זה כמו להביע דיעה על רגשות. אז בפעם הבאה, שאתם מביטים במילון, תדעו שגם אתם יכולים לכתוב אחד. אוהבת את כולם מיכל:)

לתלתן אירי כחול

מצטערת לא הייתי, אבל תוכל להשיג אותי באי סי קיו 121847498 angelgirl מיכל

desert water

New member
לא מסכימה!

כי כאשר הוא מגדיר שעמום הוא לא משתמש ישירות שמילה משעמם שיעמום וכו´ רק כאשר הוא מגדיר מושג כמו "שעמם" הוא משתמש...וזה צודק בהחלט... מה זה שעמם? איש שמשעמם את רעהו! אם אינך יודעת מהו משעמם יש לך את ההגדרה הזו כבר בפני עצמה. כאן נגמר נושא אחד. נושא שני! שעמום, זה מצב מאוד קל להגדרה, זה לא כמו אהבה שכל אחד יכול להגדיר שונה, ברור שזה עניין סובייקטיבי, אבל בסופו של עניין מוסכם, כלומר? תנסי להסביר מתי משעמם לך... בשיחה עם אדם, כאשר אין לך עניין בדבריו לרוב, זה מוסכם, השונה פה הוא שאולי לי יהיה מעניין ולך לא. אבל עדיין אפשר להגדיר שיעמום מהו. ועצלות המקושרת עם רשלנות, לדעתי כן אלא כלולים אחד בשני, אבל ההגדרה היא אכן קצת כוללנית, חשבי, אם את עצלנית, למשל, אז את לא תסדרי את החדר, או שיתנו לך עבודה מסוימת ואת תתעצלי לעשותה סביר שתעשי אותה על הצד הפחות טוב והיותר רשלני. נכון, כל אחד יכול לכתוב מילון. אבל זו לא טענה יקירתי. רק ברכה לך! עידן.

desert water בשבילך

"שעמם" הוא פועל, של 4 אותיות (פיעל) ושיעמום יכול להיווצר, גם כאשר אין לך מה לעשות ולא רק כשמשהו משעמם אותך ועצם העובדה שאבן שושן, הגדיר מילה והשתמש באותו ה"שורש " (שעמם) של המילה היא לא נכונה. חשבת פעם למה הוא חידש 6 פעמים כל מילון (אני לא סתם אומרת הנה) הדפסה ראשונה : תשכ"ו הדפסה שניה : תשכ"ט הדפסה שלישית : תשל"ב הדפסה רביעית : תשל"ג הדפסה חמישית : תשל"ד הדפסה שישית : תשל"ה וזה ממשיך................ אתה יודע למה הוא חידש את המילון כל כך הרבה פעמים? 1) נוספו מילים חדשות למילון העיברי. 2) הוא מקבל הרבה כסף על כל הדפסה. 3) לפעמים הוא מוצא טעויות. ותמיד יש דרך/ צורה אחרת להציג הגדרה , אחרת הוא לא היה מחדש את המילונים כל כך הרבה פעמים. ובקשר להגדרה של עצלנות. אבן שושן לא יכול לשלב שני הגדרות ביחד אפילו אם אתה חושב שהן מתקשרות אחת עם השנייה. ואין בכלל קשר תפרש את זה איך שאתה רוצה. אוהבת את כולם :) מיכל

למעלה