מאיפה אני מתחיל?.

רשמתי לפני את המייל..

אני לא נוהג לרתום את העגלה לפני הסוס.. אבל למדתי ששיתןףפעולה תמיד עוזר לשני הצדדים... אני עדיין מחכה לתשובה סופית. ביקשתי מבעל העסק 400$ עבור התוכנה : בנייה והתקנה הדרכה והסברה תחזוקה למשך חצי שנה ------------------ 400 $ מה דעתך? האם הסכום הולם? אני עדיין מתלבט איך לבנות אותה או ע"י אקסס או ע"י VB אל מטאדור

i am so lol right now

לך תוריד מPSCODE קוד מקור בVB או כל שפה אחרת שתרצה. יש מליון דוגמאות כאלה, איך 400$ ? אני לא מבין.. אפשר להוריד מליון תוכנות מוכנות כאלה מDOWNLOADS.COM או תוכנות פתוחות מPSCODE.. אנשים מוזרים, אלה שמוכנים לשלם על דבר כזה.. במקומך, הייתי מוריד מPSCODE קוד מקור שיתאים לך, כמובן תערוך אותו טיפה, ותעשה ממשק בעיברית. זהו

../images/Emo6.gif

יש שתי סיבות שאנשים משלמים עבור תוכנות כאלה פשוטות: 1. הם רוצים תוכנה מותאמת אישית ובעברית (ראיתי הרבה אנשים שאונסים מערכת חינמית שאמורה לטפל בנושא Y כדי שתטפל בנושא X ומנסיון זה לא תמיד עובד ולעיתים גורם לנזקים שעסק לא רוצה לספוג) 2. אתה חושב שכל מפעיל חוגים במתנ"ס בכרמיאל וכל אופה עוגיות ברמת השרון יודעים שיש כזה דבר download.com? אתה חושב שהם ידעו איך לחפש שם ומה? איך להתקין? איך ללמוד את התוכנה לבד?
רוב האנשים המבוגרים מגיל 35~ מתייחסים אל האינטרנט כאל חידה גדולה...

shazbak

New member
..

בקשר לסכום אני לא מבין בזה.. בקשר לבניה לדעתי הכי נוח וטוב זה לבנות אותה דבר VB עם מסד נתונים של ACCESS..כל השאר נשמע לי אחלה.

vinney

Well-known member
לא כדאי

במיוחד אם אתה מתחייב לדברים לא מוגדרים כמו "הדרכה" ו"תחזוקה" למשך חצי שנה. כאלה דברים צריך לסגור לפי שעות, כי אחרת תמצא את עצמך מדריך ומתחזק חצי שנה בלי הפסקה, כל זה תמורת 2000 שקל.

ברנדל

New member
../images/Emo45.gif עושים מהם צחוק

לא סתם הם לוקחים סטודנטים תמימים.

../images/Emo41.gifאתה עובד למעשה בחינם../images/Emo3.gif

400 דולר עבור התוכנה+הדרכה+תחזוקה???? כבר עדיף להפוך בורגרים בבורגר-ראנץ' (תחשב ותראה) כמה נקודות חשובות: 1. גם אם המערכת שלך מאד פשוטה (והיא אכן מאד פשוטה) אם אתה נותן עבורה גם הדרכה תדרוש עליה 1000 דולר מינימום (זה לא הרבה כסף יחסית לכמות שעות העבודה שתשקיע אם אתה צריך ללמוד עכשיו הכל). 2. אל תתחייב על תחזוקה חינם למעט תיקון באגים שהוא אכן באחריותך. הוספת פיצ'רים צריכה להיות מתומחרת עבור כל פיצ'ר בנפרד. 3. תוכנה פשוטה כזאת בהחלט אפשר לבנות באקסס. הבעייה היא שאם יש שאיפות להרחיב אותה בעתיד זה יהיה מאד קשה (צריך לבדוק אם יש כזה כיוון) 4. החלק הכי חשוב בפרוייקט הוא אפיון מדוייק. אל תחסוך בזמן בשלב הזה ואפילו תכין ללקוח סקיצות של חלונות התוכנה (גרפיות) שיבין איך בדיוק הכל נראה ומה כל כפתור עושה.

vinney

Well-known member
לגבי 4

זה נקרא PROTOTYPE, וזה משהו שחובה לעשות. אסור לוותר על שלב הPROTOTYPE כי: 1. אחרי זה יגידו לך לשנות מסך 20 פעם, ולהוסיף ולהוריד שדות. ברגע שהמזמין חותם על האב-טיפוס, הוא מתחייב למראה, וכל שינוי אחרי זה יתומחר בגדר פיצ'ר. 2. זה מאפשר לך לחוש מה כמות העבודה שתצטרך להשקיע בפיתוח המנועים שמאחורי כל מסך. אב-טיפוס בד"כ בא עם הצעת מחיר. לצייר חלונות לא לוקח הרבה זמן, וזאת השקעה משתלמת מבחינתך.

vinney

Well-known member
לסיכום

להיות פרילנסר זה לא כזה פשוט, זה דורש ידע בחוקי מס, יכולת מיקוח והבנה של השוק. אל תקפוץ על כל הצעה שאתה מקבל, ובטח שלא תתן הצעות מחיר בלי לבצע סקר שוק ולהתיעץ. כדי לך לווקא שכל הוראות חוק המס מבוצעות, כי אחרת זה יחזור לך בבומרנג כשתתבע דמי אבטלה או תבקש החזרי מס עוד 10 שנים, וזה יהיה בומרנג מאוד כואב. על כל עבודה שאתה מבצע תדאג לקבל תלוש שכר בו רשום כל ניכוי מס שאתה חייב לעשות על פי חוק (זה אם מעסיקים אותך בתור עובד זמני/שעתי למשימה) או תדאג להיות רשום בתור עסק זעיר (פטור? מושג חדש) ולתת קבלה על הסכומים שאתה מקבל, ולדווח אותם בסוף שנת מס, ולדאוג לסגור את התיק שלך עם סיום היותך עצמאי. שום דבר לא צריך להיות שחור, כי כל דבר שחוק מתגלה ומשלמים פי 1000 מונים להלבין אותו. לגבי המחיר שהצעת - נורא מצחיק, אני מקווה שאתה עוד יכול לחזור בך מהמחיר הזה.

DadleFish

New member
קודם כל, מזל טוב.

עכשיו בוא נתחיל לעבור על כמה נקודות. קודם כל, אני ממליץ לך בחום לעבוד עם VB. ACCESS היא תוכנה פשוטה סדגש|, ויהיו דברים שפשוט לא תוכל לעשות איתה, או שתצטרך להזיע קשה מאוד כדי לעשות את זה. VB, לעומת זאת - ואת זה אני אומר מנסיון - תאפשר לך לעשות הרבה מאוד במעט מאוד השקעה. קיימות המון דוגמאות ל-VB, שיאפשרו לך לעבוד פשוט עם COPY-PASTE. אני בניתי ככה 95% מתוכנה שהיוותה פרויקט בתואר הראשון. אני עד היום לא יודע VB, ובכל זאת קיבלתי 100 בלי להתאמץ. נמשיך - לגבי תהליך העבודה שלך. אתה צריך לשבת ולתכנן הכל. אני לא יודע אם למדת ניתוח מערכות - אבל אתה חייב ליצור את התוכנה ב-WORD לפני שאתה יוצר אותה ב-VB. אחרת היא פשוט תיראה כמו הצרות שלך, היא תקרוס לך ותיכשל וכו'. לגבי השכר - השכר שלך הוא אבסורד. אתה הולך להשקיע חודש עבודה בערך, ולקבל שכר שהוא חצי ממשכורת מינימום. אם עדיין לא סגרת עם המעסיק, תעלה מהר את המחיר. לגבי ה-PRODUCT, אתה אמור להציע לו את הדברים הבאים: 1. המוצר מוגמר לפי מסמך הדרישות שסיכמת איתו מראש ושעליו הוא חתום, בלוחות הזמנים שעליהם התחייבת. 2. תיעוד סביר של השימוש בתוכנה. 3. במידה והסכמתם על כך - גם את קוד המקור. זו תוספת שאינה מחויבת המציאות והלקוח צריך לשלם על זה תוספת! 4. תיקוני באגים במשך החודש הראשון בחינם. לא תוספות - תיקוני באגים. 5. סיכום לגבי שכר לשעה לעבודת תחזוקה כלשהי לאחר החודש הראשון - כולל תוספות. על תוספות ושינויים מהמסמך המקורי ייגבה סכום נוסף. 6. שינויים במהלך הפיתוח יינתנו לאחר הערכת מחיר מחודשת, שינוי לו"ז בהתאם לדרישות, ואישור הנ"ל אצל הלקוח. חוק ברזל, ידידי - תהיה מקצוען. תהיה רציני. דרוש את מה שמגיע לך, ולא שקל פחות. נכון, זו עבודה ראשונה. לא צריך לרדת לזנות בגלל זה. אתה סתם תסבול ותקלל את הרגע. אם אתה זקוק לסיוע אישי צמוד, אני מוכן להשתדל - פנה אליי במסרים.

vinney

Well-known member
מצטרף להמלצה (בלי כל כך הרבה שחור)

אם אתה צריך עזרה/הסבר בנושא ניתוח ואיתור באגים - תפנה אליי, אני אשמח לעזור.

למעלה