קודם כל, מזל טוב.
עכשיו בוא נתחיל לעבור על כמה נקודות. קודם כל, אני ממליץ לך בחום לעבוד עם VB. ACCESS היא תוכנה פשוטה סדגש|, ויהיו דברים שפשוט לא תוכל לעשות איתה, או שתצטרך להזיע קשה מאוד כדי לעשות את זה. VB, לעומת זאת - ואת זה אני אומר מנסיון - תאפשר לך לעשות הרבה מאוד במעט מאוד השקעה. קיימות המון דוגמאות ל-VB, שיאפשרו לך לעבוד פשוט עם COPY-PASTE. אני בניתי ככה 95% מתוכנה שהיוותה פרויקט בתואר הראשון. אני עד היום לא יודע VB, ובכל זאת קיבלתי 100 בלי להתאמץ. נמשיך - לגבי תהליך העבודה שלך. אתה צריך לשבת ולתכנן הכל. אני לא יודע אם למדת ניתוח מערכות - אבל אתה חייב ליצור את התוכנה ב-WORD לפני שאתה יוצר אותה ב-VB. אחרת היא פשוט תיראה כמו הצרות שלך, היא תקרוס לך ותיכשל וכו'. לגבי השכר - השכר שלך הוא אבסורד. אתה הולך להשקיע חודש עבודה בערך, ולקבל שכר שהוא חצי ממשכורת מינימום. אם עדיין לא סגרת עם המעסיק, תעלה מהר את המחיר. לגבי ה-PRODUCT, אתה אמור להציע לו את הדברים הבאים: 1. המוצר מוגמר לפי מסמך הדרישות שסיכמת איתו מראש ושעליו הוא חתום, בלוחות הזמנים שעליהם התחייבת. 2. תיעוד סביר של השימוש בתוכנה. 3. במידה והסכמתם על כך - גם את קוד המקור. זו תוספת שאינה מחויבת המציאות והלקוח צריך לשלם על זה תוספת! 4. תיקוני באגים במשך החודש הראשון בחינם. לא תוספות - תיקוני באגים. 5. סיכום לגבי שכר לשעה לעבודת תחזוקה כלשהי לאחר החודש הראשון - כולל תוספות. על תוספות ושינויים מהמסמך המקורי ייגבה סכום נוסף. 6. שינויים במהלך הפיתוח יינתנו לאחר הערכת מחיר מחודשת, שינוי לו"ז בהתאם לדרישות, ואישור הנ"ל אצל הלקוח. חוק ברזל, ידידי - תהיה מקצוען. תהיה רציני. דרוש את מה שמגיע לך, ולא שקל פחות. נכון, זו עבודה ראשונה. לא צריך לרדת לזנות בגלל זה. אתה סתם תסבול ותקלל את הרגע. אם אתה זקוק לסיוע אישי צמוד, אני מוכן להשתדל - פנה אליי במסרים.