מאיירהופן

amireisen

New member
מאיירהופן

אנחנו רוצים לנסות השנה את מאיירהופן. ממה שקראנו קצת בפורומים, נאמר שיש שם בבוקר תורים רציניים במעליות. אשמח להתייחסות מי שהיה וחווה....

ssskiman

New member
אכן יש. אפשר להתגבר אם מגיעים ממש מוקדם

וזה אפשרי אם לנים במלון שסמוך לרכבל ולא מסתמכים על האוטובוסים. אלטרנטיבה היא להגיע קצת מאוחר...

matar

New member
החליפו שנה שעברה את המעלית

המעלית החדשה מהירה יותר ובעלת קיבולת גדולה יותר

אמור לשפר מאוד את המצב ( עדיין לא ביקרתי שם מאז ההחלפה)

גם לפני ההחלפה שבאים מוקדם התור לא ארוך וסביר לגמרי
בנוסף לא חייב לגלוש בפנקן , יש עוד אזורים סמוכים טובים מאוד

amireisen

New member
תודה. אבל ...

האם האזורים הסמוכים לא סובלים מהעדר אווירה ומשעממים יותר בהשוואה לאזור הפנקן?

matar

New member
אני מתייחס לגלישה , לא מגורים

היופי בעמק הזה, הוא שניתן לגור בעיירה מרכזית ולסוע ברכבת לאזורים סמוכים בצורה קלה ונוחה ( וחינם)
הסקי פס כולל את האזורים שהם לא פחות טובים לגלישה מאשר הפנקן ולרוב פחות עמוסים

לגבי אווירה , בשביל זה חוזרים לעיירה המרכזית
ההצעה שלי היא: יום בפנקן, יום בקאלטנבך , יום בארנה, יום בקרחון ואת היומיים הנוספים לעשות איפה שהכי נהנתם ( את הקרחון כמובן לעשות ביום שימשי בלבד)

esnow

New member
מתי אתם מתכוונים לנסיע?

אני השנה גם פעם ראשונה באתר אוסטרי

alien life form

New member
בגונדולות, לא במעליות

אבל זה נכון לרוב האתרים שממוקמים בעמק כשבסביבות 9:00 כולם מנסים לעלות להר.

eitaniz

New member
הייתי בשנה שעברה ולא נתקלתי בבעיה. יש גונדולות חדשות ומהירות

בפנקן ואנחנו לא חווינו תורים. מה שכן, גלשנו שם יום אחד בלבד.
לדעתי האישית, זה אחד האתרים הפחות טובים לגלישה בכל העמק.
אחלה עיירה והרבה אקשן בלילה, למי שמעוניין, אבל יש אתרים כמו הארנה וקלטנבך שהם פשוט מעולים לגלישה וכלולים בסקי פס.

amireisen

New member
תודה. לגבי לינה

עדיף לישון ליד הגונדולה ולהמשיך כל בוקר לאתרים שציינת או שעדיף לדעתך לישון כבר מראש במיקום אחר?

eitaniz

New member
זה מאוד תלוי במה שחשוב לך יותר.

תראה, לי יצא להיות במתחם הזה 3 פעמים בעשר שנים בהן אני גולש.
פעמיים הייתי בעיירה מאיירהופן, במרכז העניינים והיה ממש מעולה.
במהלך השנים יצא שהתבגרתי (לא ברור לי איך זה קרה...
) ובשנה שעברה חיפשתי דווקא להיות קרוב יותר למתחם של הארנה ופחות היה חשוב לי לצאת כל ערב (כנ"ל גם לחברים שהיו איתי). לכן החלטנו לישון בצל אם זילר, שמתחם הארנה נמצא ממש בסמוך לה. זה בערך 10 דקות נסיעה ממאיירהופן, אבל ההבדל באווירה הוא גדול. אז אם הבילויים ואווירה חשובים לך, לך על מאיירהופן וסעו כל יום לאתר אחר, תראו היכן היה הכי טוב ותחזרו לשם לעוד יום - יומיים.

kubeb2112

New member
אנחנו ישנו ליד הרכבת

ההליכה למרכז העיירה לקחה לנו בערך 10 דקות.
ההליכה לתחנת הרכבת - 3 דקות.

kubeb2112

New member
אנחנו היינו שנה שעברה אחרי שהחליפו את המעלית

המעלית החדשה בפנקן מאוד מהירה ומעלה ערמות של גולשים בלי בעיה בכלל.
אנחנו לא באנו מוקדם בכלל. לקח זמן לכל האנשים להתארגן בבוקר והיינו מגיעים בדרך כלל ב-9 ולפעמים גם ב9 וחצי.
לא קרה שחיכינו בתור יותר מ-5 דקות. זה גם לא תור שאתה עומד ולא זז. כל שניה אתה עושה עוד חצי צעד וזה בכלל לא נורא.
יש אנשים שלא יאהבו את ההתגודדות במשפך האחרון בכניסה לקרונית (קצת כמו עדר למתבונן מהצד) אבל זה עדר מסודר ביותר.
לגבי הגלישה בכל יתר המרחב, אכן מומלץ לישון במאיירהופן עצמה (שזאת העיירה עם הכי הרבה אפרה סקי) ולסוע ברכבת לאן שרוצים.
אנחנו היינו יומיים בארנה והיה מעולה. ביום שנוסעים ברכבת אכן מומלץ לצאת מוקדם (ב-8 בערך) כדי להספיק להיות על ההר כמה שיותר מוקדם.

specto

New member
היינו בשנתיים האחרונות במאיירהופן

לפני ההחלפה תורים זוועה כמו בדיסנילנד. אם הגעת אחרי 08:15 יש מצב לעמוד 45 דק' בתור.
אחרי ההחלפה.... פינוק. לא יוצא לעמוד יותר מ 5 דק' וגם זה במקרי קיצון (על סמך נסיוני בפברואר העמוס). רוב הזמן פשוט אין תור. מגיעם מתיישבים ומגיעים מהר מאוד למעלה.
אם אתם גולשים ברמה בינונית + מגיעים מהר מאוד למיצוי מהפנקן ו\או האהרון שממול, ובעמק יש נק' הרבה יותר מעניינות. אז כמו שאמרו מעליי, צריך לחשוב אם חשוב לכם להיות במרכז הבילויים ולהתנייד לנק' גלישה טובות, או להיות בנק' הגלישה ולהתנייד לבילויים.
&nbsp

marceloros

Member
מנהל
מה עשו לגונדולה??

איך היא כ"כ הרבה יותר מהירה?
&nbsp
סתם מעניין, הגדלת קיבולת של כל קרון? הרבה יותר מהירה וכך יותר קרונות באותו זמן? הכפילו אותה?

specto

New member
קרונות גדולים יותר, יותר קרונות, מנוע מהיר יותר

כל התהליך היה מלווה במצלמות זמן אמת ונמשך מאפריל 2016 עד נוב' 2016
הוחלפו לחלוטין תחנת ההר ותחנת העמק וניבנו מבנים חדשים שכוללים דיפו ענק וחנויות אינטרספורט. לקנא ביעילות שלהם.
גם בירידה מההר אין כבר תור אינסופי כמו שהיה בעבר.

למעלה