מאיזה צד לשאוב

תיתונת

New member
מאיזה צד לשאוב

אני אמא לתינוקת מקסימה בת שלושה חודשים. אני שואבת פעם ביום בבוקר במכונת ספקטרה- צד אחד. שמתי לב ששד ימין שופע יותר ויש יותר "צינוריות" שמשפריצות חלב ולכן יותר מהיר לי לשאוב ממנו את העיקר (גם אז התפוקה לא היסטרית- בערך 140CC לאחר למעלה מחצי שעה שאיבה).בגלל זה בבוקר אני תמיד נותנת לילדה לינוק מצד שמאל ולאחר מכן אני שואבת. פתאום יצא לי לחשוב שאולי זו טעות וניסיתי במשך יומיים או שלושה לתת לה לינוק מצד ימין ואח"כ לשאוב את שמאל, אבל הכמויות שהצלחתי לשאוב היו קטנות ובזמן ממש ארוך. האם הגיוני שבצד אחד יהיה יותר חלב באופן משמעותי? האם זה בסדר להמשיך לתת לה לינוק מצד שמאל ולשאוב מצד ימין? שאלה נוספת- אני מעוניינת להוסיף שאיבה נוספת, מתי מומלץ לעשות זאת? האם לא מאוחר מידי אחרי שלושה חודשים לשנות את ההנקה?

תשובות ../images/Emo26.gif

הרבה פעמים קורה שצד אחד שופע יותר - כמו איברים אחרים בגוף שאינם סימטריים לגמרי, כך גם החזה. מה שחשוב הוא, לשים לב שאחרי שהיא יונקת מצד שמאל שהיא לא מעוניינת להמשיך לינוק, ואם כן, להציע לה את הצד השני (גם אם שאבת ממנו - היניקה שלה יעילה יותר ממשאבה, ותמיד נשאר עוד חלב). לעולם לא מאוחר מדי לשנות את ההנקה - דפוסי ההנקה משתנים כל הזמן, בהתאם לגילו ולדרישותיו של היונק. אם תוסיפי שאיבה נוספת, בתוך כמה ימים הגוף אמור להתרגל לייצא\ר יותר חלב.

תיתונת

New member
אני בבעיה ע-נ-ק-י-ת

אוף, כל כך כואב לי... ביום חמישי הלך לי המקרר ואיתו גם עשרות שקיות שהכנתי לקראת החזרה לעבודה ביום ראשון הקרוב. ממש בא לי לבכות, כל כך השתדלתי להכין סטוקים כי בעבודה תהיה לי בעיה לשאוב מספר פעמים ועכשיו אין לי כלום. בכל מקרה, התארגנו על מקרר והוספתי שאיבה נוספת (מה ממילא תכננתי לעשות) אבל הבעיה שדווקא עכשיו יש ירידה משמעותית בחלב. אם הייתי מוציאה בסביבות 140CC ב- 40 דקות בערך, הבוקר הוצאתי 80CC בשעה!!! כבר חשבתי שאני מתמוטטת. בנוסך לזה הילדה אכלה אתמול מבקבוק מה ששאבתי בבוקר ובמקום זה רציתי לשאוב אבל מה שיצא אחרי יותר מחצי שעה של שאיבה זה רק 45CC!! מה אני יכולה לעשות? אני חייבת מצד אחד להגדיל סטוקים ומצד שני להעלות את משק החלב..

נועהקוש

New member
משתתפת בצערך על אובדן השקיות../images/Emo7.gif

גם אני אוגרת שקיות, אני כל כך מזדהה איתך, איזה דיכאון. בכל מקרה לחץ לא יועיל, נשמי עמוק, היי אופטימית ולפני כל שאיבה תשתי הרבה, ואל דאגה, בסוף הכל מסתדר. (באסה, אבל אולי תקומי בלילות, כשאת יודעת שהיא ישנה במשך זמן ארוך, ותשחילי שאיבות.) בהצלחה רבה.

../images/Emo23.gif הלך הסטוק ../images/Emo7.gif

אוי ואבוי, תיתונת
חבל - אבל מזל שיש עוד כמה ימים עד יום ראשון... אנא קיראי בפורום את תשובתי ל-michalzomer מהיום. בנוסף, שאיבות קצרות יותר, לעתים תכופות יותר, יעילות יותר עבור חלק מהאמהות מאשר שאיבות ארוכות מעטות. שיהיה בהצלחה! עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

למעלה