מאיזה גיל ?

מצב
הנושא נעול.
אתגרים תמיד יש טעם לספק

מאיזה גיל ?
הי, מאיזה גיל ניתן לזהות ילדים "מיוחדים" ? יש לי ילדה בת שנה וחצי שיודעת את כל הצורות, הצבעים, עשרות עד מאות מילים ועוד... בעלת תקשורת מילולית מלאה. האם יש טעם מגיל כזה לספק אתגרים אחרים ? האם יש בחינות שמאתרות ילדים מחוננים בגיל זה ? תודה.
אתגרים תמיד יש טעם לספק
אם ישנה היענות. מה זה "אתגרים אחרים"?

מיקי51

New member
אכן כן, אבל מה בין זה לבין אבחון?

אתגרים תמיד יש טעם לספק
אם ישנה היענות. מה זה "אתגרים אחרים"?
ובכלל, מה זה משנה אם ילד/ה מאובחן/ת בגיל שנה וחצי או לא. נניח שהוא או היא מאובחנים כמחוננים, איזה תועלת תצמח להם מאבחון זה?

לא לא, תצמח

ובכלל, מה זה משנה אם ילד/ה מאובחן/ת בגיל שנה וחצי או לא. נניח שהוא או היא מאובחנים כמחוננים, איזה תועלת תצמח להם מאבחון זה?
לא לא, תצמח
שום תועלת. לכן כל העצות לא התייחסו לזה.

ואני בגישה

מאיזה גיל ?
הי, מאיזה גיל ניתן לזהות ילדים "מיוחדים" ? יש לי ילדה בת שנה וחצי שיודעת את כל הצורות, הצבעים, עשרות עד מאות מילים ועוד... בעלת תקשורת מילולית מלאה. האם יש טעם מגיל כזה לספק אתגרים אחרים ? האם יש בחינות שמאתרות ילדים מחוננים בגיל זה ? תודה.
ואני בגישה
לבלות כמה שיותר בחוץ בחברת ילדים אחרים בני כל הגילים בגיל הזה חשוב לבסס את היכולות המוטוריות , עצם השהייה בחברת ילדים אחרים , גדולים ממנה תפתח אותה גם שכלית. לבן השנתיים שלי יש אוצר מילים גדול והבנה של כל מיני דברים מורכבים בזכות השהות היומיומית בחברת אחיו ובני הדודים שגדולים ממנו. צורות , מספרים צבעים וכד' אפשר ללמוד מהסתכלות על העצים העלים העננים וגם הנדנדות שבגינה. העשרת אוצר המילים ע"י הקראת סיפורים והשמעת שירים אם רוצים להשקיע בצעצועים התפתחותיים הייתי הולכת על משחקי הרכבה מעץ , חרוזים גדולים להשחלה ומשחקי התאמת צורות וצבעים רצוי מפלסטיק שאפשר להכניס לפה בלי שיהרסו. ולנסות להמעיט בטלויזיה, אני רואה את בן השנתיים שלי כמה הוא התמכר לזה בגלל אחיו הגדולים וזה ממש לא טוב לו לבהות במסך במקום להתרוצץ ולשחק.

1שייכת

New member
../images/Emo45.gifמסכימה מאוד. המוטו שלי עם בנותי

ואני בגישה
לבלות כמה שיותר בחוץ בחברת ילדים אחרים בני כל הגילים בגיל הזה חשוב לבסס את היכולות המוטוריות , עצם השהייה בחברת ילדים אחרים , גדולים ממנה תפתח אותה גם שכלית. לבן השנתיים שלי יש אוצר מילים גדול והבנה של כל מיני דברים מורכבים בזכות השהות היומיומית בחברת אחיו ובני הדודים שגדולים ממנו. צורות , מספרים צבעים וכד' אפשר ללמוד מהסתכלות על העצים העלים העננים וגם הנדנדות שבגינה. העשרת אוצר המילים ע"י הקראת סיפורים והשמעת שירים אם רוצים להשקיע בצעצועים התפתחותיים הייתי הולכת על משחקי הרכבה מעץ , חרוזים גדולים להשחלה ומשחקי התאמת צורות וצבעים רצוי מפלסטיק שאפשר להכניס לפה בלי שיהרסו. ולנסות להמעיט בטלויזיה, אני רואה את בן השנתיים שלי כמה הוא התמכר לזה בגלל אחיו הגדולים וזה ממש לא טוב לו לבהות במסך במקום להתרוצץ ולשחק.
מסכימה מאוד. המוטו שלי עם בנותי
היה, בכל גיל, לעודד התפתחות מוטורית, משחק חופשי, דמיון; להעניק ביטחון רגשי, לעודד עצמאות, לחברתיות. מודה ומתוודה שנתתי גירויים שכליים אבל ממש לא יצאת מגדרי בשביל זה. תמיד אמרתי לעצמי: אני לא מורה שלהן, אני אמא שלהן. לשכל אני לא צריכה לדאוג, אני סומכת עליהן שהן יתפתחו שכלית בסדר גמור. לכל שאר המיומנויות אני כן צריכה לדאוג - ולספק להן את התנאים המתאימים לכך.

אור249

New member
תודה על התגובות.

מאיזה גיל ?
תודה על התגובות.
וגם לכל אלה ששלחו גם במסרים. השאלות נשאלו כדי לקבל חוות דעת אבל איך שהוא נוצר בפורומים מין "עליהום". לכל אחד מותר להחזיק בדעתו ו/או להאמין בה. על כל מחקר עם מסקנה חד משמעית יש 7 מחקרים חד משמעיים שיוכיחו אחרת. "אתגרים אחרים" הם אתגרים שלא לגילה כמו פאזלים מורכבים יותר, משחקי מחשבה לגילאים מתקדמים מגילה. השאלה היתה האם כדי, כבר בגיל הזה לגרום לילד - מפותח מגילו להתפתח בצורה שונה. אני אתן דוגמא: הילדה כבר יודעת גדלים, צבעים, צורות,מספרים, ועשרות עד מאות מילים - כל זה בחושך עם יד קשורה מאחורי הגב.
האם כדי להמשיך אם אתגרים אחרים שלא מתאימים (ע"פ הספרות) לגילה או שכדי להניח למצב להתאזן ?

לא בטוח שמה שתחליטי ישפיע

תודה על התגובות.
וגם לכל אלה ששלחו גם במסרים. השאלות נשאלו כדי לקבל חוות דעת אבל איך שהוא נוצר בפורומים מין "עליהום". לכל אחד מותר להחזיק בדעתו ו/או להאמין בה. על כל מחקר עם מסקנה חד משמעית יש 7 מחקרים חד משמעיים שיוכיחו אחרת. "אתגרים אחרים" הם אתגרים שלא לגילה כמו פאזלים מורכבים יותר, משחקי מחשבה לגילאים מתקדמים מגילה. השאלה היתה האם כדי, כבר בגיל הזה לגרום לילד - מפותח מגילו להתפתח בצורה שונה. אני אתן דוגמא: הילדה כבר יודעת גדלים, צבעים, צורות,מספרים, ועשרות עד מאות מילים - כל זה בחושך עם יד קשורה מאחורי הגב.
האם כדי להמשיך אם אתגרים אחרים שלא מתאימים (ע"פ הספרות) לגילה או שכדי להניח למצב להתאזן ?
לא בטוח שמה שתחליטי ישפיע
יכול לקרות שתנסי לעצור אותה ולא תצליחי והיא תהיה מתוסכלת ואומללה מהניסיון. יכול להיות שתנסי לקדם אותה והיא לא תצליח והניסיון יכשל. כל עוד מדובר במשחקים ובהנאה - אין כל נזק לדעתי.

Forum User

New member
להמשיך להציב אתגרים, ודאי

תודה על התגובות.
להמשיך להציב אתגרים, ודאי
"הספרות" עוסקת בילד הממוצע, לא בילד המחונן. אני לא מבינה מהו מצב "מאוזן", אבל אני מניחה שלכל ילד יש "איזון" משל עצמו, ומה שמתאים לילדה שלך לא בהכרח מתאים לילדים אחרים. אם היא אוהבת פאזלים - למה לא להניח לה להתמודד עם פאזל מורכב? מה בעצם יכול להיות רע בכך?

1שייכת

New member
תלכי איתה, תזרמי איתה.

תודה על התגובות.
תלכי איתה, תזרמי איתה.
מה שאת רואה שמעניין אותה - תמשיכי עם זה. שהיא זו שתוביל את הדברים!

למה לא בעצם?

תודה על התגובות.
למה לא בעצם?
הרי אם ילד בן שנה וחצי מדבר כמו ילד בן 4 אני מניחה שאף הורה שפוי לא יתעקש איתו על "א-בא" "בו-בה". אז למה לא לשחק במשחקים שאולי בד"כ מתאימים לילדים גדולים יותר אבל כן מתאימים להתפתחות שלה עכשיו?

הבת שלי היתה אותו דבר

מאיזה גיל ?
הבת שלי היתה אותו דבר
ברור שהילדה מפותחת בהרבה מאחרים. לא נראה לי שיש מבחנים לאיתור מחוננות בגיל זה. מה שחשוב לדעתי זה להעשיר את הילדה בתחומים שמעניינים אותה. הבת שלי, לדוגמא, היתה כבר בגיל הזה בכמה חוגים (בקאנטרי קלאב אליו השתייכנו אז), כמו מוזיקה, מדע לטף, חוג בעלי חיים וג'ימבורי. לדעתי אין להזניח את הצדדים האחרים רק כיוון שהילד מוכשר בתחומים הקוגניטיביים. תמיד הקפדתי לתת לבת שלי גם את הצדדים האחרים: התעמלות ובלט, למשל. וכמובן, לא לשכוח את הצד החברתי ולעודד קשרים עם ילדים אחרים (אצלנו זה כבר התחיל בגיל שנה וחצי).

מצב
הנושא נעול.
למעלה