אוקיי אז ככה:
אני עשיתי את המשמר במחוייבות אישית בדיוק לפני שנה, ואני לא יודע איך זה במקומות אחרים, אבל אצלי במפקדת נוער זה היה ממש חרא... ל"מתנדבים" של המחויבות אישית קוראים "שוחרים" (אני קורא להם "מחוייבים" במקום מתנדבים אבל לא משנה..), והם כפופים למתנדבים. זה אומר שאין להם שום סמכות כלשהי, אסור להם להחזיק נשק, בקצור-כלום. הפעילות שלהם מתבצעת בכך שהם מתלווים למתנדבים בסיוריהם השגרתיים וגם אז, הם יכולים לבוא רק לסיורים רגליים, ועד השעה 12:00 בלבד (מקרים חריגים). אצלי 90% מהשוחרים היו סתם ילדים שתקעו אותם במחויבות הזאת (הרי אתה לא עובר שום הכשרה..), או כאלה שלא רצו מחויבות שתדרוש מהם מאמץ כלשהו או להגדרת אחד מהם:"לא רציתי להתקע עם ילדים מפגרים/זקנים בבית אבות אז באתי לכאן...", רובם שונאים את המחויבות שלהם וסתם רוצים לעוף הביתה כמה שיותר מהר... והכי מפגר זה שרובם היו ערסים כאלה ששקוראים למשטרה מלשינים וכאלה כך שביקשנו מהם לשים עליהם אפודים/חולצה/משהו שיזהה אותם עם המשא"ז, התגובות היו:"מה פתאום?! חברים שלי יראו אותי יכניסו לי מכות!!!", "לא רוצה!!! שיחשבו שאני מלשין?! חלילה!!!" וכו´ וכו´. בקצור, אנשים מטומטמים שלא ב*** שלהם לתרום ולעשות משהו ובמיוחד לא במשטרה, אבל הם באו בכל זאת כדי להעביר את המחויבות כמה שיותר מהר.. לסכום ידידי, אם אתה רוצה להיות במשמר האזרחי להתנדב ולתרום תבוא בכיתה יא או בגיל 17 ורק אז תראה מה זה באמת להתנדב...אני רק סבלתי במחויבות במשמר...בהצלחה לך בכל מקרה.. רמירז המשועמם שרושם בשעות מאוד מאחורות