מאחורי השירים

yosil24

New member
מאחורי השירים

בקרוב אהיה נוכח בהופעה של דני רובס ב"מרתף 10" שבחיפה. רובס שר ממיטב שיריו וגם משלב בהופעותיו סיפורים וחוויות אישיות הקשורות ליצירותיו רבת השנים. דבר זה מגביר את העניין של הקהל בזמר, חושף את הקהל ללבטיו וגם מקבל מידע מעניין, מדוע נכתב השיר הזה ומהיכן הגיע הרעיון לשיר הבא וכו'. המעניין הוא שרובס כבר 13 שנה לא הוציא אלבום חדש!, ולמרות זאת קהל לא מועט הולך אחריו ב"אש ובמים" ושומר לו אמונים. בדרך כלל הקהל מעוניין שבהופעה חיה יתרחש משהו דרמטי, יוצא דופן, שונה ממה שיצא עד כה מפי הזמר. מיותר לציין, שזמרים מופיעים לא אחת בפני הגרעין הקשה של הקהל שלא יזנח אותו גם אם ישיר שירים מדכאים וחסרי עניין. בכל מקרה, הקהל רוצה לדעת יותר על הזמר, רוצה לשמוע שירים שעדיין לא התנגנו בהופעה ועוד. אצל מאיר למשל, התרחש לאחרונה שינוי חיובי כאשר שינה לטובה את רשימת השירים דבר שגרם ועוד יגרום לקהל נוסף להגיע להופעותיו. אולם אצל מאיר וזאת כולנו כבר יודעים אין שיח עם הקהל. השירים מתנגנים להם האחד אחרי השני וללא הפסקה. אולם, הקהל זקוק לקשר עם הזמר. אומנם הקהל בא לשמוע את שיריו, אך הוא גם מגיע בשביל להכיר אותו יותר ולהתוודות יותר ליצירותיו. שלמה ארצי, גידי גוב ויזהר אשדות ובעיקר דני רובס משוחחים עם הקהל בין השירים ונותנים לו להרגיש "יותר בבית". לפיכך מאיר צריך ואף חייב לשדרג את עצמו ולשפר את היכולת שלו ליצור קשר בלתי אמצעי עם הקהל. אל למאיר לחשוש מלעג, צחוק או ממבוכה של הקהל כתוצאה מדבר זה או אחר שיצא מפיו. כאשר מאיר יפתח לקהל, הצופים יקבלו זאת בברכה ויראו כטבעי את השיח החדש שנוצר עמו. מאיר עצמו גם יהנה יותר מהופעתו והדבר רק יעלה את העניין בהופעותיו. את הצעד החשוב של שינוי הפלייליסט הוא כבר עשה ועוד יעשה ("שבר כלי רזה", "טוב לה וגם רע", "הפרא", "איימי"), את איכותם של העיבודים לשירים הוא כבר שיפר ללא היכר, מה שנותר לו עוד לעשות זה להתחיל וליצור דיאלוג עם הקהל, וזה לא פחות חשוב.

ramonsegev

New member
מסכים

דני רובס אומן מוערך, מעניין ללא ספק, הייתי בהופעה שלו, יש לציין שדני רובס מפיק מוזיקלי ובעל אולפני הקלטה(אם אני לא טועה) לדעתי גם לא אמורה להיות כל השוואה בין דני רובס למאיר בנאי שניהם אומנים מעניינים אך שונים. יכול להיות שזה ישפר את ההופעה (למרות שלא הייתי באחת כזאת לצערי), הלכ תלוי בדבר המרכזי- מה יש לו לספר? אולי יש לו ואולי אין לוM זהכבר תלוי בעצמו

yosil24

New member
רובס גם היה..

מנהל מגמת המוסיקה בבית הספר הריאלי בחיפה. אכן איש רב פעלים.

אני לא בטוחה שזה הכרחי.

זה אמנם מאוד נחמד ויוצר קירבה גדולה יותר בין האמן לקהל אך אופיו של מאיר ככל הנראה לא מאפשר לו שיח שכזה, ואין בזה שום דבר פסול לדעתי. אבל, צריך לזכור באמת שלעתים לדעת על מה נכתב שיר מסוים או באיזה הקשר הוא נכתב דווקא מוריד מערכו.. יש לי לא מעט שירים שכאשר גיליתי על מה הם נכתבו באמת התאכזבתי מאוד.. אני ממש לא רוצה לגלות ש"הפרא" נכתב על איזה כלב שהיה לו והרס להם את כל הרהיטים בבית [וזו רק דוגמא שעלתה לי עכשיו, לא בטוח שזה בכלל מסתדר עם המלל..] אני חושבת שזה דווקא מה שיפה בשירים שלו, אפשר לראות אותם כל פעם קצת אחרת- כמו עם "תגידי אש תגידי מים" שהעלתי בפניכם בעבר השערה לגבי קשר למשנה..אני חושבת שזה כל הכיף.. אני מסכימה איתך שלא יזיק לו לומר ערב טוב מדי אבל לי אישית אמנים שבכוח מכניסים בדיחה כזו או אחרת או בכוח מכניסים משפטים בין השירים [ואני בטוחה שזה מה שיקרה עם מאיר כי בספונטניות הוא לא ידבר..] לא עושים את זה. זה נראה לי מאולץ, מיותר ונמאס אחרי ההופעה השלישית [מניסיון.. אני מכירה בע"פ את כל הבדיחות של אמן מסויים ומה בא לפני/ אחרי מה..] בקיצור אני לאו דווקא בטוחה שזה בהכרח יעשה שינוי לטובה. זה משהו שהוא צריך לברר עם עצמו.. אם זה משהו שלא נוח לו לעשות לדעתי חבל לעשות בכוח כי העניין סביב זה הולך לאיבוד מהר מאוד.. [ואגב, הייתה לו תקופה שהוא ניסה ודיבר ממש קצת.. אבל כמו שאמרתי, דברים חוזרים בכל הופעה.. לפני גשם לדוגמא הוא היה אומר משהו כמו "יש שירים שנכתבים בבת אחת כאילו נפלו מהשמיים בשניות, השיר הזה הוא לא כזה"- זה הצחיק פעם- פעמיים- שלוש ונמאס.. אני בטוחה שגם לו..] מה שכן אני חושבת שלחזור לדברים הקטנים שלא כרוכים בדיבור אבל נורא משעשעים ונחמדים זה כדאי מדי פעם.. כמו השקט ששרר בהופעות פעם אחרי "כשהיא שלחה אליו מבט העולם שתק.." ואפשר למצוא עוד מלא רעיונות כאלו ולגוון איתם בין הופעות..

yosil24

New member
"תגידי אש, תגידי מים"

אגב, מאיר עצמו אמר פעם אחת בהופעתו, חצי בצחוק חצי ברצינות, שהוא אינו מבין את המילים של השיר הזה.

הו.. אז שיבוא אליי, אני אסביר לו

שהוא ביאליק בפוטנציה
וזה כמו ה"נד-נד" של ביאליק כלומר קשור לאותה משנה

למעלה