מאז הטרנספר....

מאז הטרנספר....

תחשבו רגע איך היו נראים חיינו לאחר שהפתרון של גנדי היה מתבצע "היום אמרתי לבעלי, אני רוצה לעבור לגור בנווה רחבעם, שם לא רחוק משכם. הוא מיד הסכים, בלי לחשוב פעמיים, ולמה שלא יסכים, אפילו שהוא היה שמאלני (אתם יודעים, פעם היה ימין ושמאל אבל מאז הטרנספר ההבדלים נורא הצטמצמו והיום הם עוסקים בכלכלה בלבד). בכל אופן, הוא מיד הסכים והחלטנו לנסוע לשם לבדוק את האזור. מיד נכנסנו לאוטו המשפחתי הגדול עם 5 הילדים ויצאנו לדרכנו, מאז הטרנספר אין כל בעיה לנסוע בכבישי הארץ, נסענו ישר ליישוב ללא דרכים עוקפות דבר שמקצר את הדרך משמעותית, מלבד זאת, מאז הטרנספר נחסכו למדינה מיליארדי שקלים והמדינה היום במצב כלכלי לא נורמלי, פשוט תענוג לחיות כאן. הרי אין צורך להעביר כספים לרשעות הפלשתיאית ז"ל ואין צורך להעביר מליונים לתקציב הביטחון, והמדינה פשוט פורחת ובכן עם כל הכספים האלו המדינה רישתה את יהודה ושומרון לאורכה ולרוחבה בכבישים והיום פשוט תענוג לנסוע שם. תוך חצי שעה הגענו ליישוב שבעבר נחשב למרוחק מאוד. כשעברנו ליד הבית הראשון, נזכרתי איך חיו בהתנחלויות לפני 20 שנה. פעם קראו ליישובים התנחלויות, היום הם נקראים אפילו בתקשורת: יישובים. בכל אופן, נזכרתי איך פעם כדי להיכנס ליישוב היו שומרים בכניסה ושער ברזל גדול כל היישוב היה מגודר, ממש גטו מעניין איך אנשים יכלו לחיות ככה אז... כאמור, היום אין בכלל גדרות, למה צריך בכלל? הרי אין ערבים שייכנסו ויפגעו. החשש היחיד אולי זה גנבים אבל זה כבר לא קשור לגדרות. בכלל הפשיעה ירדה משמעותית מאז הטרנספר, כי כמו שאמרתי קודם, מילארדי שקלים נחסכו למדינה וכולם במצב כלכלי טוב, אז גם הפשיעה ירדה. ובכן, ביררנו עם בעל הבית לגבי בתי הספר והגנים באזור התברר כי אין בעייה, כמובן זה לא כמו בעבר, היום יש פה המון המון בתי ספר וגנים, הרי יש פה בלי סוף יישובים ותושבים, וכמובן יש הסעות למי שבכל זאת גר רחוק. אבל שלא תחשבו, לא הסעות כמו שהיה פעם, מאז הטרנספר המדינה חוסכת מליונים נוספים במיגון כלי התחבורה. והיום אין צורך בכך. אז ישראל מכרה את את כל הרכבים הכבדים והממוגנים האלה שלה למדינות מוכות טרור, כמו ארה"ב. בדרך חזרה הבייתה, עברנו במתנס"ים שבאזור היישוב וביררנו לגבי חוגים לילדים, יש שם כל כך הרבה שכבר לא יודעים מה לבחור. מחר אנחנו מתכוונים לקפוץ לחברת הנסיעות, אנחנו רוצים לנסוע לטייל, לפני שהתחתנו היינו בארה"ב ביחד, אבל מאז מים רבים חלפו בנהר, ואף על פי שבזמנו מאוד נהנו שם, היום זה אחד המקומות המסוכנים בעולם. וישראל מתכוונת לפתוח במבצע להעלאת יהודי ארה"ב ארצה. אולי ניסע לניו זילנד ואוסטרליה, אולי לסקנדינביה, שום דבר כבר לא יקר מדי, מאז הטרנספר. טוב, בעלי קורא לי, יש תוכנית בטלוזיה על רחבעם זאבי, אני רצה לראות. מי היה מאמין ש-25 שנה אחרי עדיין זוכרים את גנדי שלנו, כן היום, ל´ בתשרי... 25 שנה להרצחו... כל כך חבל שהוא לא זכה לראות את חלומו מתגשם. מאז הטרנספר...

~n~

New member
אוי ואבוי

אני ממש לא מבינה איך אפשר לדבר ככה אולי באמת היה יותר טוב אם הערבים לא היו כאן מלכתחילה, אבל הם כאן וזה המצב ואי אפשר לגרש אותם לשומקום, נקודה!

CANDY MAN

New member
דעתי על העניין....

כמו שהשמאלנים הם לא מציאותיים אף פעם ותמיד חיים באשליה שהכל טוב אז גם לנו הימניים מותר ככה מידי פעם לפנטז.... אם מה שכתבת היה יכול להתגשם זה היה מצויין בשבילנו! היינו השוויץ של המזרח התיכון ואפילו יותר! חבל שיש אנשים שלא מבינים זאת (השמאלנים) שנהנים לראות דם נשפך בכל יום! אתמול משפחה עם 4 ילדים איבדה את האמא! איזו מדינה טובה נכון? שמאלנים יפי נפש אגואיסטים חסרי מצפון שכמוכם איזה יופי. CANDY MAN שמאמין ביום שיבוא...

~n~

New member
אבל

תחשוב שניה - טכנית גם להם היה מצב זהב אם אנחנו לא היינו פה. כל מה שאתה אומר - תקף גם לגבי הצד השני. אז כל אחד רוצה שהשני ילך, ובשביל שאף אחד לא יצטרך ללכת צריך פשרה באמצע. זה שקשה להשיג פשרה זה נכון, אבל הפתרון שלך לא משהו...

.המוסד

New member
אפשר לבצע את הטרנספר

ע"י גיוס של 20, 25 מילארד דולר, שכמחציתם ניתן לגייס ממקורות חיצוניים, יינתנו כשוחד לעזיבת הארץ, למשל הדגם של 20 אלף דולר למשפחה פלוס 5 אלף דולר לילד פלוס כרטיס טיסה חינם...כמובן שניתן לבנות מודלים משוכללים יותר ומתאימים יותר של "מס עיזבון" שכזה, מה דעתך?

EverMan

New member
המוסד , ברצינות

אתה , אם היו מציעים לך 20,000 דולר , רק תעוף לארה"ב ולא תחזור לפה יותר. היית מסכים ?

.המוסד

New member
ענבר רובין היקר

לפני שבועות אחדים קראתי במוסף שישי של "הארץ" על עזיבת "העשירים" את הרשות, רוב העוזבים הינם משכילים או בעלי קרובים בחו"ל או בעלי ממון, הם לא מקבלים על כך כל תמורה, בכתבה שנכתבה ע"י עיתון שמאלני כאמור נאמר שעוד רבים מנסים לעזוב, אם ישראל תאפשר את העזיבה הזו ואף תעודד אותה בכסף היא עשויה להפוך להיות לעזיבה המונית. אז מה אתה אומר, אם זה אפשרי תלך על זה?

EverMan

New member
לא שאלתי אם זה טוב או לא

שאלתי אם אתה , בתור תושב הארץ (כמוהם), היית מוכן עבור 20,000 דולר לעזוב לארה"ב ?

.המוסד

New member
קודם כל אינני תושב הארץ "כמוהם"

וכנראה שלא התייחסת להודעה שלי, חפש את הכתבה בארכיון "הארץ" במוסף שישי לפני שבועיים בערך, תקרא-תחכים, תגלה שכל מי שיכול עוזב את הרש"פ ואלו שלא יכולים רוצים לעזוב, ותגלה שתמורת חמישים אלף דולר כמעט כל משפחה תסכים לעזוב את הרש"פ, כמובן שזו תכנית בוסר ויש לשלב בה תכנים תעמולתיים ויש לטפל הערביי ישראל בדרך שונה(יותר תעמולה ויותר כסף) אך ככלל דבר זה בר ביצוע, ואם זה אכן יוכח כבר ביצוע תסכים לזה? אני אגב לא הייתי עוזב אפילו אם לא הייתי מרגיש קרוב לארץ תמורת סכום זה כיוון שבידי (טוב לא ממש בידי בידי ההורים שלי) נכסים ששווים כמה מאות אלפי שקלים פלוס עבודה מובטחת ומשכורת טובה, לעומת זאת לפלשתיני יש נכס ששווה כמה אלפי שקלים אין לא עבודה כלל (לשבעים אחוז) והתמודדות עם שפה חדשה ומקום חדש תמורת כמה עשרות אלפי דולרים נראית לי (וגם לאלו העוזבים ללא כל תמורה!) שולית ביותר מה אתה אומר, אתה איתי?

EverMan

New member
אתה ועוד איך תושב כמוהם

ובאותה מידה שאתה לא תעזוב , כך גם הם לא. כי כמו שאתה אידיאולוג ויש לך נכנסים גם להם יש אנשים ש
עובדים ואנשים ש
יש להם נכסים. ואנשים ש
יש להם אידיאולוגיה. אז מי אתה שתגיד להם לעזוב את הארץ. כי כמו לך גם להם יש פה חיים שלמים. לאן הם ילכו ? אתה לא יכול לגרש אותם מהארץ שלהם !

.המוסד

New member
בחייך תהיה הגיוני, כל מי שמצליח

עוזב את הרש"פ, אנחנו יכולים לעודד זאת, 30 אחוז מהם עבודים, זה הכל, אצלנו 90 אחוז עובדים, גם לאיטליה הייתה אידאולוגיה, אז מה? ושוב חזור קרא את הכתבה בהארץ, חפש בארכיון שיחזור לעבוד, כל מי שיכול כל מי שיש לו קרובים בחו"ל כסף או עבודה בחו"ל עוזב. הרי ברור לשנינו, שיותר משאתה לא מאמין לאפשרות הטרנספר מרצון אתה לא רוצה שזה יקרה, אתה מפחד שזה יצליח, תסתכל באמת לתוך עצמך ותשאל "אם אפשרי אתמוך בכך?" מה אתה אומר ענבר, אם זה אפשרי תתמוך בכך?

EverMan

New member
המוסד

אם אני אחשוב לרגע אחד ששני הצדדים ירוויחו מזה , ושהם לא יעופו למדינה שבהן הם ימותו אין סיבה שאני לא אתמוך כזה. תושב פלשתין שירצה לעזוב שיעזוב. אבל לא כולם ירצו לעזוב , ואתה לוקח סקרים ומעוות אותם. אין דבר כזה שכל מי שיש לו כסף עוזב ובורח זה שטויות וזה שאתה מנסה לגרום לי לחשוב כאילו וואו , הוא צודק לא יעזור לך ממש. בדיוק כמו בשיחה שלנו מאז , יסודות השמאל הולכות על הדבר הבא : סוציאליות , שוויון, וחופש. זה מה שאני מאמין בו. אם אני אחשוב ולו לרגע אחד , שלשני הצדדים יטיב המעבר הזה אני אתמוך בזה. אבל אתה מזבל"ש, לא כולם ירצו לעזוב , לא משנה הסכום כסף. וזה לא נכון מייסודו שאתה אומר דבר כזה . אתה עורך הרבה יותר מדי הכללות מבלי ידע מוצק ביד!

.המוסד

New member
הם יעופו למדינה שירצו בה

דרום אמריקה לבנון ירדן ניו זילנד אוסטרליה והנסיכויות הערביות הם המקומות המועדפים, הם יהיו מוכנות לקלוט ערבים בעלי הון יחסי, עלויות החיים נמוכות גם אם שני מיליון יעזבו יהיה יותר טוב, ישראל באמצעות תעמולה וכסף יכולה בלי בעיות "לגרש" מכאן מיליוני ערבים, אז מה אולי לפחות תתמוך במחקר בנושא זה? אולי תשאל על נושא זה? אולי תבדוק בנושא זה? אולי תציע את הרעיון הזה? מה דעתך ענבר אתה יכול לעשות זאת?

EverMan

New member
אני חושב שאדם שלא רוצה לעזוב

עצם ה"מחקר" יפגע בו. זה כמו המחקרים הגזעניים שהנאצים עשו ביהודים אין הרבה הבדל ...

.המוסד

New member
ענבר, עצם הבדיקה של הרעיון לא תפגע

בו, הרי הערבים מסכימים שישאלו אותם אם הם בעד טרור אז הם לא יסכימו אם לשאול אותם אם הם בעד מענק עיזבון? ואל תשווה אותי לנאצים, הנאצים רצו מלחמה אני רוצה שלום(אף על פי שהשמאל הישראלי לקח עליו בלעדיות) הנאצים רצו מוות אני רוצה חיים גם לי וגם להם אגב 400 אלף ערבים עזבו את הגדה בין השנים 49-68, כן בלי כסף

EverMan

New member
ויותר מזה

למעלה מ500 אלף יהודים עזבו את הארץ. אז מה ? אולי הערבים ישלמו לנו כסף ושאנחנו נעזוב ? זה שטויות. אתה רושם דברים מכלילים , על עם שאתה לא מכיר בכלל. תתחיל לפתוח ראש. תצעד ק"מ בנעליים שלהם, תחשוב איך זה להיות במקומם. אתה כותב דברים כל כך טיפשיים. את כל הכסף הזה אפשר להשקיע בדברים כל כך יותר טובים.

.המוסד

New member
חצי מיליון עזבו את הארץ?

ממתי? בכל מקרה אנחנו רוצים ביטחון, בעזרת לא הרבה כסף יחסית ניתן להשיג זאת, מדוע אתה מתנגד למהלך שכזה אם יוכח שהוא מוצלח?

EverMan

New member
כן אני מתנגד

אני חושב שהכסף יכול להיות מופנה לכיוונים הרבה יותר טובים

למעלה